daamir je napisao:
Joj Talija tebe, fino ti je napisano, procitaj ponovo
Citiraj:
pa daj mi molim te objasni kako majka da ponese tu flasicu (mislim na vlastito izmuzeno mlijeko) ako je poznato da ono nakon izdajanja mora biti uskladisteno u frizideru ili potroseno u nekom roku (oko pola sata) jer gubi svoje kvalitetne sastojke i pocinje da se kvari
Zato odgovori na ovo pitanje a ne spamuj svojim bezvrijednim poklapanjem oko IP adresa i ostalih gluposti koje nemaju veze sa temom.
Sve napisano, pametnom jedna dosta, evo tebi po drugi put.
Citiraj:
Nahraniti bebu kući i ponijeti flašicu za "ne daj Bože" i kraj priče.
Što znači, nadoji bebu kući, a flašicu ponijeti za "ne daj Bože" u slučaju da joj zatreba.
Tek rođena beba uzima samo majčino mlijeko i prokuvanu vodu, a takvoj bebi nije mjesto u gradu, na trgovima i po kafićima duže od pola sata, eventualno sat vremena.
Starije novorođenče osim mlijeka uzima i druge napitke, specijalno napravljene za tu dob (svaka bebina dob ima svoje mjere za pripremu) kojom se prihranjuje beba, ne samo forme radi nego i iz potrebe jer u majčinom mlijeku se ne nalazi željezo i ostali vitamini koji su neophodni.
Prema tome, samo u prvim mjesecima dovoljno je majčino mlijeko, kasnije je neophodno prihranjivanje i uvrštavanje postepeno drugih vrsta napitaka, pa zatim i hrane.
Prema tome ne vidim šta nije jasno u mom postu?
Za tek rođenu bebu nije mjesto vani duži period!
Za stariju bebu ponijeti flašicu sa pripremljenom hranom. Naravno da se napitak neće promijeniti po kvalitetu za jedno sat vremena.
A na početku sam navela da žene koje se odluče da doje vani to urade neprimjetno, prekrivene sa peškirićem pa se ne vidi je li doji ili ne doji.
I na kraju krajeva, prije dojenja je običaj da se dojka opere mlakom vodom, zar ne? Ili da to radi na fontani u gradu? I to je normalno?
Je li ti sad jasno ili treba da ti nacrtam?