banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 18:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Avg 2009, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
ponosna_mama :thumbright:
za odlazak na more
za citav tvoj pristup temi

oni koji u tom cinu vide neko seksualno uzbudjenje za mamu (necu citirati pa da time blatim svoj post), u najboljem slucaju, nemaju pojma o majcinstvu, ni prakticno, ni instinktivno, ni teoretski
ukratko: to da nam inace prija da nam se diraju i grickaju bradavice-je tacno i nije slucajno nego ima funkciju, i to da pobudi seksualno uzbudjenje koje ce dovesti do oplodnje i radjanja djeteta, sa rodjenjem djeteta i dojenjem je taj cilj postignut i zato pri dojenju nema seksualnog uzbudjenja

sto se tice prolaznika, meni licno je tesko zamislivo da to nekoga moze seksualno uzbuditi
ali
necemo nagadjati, evo tu smo da se izjasnimo i kao prolaznici

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 21:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ovo sto je ponosna_mama napisala je po mom misljenju ispravan nacin i u potpunosti sam saglasan sa njenim stavom. (Mada, ja sam musko pa ko me pita :D ) Najzdravije za bebu je majcino mlijeko, a ne flasica, i majka poput nje koja se "prikrije" je ok, a ne kad zena sa bebom sjedne u klafani preko puta mene i "izvadi sisu" kao sto ja vadim telefon iz dzepa ...

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
NiZ je napisao:
u klafani preko puta mene i "izvadi sisu" kao sto ja vadim telefon iz dzepa ...

E to je vec nesto sto ne bi ni ja tolerisala, prije svega zbog toga sto mala beba/dojence nema sta traziti u kafani.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 22:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
ponosna_mama je napisao:
Zalosno je da je normalnije vidjeti polugolu djevojcicu nego majku koja doji svoju bebu :(

Jedan od najpametnijih postova na ovom forumu!

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 00:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Pohvale ponosnoj mami na onako dobrom postu.

Da dodam: uvijek ce biti ljudi koji gledaju na dojenje kao neki manijaci, ali sta bi sad ... ovaj svijet je prepun ljudi koji nemaju dovoljno inteligencije da se preispitaju i dobiju odgovor na njihove stavove; na sve strane vrvi od nekih iskrivljenih pogleda i dvostrukih moralnih normi, a tesko da se moze i pricati o prirodnom i zdravom, (tj tesko da se ima sa kim pricati :) ) ... tako da za mene ostaje jedino da ih totalno zaobidjem, kao sto bi svaki razuman covjek zaobisao na sred asfalta govno da se ne uprlja !!!

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 07:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
ponosna_mama je napisao:
Talija je napisao:
Gledala sam "javno dojenje", neke žene se nisu susprezale da pokažu svoje nabreklo... grudi, a neke su to krile majicom ili paškirićem, tako da se i nije moglo naslutiti je li bebu doji ili je drži.
Gledala sam i one druge koje kada su vani daju bebi flašicu sa ili mlijekom ili nekim drugim napitkom, što je po meni jedino prihvatljivo rješenje.
Nahraniti bebu kući i ponijeti flašicu za "ne daj Bože" i kraj priče.

Ovaj post me prosto izbacio iz takta
i morala sam se registovati kako bi dala svoje misljenje (misljenje majke koja je dojila), da si musko mozda bi razumjela ali ova tvoja izjava mi je :roll: .
Ja sam dojila na javnom mjestu (na moru) i prilikom tog cina bi dijete stavila u sling maramu ili ga prekrila pelenicom tako da prolaznici ne mogu da pretpostave da li spava ili doji. Nemam nista protiv dojenja na javnom mjestu i ovisi od majke da li ce se pokriti ili ne (ja sam vise licno voljela da prekrijem bebu iz dva razloga, prvi je da prolaznici ne bi odvlacili paznju malenom, a drugi je taj sto sam sigurna da bi pojedinci gledali taj cin sa neke bolesne strane). Dojenje je za mene najlijepsa stvar izmedju majke i bebe, posebna car, draz, uzivancija... (tesko za objasniti dok sam ne dozivis) i da zbog toga ne mogu normalno da se krecem i da zivim (jer se pojedincima gadi i zgrazavaju se nad tim) je zaista porazavajuce.
Talija kazes da je za tebe jedino prihvatljivo rješenje ponjeti flasicu, pa daj mi molim te objasni kako majka da ponese tu flasicu (mislim na vlastito izmuzeno mlijeko) ako je poznato da ono nakon izdajanja mora biti uskladisteno u frizideru ili potroseno u nekom roku (oko pola sata) jer gubi svoje kvalitetne sastojke i pocinje da se kvari (mada i formula je lako kvarljiva na ovim visokim temperaturama). Ne zivimo svi u centru grada pa da mozemo lako skoknuti kuci ili na moru da trcim do apartmana, hotela i sl. (a beba nije sat koji mozes naviti kako hoces). Zalosno je da je normalnije vidjeti polugolu djevojcicu nego majku koja doji svoju bebu :(
(izvinite na predugom postu)

E neka si se ti registrovala samo da bi meni rekla! :lol: (a zaboravljaš da vidim IP adrese? :lol: ) i karakteristicno suskanje bez koriscenja ščćž?
Reci fino šta je to što je tebe izbacilo iz takta? Ponavljaš za mnom identično što sam napisala, ili pišeš samo da bi nešto napisala?

Ako znaš srpski, deder pročitaj ponovo moj post i reci gdje vidiš zgražavanje?
Ako se pokrije ne vidi se da li doji bebu ili je drži, a da ti pravo i iskreno kažem (i sada tek da se zgrozim) niko nije dužan da gleda prizor isukane izbalavljene sisetine sa otegnutom bradavicom!

Nema većeg čina nego dojenje bebe? Pa nema većeg čina ni od pravljenja te iste bebe, pa to niko po ulici (normalan) ne radi, na očigled ostalih kojima nije do gledanja tuđih "činova"!

Uvijek su me nervirale majke koje misle da treba svima, kao što je njoj, njeno dijete da bude centar svemira!
Može biti njoj, ali ostalima ne!

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 07:46 
Pripravnik
Pripravnik

Joj Talija tebe, fino ti je napisano, procitaj ponovo
Citiraj:
pa daj mi molim te objasni kako majka da ponese tu flasicu (mislim na vlastito izmuzeno mlijeko) ako je poznato da ono nakon izdajanja mora biti uskladisteno u frizideru ili potroseno u nekom roku (oko pola sata) jer gubi svoje kvalitetne sastojke i pocinje da se kvari

Zato odgovori na ovo pitanje a ne spamuj svojim bezvrijednim poklapanjem oko IP adresa i ostalih gluposti koje nemaju veze sa temom.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 08:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
daamir je napisao:
Joj Talija tebe, fino ti je napisano, procitaj ponovo
Citiraj:
pa daj mi molim te objasni kako majka da ponese tu flasicu (mislim na vlastito izmuzeno mlijeko) ako je poznato da ono nakon izdajanja mora biti uskladisteno u frizideru ili potroseno u nekom roku (oko pola sata) jer gubi svoje kvalitetne sastojke i pocinje da se kvari

Zato odgovori na ovo pitanje a ne spamuj svojim bezvrijednim poklapanjem oko IP adresa i ostalih gluposti koje nemaju veze sa temom.

Sve napisano, pametnom jedna dosta, evo tebi po drugi put.

Citiraj:
Nahraniti bebu kući i ponijeti flašicu za "ne daj Bože" i kraj priče.

Što znači, nadoji bebu kući, a flašicu ponijeti za "ne daj Bože" u slučaju da joj zatreba.

Tek rođena beba uzima samo majčino mlijeko i prokuvanu vodu, a takvoj bebi nije mjesto u gradu, na trgovima i po kafićima duže od pola sata, eventualno sat vremena.
Starije novorođenče osim mlijeka uzima i druge napitke, specijalno napravljene za tu dob (svaka bebina dob ima svoje mjere za pripremu) kojom se prihranjuje beba, ne samo forme radi nego i iz potrebe jer u majčinom mlijeku se ne nalazi željezo i ostali vitamini koji su neophodni.
Prema tome, samo u prvim mjesecima dovoljno je majčino mlijeko, kasnije je neophodno prihranjivanje i uvrštavanje postepeno drugih vrsta napitaka, pa zatim i hrane.

Prema tome ne vidim šta nije jasno u mom postu?
Za tek rođenu bebu nije mjesto vani duži period!
Za stariju bebu ponijeti flašicu sa pripremljenom hranom. Naravno da se napitak neće promijeniti po kvalitetu za jedno sat vremena.

A na početku sam navela da žene koje se odluče da doje vani to urade neprimjetno, prekrivene sa peškirićem pa se ne vidi je li doji ili ne doji.

I na kraju krajeva, prije dojenja je običaj da se dojka opere mlakom vodom, zar ne? Ili da to radi na fontani u gradu? I to je normalno?

Je li ti sad jasno ili treba da ti nacrtam?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 08:44 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Sve napisano, pametnom jedna dosta, evo tebi po drugi put.

:-?
Talija,
Sretno u dikutovanju na forumu.
Pozz

Uglavnom, ovo je meni nešto interesantno i zanimljivo, nisam znao za dosta podataka koje ste sad naveli, tj navele. Kao što rekoh al da sad podebljam, ne smeta mi da se žena skine gola a kamo li da doji dijete, ali bi mi daleko smetalo da se neka mama osjeća neprijatno zbog manijaka, pogotovo što to što ona radi nije ništa loše. Razlog što tako osjećam jeste što prednost dajem psihičkim karakteristikama a ne nekim formalnim detaljima. Ali kad sklonimo sa strane te tehničke podatke (smije se dojiti sat vremena, ne smije dijete izlaziti vani itd) poenta je da prolaznik i ne treba znati te detalje i bitno je napomenuti da je odvraćanje i gađenje koje prolaznik doživljava kad gleda taj čin ustvari bolest. Mogli bi širiti priču pa pričati šta je to normalno a šta to nije normalno, ali otišli bi predaleko jer većina ljudi na ovom forumu ne mogu shvatiti tu nit ''normalnost''. Pogotovo što bi poslije takve dikusije ispalo da je Nikola Tesla nenormalan, a čuvar kafića Mujo potpuno normalan. Ipak ko je pak pa taj Tesla ... Tako da, još jednom, pohvalim tekst ponosne mame i iskreno se nadam da će se ova naša sredina malo promjeniti pa da dojenje neče biti ništa čudno.

Poslednji put menjao daamir dana 07 Avg 2009, 17:22, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 09:37 
mislim da ovde niko nije rekao da je strasno dojiti dijete na javnom mjestu, jer vanrednih situacija sa bebom kaoi nepredvidjenih uvijek ima. ali slozicete se da ipak treba se malo skloniti u stranu ako se to desi, a ne u guzvi, medju milion ljudi... ljudi duvaju, smrcu, pljuju okolo, nema za to potrebe, kao ni u kafani.. ukoliko se to i desi, svakako pokriti bebu pelenom, jer kao sto sam i rekla, i zbog zdravlja i mira bebe...

a za ponosnu mamu, sam i ja htjela to prokomentarisati, vec nakon prvog posta, jer te providne registracije samo radi jednog komentara su vec postale dosadne..

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
komentari Talijini i Majlili koji na osnovu njenog svjezeg clanstva pokusavaju omalovaziti stavove ponosne_mame su vise nego neukusni
svako se registruje zato sto ga nesto privuce, pa tako i ona, ili se pak radi o njenom stavu koji je, po mom misljenju, previse normalan

ona je i te kako imala sta da kaze i bitno je doprinijela diskusiji u ovoj temi
ili je trebala mozda prvo da spamuje blablaoffoffblabla jedno 200-300 postova pa bi onda imala pravo da se javi sa malo drugacijim stavom

ONTOPIC
veoma dobro poznajem mamu cije djete nikada nije koristilo cuclu niti flasicu, dakle-majka je bebu cijelo vrijeme (godina dana, nakon cega je dijete samo prestalo da trazi dojku) hranila i uspavljivala svojim dojkama, naravno da je u petom mjesecu pocela uvoditi i cvrstu hranu, ali su dojke i dalje bile sastavni dio repertoara i bebi uvijek na raspolaganju
svako dijete instinktivno odbija bilo kakvu zamjenu za dojku, medjutim ako je roditelj uporan u nametanju cucle, vjerovatno ce uspjeti; ona nije htjela insistirati u zelji da sto vise ugodi djetetu i tako je dosla u situaciju da je povremeno dojenje na javnom mjestu postalo potrebna stvar, nekad pokrivena, nekad ne, u zavisnosti od okolnosti
zaista se divim takvoj posvecenosti

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 14:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Avg 2009, 14:02
Draga Talija,

Citam ovaj forum oko 2,5 godine i rijetko sam dolazila u "napast" da se uclanim kako bi diskutovala na nekoj po meni interesantnoj temi. Nisam bas neki ljubitelj rasprava i do sada sam uclanjena samo na jednom forumu (rode u HR koji je posvecen trudnicama i majkama, a i onima koji to zele biti). Nemam nista licno protiv tebe nego me je iznervirao tvoj post u kojem kazes da je jedino rjesenje bocica, a iz kasnijih postova vidim da nisi ni upucena u takve stvari (naknadno cu objasniti). Mislim da je ruzno ponizavati zene koje doje svoju djecu jer i tim komentarima doprinoste da sutra djevojke koje postanu majke nemaju zelje da doje svoje dijete radi takvih komentara. A sto se tice moje IP adrese, mozes slobodno da je provjeravas, nemam sta da krijem, niti volim da provociram i ako zelis da znas moje ime i prezime mozes ga potraziti putem PP (mada ni ono ti nece puno znaciti). A sto se tice kvacica na slovima, zaista ih rijetko koristim, na forumu nikad.

Da se vratim na temu. Ja sam svoje dijete iskljucivo dojila prvih sest mjeseci bez ikakvih dodatnih formula i slicno, uz to sam davala caj od komoraca zbog grcica. Majcino mlijeko je najzdravija hrana za bebine prve mjesece (o cemu mozes da procitas na stranicama WHO, Unicefa i slicnih orfanizacija) i preporucuje se iskljucivo dojenje prvih 6 mjeseci (naravno ako majka ima dovoljno mlijeka i ako je za bebu to dovoljno). Nakon toga uvodi se lagana ishrana (neko zapocinje vocem, neko povrcem) i onda je izvodljivo nositi kasice i sokice. Takodje pedijatri preporucuju (barem meni i mojim prijateljicama koje imaju djecu) (ukoliko je temperatura normalne i prihvatljive vrijednosti) da se sa bebom sto vise provodi na svjezem vazduhu (slazem se da to nije kafana), a ne pola sata (koliko si ti Talija navela).

Evo jos jednom da izrazim svoje misljenje i nadam se da necu vise ulaziti u raspravu, definitivno sam ZA dojenje u javnosti (slazem se da nije lijepo maloj bebi u kafani punoj ljudi i dima, ali u parku i na nekoj klupici, plazi i djecijim igralistima sam ZA).

Zao mi je sto si se toliko uvrijedila Talija, ali jedno je citati o majcinstvu, a drugo je biti majka. Jos jednom ti kazem da nisam dosla tebe da prozivam iz nekih licnih razloga, niti sam stari clan koji dolazi sa novim nikovima radi provocivanja, bicu ovdje i gledati da kvalitetno ucestvujem na temama koje me interesuju, ne interesuje me broj postova nego kvalitet.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ma bravo, mama! cestitke za bebu! i neka si je dojila, svaka cast, treba dojiti bebu. i prenijeti joj putem majcinog mlijeka i imunitet i vitamine i sve ostalo.
svejedno, kako rece da si je dojila 6 mjeseci. u tih 6 mjeseci beba treba da doji 6x na dan (valjda). za taj period bebica bude napolju vjerovatno nekih sat do dva vremena dnevno napolju, obzirom da male bebe stare do mjesec dana se slabo i iznose vani.
moze se dakle uzdrzati od dojenja za to malo vremena, a i beba ako je vani lijepo zaspi odmah onako u kolicima.
bio sam jedno na pedijatriji kad je beba jako plakala, i majka da je umiri je dala joj dojku, to mi je opravdano, ali da ko ciganka na sred ceste izbbacis svoju dojku, a to mi niej primjereno,
u kafani jos manje... sta ce beba u kafani?
na plazi ok, okrenut si moru i ne gleda te svako. ali sad otici s bebom negdje i nasred puta...
mozes onda ponijeti pelenu pa je i presvuci na sred puta... a daj... kako bi izgledalo kad bi sve majke dojile djecu na sred puta i presvlacile pokakane pelene na sred puta... a daj... nosi bebe kuci...
mislim da ti je Talija htjela reci to.
i ima svakakvih manijaka, moze to neko shvatiti kao provokaciju, pa da stradate i ti i dijete.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka

cicak je napisao:
... kako bi izgledalo kad bi sve majke dojile djecu na sred puta i presvlacile pokakane pelene na sred puta... .

Tu bi pasala tema "Da li biste podrzali paradu dojilja". Slika[/quote]

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 15:52 
Početnik
Početnik

Dakle tema je dojenje u javnosti... a ne dojenje u kafani, dojenje u parku... znaci dojenje u javnosti sto moze da bude i taj park i kafana, slasticarna, plaza...
Ja sam rekla da nije lijepo ici sa bebom u kafanu uopste (pogotovo ako je zatvorenog tipa), ali ako se zadesim u parku Mladen Stojanovic tu cu da podojim, jer tu i najcesce setam sa bebom.
A sto se tice tog suzdrzavanja koje navodi cicak kao i dojenja 6x dnevno evo ni tu se ne bi slozila jer imam potpuno drugacije iskustvo. Ja sam dojila na zahtjev, dakle kada je beba sama trazila, a to moze biti svaka 2,5 sata, 3 ili svakih pola sata, nema pravila, ni mi ne rucamo u jednakim razmacima, nismo raspolozeni jednako svaki dan, tako da ni od beba ne treba ocekivati tako nesto. Dojenje 6x dnevno je mozda izvodiljivo sa formulom koju po meni ne treba davati ukoliko je majka sposobna da doji.
Evo jedan primjer... recimo da ja podojim dijete i krenemo u setnju do grada (idem npr. sa Mejdana) i dodjem do grada i beba pocne da place i trazi da siki... da li ja sad trebam da trcim sa kolicima kuci i slusam cijelim putem kako beba place ili mozda da joj kazem jela si kada smo krenuli ne mozes sad :-? Normalno da necu sjesti na po ulice i podojiti dijete, nego cu vidjeti gdje u blizini ima klupica, staviti dijete da ciki i prekriti ga pelenom. Dakle i to je dojenje u javnosti koje po meni ne treba da izaziva nikakvo gadjenje.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
valjda bebe trebaju da imaju neki red.
nisi prva mama koja doji, dojila i mene moja mama 18 mjeseci, pa me nije iznosila vani da to radi... haj pitaj svoju mamu koliko je ona tebe puta dojila na sred puta?
a jok, ti si mama, tvoja beba je nesto posebno.
ne znas ti, majko, kako je rodit'!!!

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 18:30 
Početnik
Početnik

cicak je napisao:
nisi prva mama koja doji, dojila i mene moja mama 18 mjeseci, pa me nije iznosila vani da to radi... haj pitaj svoju mamu koliko je ona tebe puta dojila na sred puta?

Nazalost djeca se ne radjaju isprogramirana kada ce da jedu, spavaju, koliko puta nocu ce da se bude i nisu sve bebe iste, neke ce da imaju neki ritam spavanja i jela, neke nece. Tesko je odraslom covjeku objasniti neke stvari, dvogodisnjem djetetu objasniti kako da ide na tutu a tek maloj bebi uvesti ritam jela i spavanja. Da je sve tako jednostavno i za sve isto postojala bi samo jedna knjiga o odgovju djeteta koja bi bila univerzalna za sve. No 100 ljudi sto cudi, ti si se uhvatio tog puta, a ja sam lijepo objasnila sta ja smatram dojenjem u javnosti no cini se ne vrijedi vise ulaziti u diskusiju jer ce tema prijeci u vrijedjanje. Niti se ja smatram posebnom majkom, niti imam specijano dijete ja sam iz svog ugla i iskustva dala misljenje. Nemam vise namjeru ulaziti u diskusiju ali sam dala do znanja da podrzavam majku koju sutra budem vidjela da doji svoju bebu u javnosti.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka

cicak je napisao:

Ne mora znaciti. Nisu sve bebe iste. Ti ne mozes reci bebi "Ovo je tvoj red, i tako se ponasaj. Ovo radi u taktu,ovo mozes izvan takta". I nemojte mi sad doci sa "treba dijete trenirati i dati mu do znanja sta treba/smije a sta ne" jer je besmisleno.
Svaka cast tvojioj mami sto te dojila 18 mjeseci i sto to nije radila "na sred puta". Niko to ne radi na sred puta sto hoce/zeli nego sto mora. Sto puta je gore pustiti dijete da place od gladi jer se majka ustrucava nahraniti dijete u javnosti.
Po vama bi bilo najbolje da zena kad rodi dijete godinu dana ne izlazi nigdje iz kuce da se ne bi slucajno nasla u situaciji da nahrani svoje dijete u javnosti i tako zgadi ljude. Bolesno! Idite vi na tu gay paradu koja se treba odrzati i podrzavajte ljude koji se bore za svoja prava, ocigledno su vam oni drazi od dojilja. :-?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 06:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Ništa u životu mi nije odvratnije!
Ako imaš dijete i ako se već odlučila za taj korak onda nemoj drugim ljudima gaditi život. Joj, nikad neću zaboraviti kada sam sjedila u kafiću (Paviljon), pijem nes i gledam u park. Taman kada sam skontala da u nesu ima previse mlijeka, sto mrzim, dolazi urbana majka, sjede na klupu, spusti majicu, izbaci sisurinu!
Nemoj samo da mi neko priča BEBA BILA GLADNA. I meni se isto ide u WC pa ne čučnem na sred ulice i obavljam nuždu. Valjda znaš kada ti je dijete gladno i uskladi svoje obaveze sa tim. Današnji roditelji nikako nisu normalni ali bas nikako. I da, ja smatram da je to krajnja nekultura. Ah, da nije ni čudno da kupaju bebu u fontani, presvlače na klupama itd. Divljaci!

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2009, 06:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
cicak je napisao:

...

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]