|
Dugo već zelim nešto napisati,sve krenem,pa odustanem,ali moram reći. Mnogi se vjerovatno neće složiti samnom,ali mislim da sam u pravu.Koliko nakon ovog rata,država,udruženja boraca i sl.,nisu na pravi način vrednovali borce,kategorisali ih,odužili se na pravi način.Navešću samo jedan pimjer,slučaj,za koji nisu mnogi čuli,ali Krol i Željo,jesu sigurno,pogotovo što je taj slučaj opisan u monografiji bataljona policije. Godina 92,početak rata,mislim da se događaj desio negdje oko Kotor Varoša.Kada je civilna milicija duboko u pozadini što se kaže plandovala,pekli janjad i prasad,većina pijani,bez ikakve straže,komande,neznam kako da nazovem. I upadne medju njih neka grupa diverzanata muslimanskih,pobije ih sve ko zečeve na tacni,NIKO od milicije bukvalno ni metak nije ispalio,koliko su bili nespremni. Pokoj im duši i laka im crna zemlja,ali ljudi su izgnuli isključivo SVOJOM krivicom,i sad njihove porodice (postujem svu bol) su porodice poginulih boraca,a JA,TI ili neko TREĆI,koji smo 3,4 godine bili u rovu,išli u akcije,borili se prsa u prsa,i imali ludu sreću,ali i bili osposobljeni,pažljivi da nikad nismo bili ranjeni,od ove države ništa NISMO dobili,niti nas iko više spominje. Ako neko misli da ovom nije mjesto ovdje,neka slobodno ovo obriše!
Poslednji put menjao Prijedor75 dana 05 Okt 2016, 18:18, izmenjena samo jedanput
|