banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 13:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1993 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 100  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Maj 2015, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Pa naravno.....skontao srbin da kad se upali tenk svi samo sipaju na to mjesto pa ga ne bi bog natjerao blizu tenka.....nasa najveca boljka je bilo sto je svaki neuki seljak poslije mjesec dana obuke mislio da je najveci neotkriveni takticar i strateg u istoriji....plus ove price ko micigenac o zrtvovanju djece...oklopa....nesposobnim i zastarjelim oficirima.....a u stvari se time opravdavao vlastiti kukavicluk

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 20:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
To ja poredim sa auto školom i iskusnim vozačem po gradu. Isto kako gaze punu, ne daju žmigavac i bahate se, tako i u ratu, mjesto školski - improvizuj. Svako je stručnjak, nije se džaba sprdalo da je VRS vojska radnika i seljaka... A da je bilo guzičara u Domu i staroj zgradi Vlade koji nisu ni omirisali uslove u kojima ste bili i borili se, bilo ih je na izvoz. Sjetim se samo statistike prije rata, za vrijeme i poslije. Koliko ih je svako jutro izlazilo iz ulaza na Pentu, išlo svojim prevozom ili vojnim busom.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 20:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
munja.alex je napisao:
Što je generalno bila boljka kod nas, to mi i stari pričao, malo ili nigdje pješadije ispred i okolo oklopa...

Наша бољка је била та што смо до половине 1993. искористили своју предност у ватреној моћи и оно нешто искуства бораца из 1991., па смо се развукли дуж страшно дуге линије коју је било незгодно одржавати.
Противник је дотад већ имао добро укопане положаје, па се наша релативна ватрена предност показивала углавном при дефанзивним дејствима. А такође смо избили на све иоле важније висове са којих је белај вршити огфанзивна дејства кад ти је пола војске у донаторима, спонзорима и осталим фиктивним јединицама, и немаш ефективну резерву да подржиш напад кад наиђе на јак отпор.
До 1994. наша војска се осипала, спонзорски корпус растао, политика није знала куд удара, а војска није располагала ефективима да ради ишта више сем дефанзиве. Остатак нам је познат.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
O Vukovaru se moze pricati o uzaludnosti te operacije tj o taktici osvoji pa predaj u miru, a nikako o nacinu vodjenja same akcije.
A sto se tice uspjesnijih izuma i inovacija u ratu, u sam vrh spada onaj zemaljski bacac "krmaca".
:D

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2015, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
_Krol_ je napisao:
De micigenac smanji dozivljaj...pojma nemas o cemu drobis bezze....imali smo nesto ogromne vatrene moci plus iznenadjenje...pogrijesili smo sa pretovarom i slabo smo mu pruzali podrsku i branili ga....ovo je u stvari da se slikovito izrazim bio jedan ogromni tenk....koji je kanta bez pjesadije okolo

Pa o tome ja i pricam.. :lol: svaki neuki oficir je zapovijedao da se tako neuracunljivo krene u napad.. tako je bilo i u Vukovaru, a i u Groznom gdje su Ceceni zbrisali cijelu jednu oklopnu brigadu medju zgradama na samom pocetku rata.. potpuno slaba podrska.. Puste zenge nekih desetak tenkova i BOV-ova naprijed i onda im prvo skenjaju jednog-dva otpozada, i blokiraju ove na celu kolone, odsjeku im odstupnicu, pa onda udri po prvima cime god.. tako i ovaj voz, bez ikakve promisljenosti poslali naprijed.. onako kurcevito, imamo mi "ogromni tenak" pa da im ga zaceramo u Gradacac.. a ovi ga odsijeku tik iznad jajca.. samo zalud izginula vojska

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Za veterana iako nisam dugo bio pripadnik 1bvp (do kraja s93) kada sam napustio 1bvp ne bih prodao kacket ni za kakve pare kao ni beretku koju sam dobio od kap.Vukovica koji je otisao za Srbiju pre Dervente. A imam i mladju generaciju koja bi me se odrekla ako bih to prodao. U ormaru i dalje stoji ona prva maskirna uniforma koju sam dobio pred Derventu.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka

Krol moze jos jedno pitanje u knjizi o VRS se minimizira ucestvovanje 1bvp u s'93 sve se pripisuje 16 garavoj medjutim nije bilo tako. Autori su koristili neka zvanicna dokumenta gdje se spominje IDO kao neki izvidjaci a to nama neke veze jer znam kad smo krenuli i dosli u bl i odakle.... da ne duzim dalje molio bih te da pogledas na mycity military sta pise o tom dogadjaju tj moju prepisku sa autorima knjige.... Ako imas vremena.... I hvala za info o Ostoji to sam zaboravio totalno... Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2015, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka

Napad inspiracije nikad necu zaboraviti u boravak u viz-u i strajk gladju ludog Polica kad su ga iz dez.sl. molili da jede donosili mu supicu iz marbela a on nece da jede...... Elem dodje mi sestra u posjetu i donese neke sendvice ja ih sakrijem i dam ih Policu a on ih je djelo par dana dok ga nisu pustili i to samo kad smo isli na dorucak i rucak tj kad je celija bila pusta.....

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2015, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka

Gledam Cirilicu i slusam kako je Perisic po nalogu Milosevic letio na nekakav nosac aviona da garantuje Bobetku tj Tudjmanu da se Srbija i VRS nece petljati u Oluju.....fuj....sram ih bilo guzice kad obraza nemaju.....teske su suze majki i djece izginulih stoko

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2015, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka

A ovo za s 93....bvp je taj...Miha je bio gradonacelnik...Veinovic stolicio u Banskom dvoru..☺☺☺...pa s 93 je u magli i danas......ali nosioci tog dogadjaja su bvp i bataljon Ostoje Bilaka...pa i onaj nesretni Zec je iz bvp

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2015, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka

E moj krol koliko su stvari radili iza ledja a da se ne zna i nece se nikad ni saznati ... RSK je prodana kao i jug-zap dijelovi RS-a ( glamoc kupres grahovo...) 2003 sam upoznao jednog bivseg pripadnika hvo koji mi je otvorio oci oko trgovine na kupresu.....necu dalje..... elem vidim da nista nisi napisao u vezi polica... A da iz ovog ugla sada ni meni nije jasno pozadina s93 iako sam ucestvovao i pritvor zaradio.... moze jos jedno pitanje krol bio si u prvoj ceti....

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2015, 08:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
_Krol_ je napisao:
Gledam Cirilicu i slusam kako je Perisic po nalogu Milosevic letio na nekakav nosac aviona da garantuje Bobetku tj Tudjmanu da se Srbija i VRS nece petljati u Oluju.....fuj....sram ih bilo guzice kad obraza nemaju.....teske su suze majki i djece izginulih stoko

Je li to ova emisija: Cirilica - Vucevic, Perisic, Cuckovic - (TV Happy 27.10.2014.)?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2015, 08:35 
Stara kuka
Stara kuka

motozeljo je napisao:
E moj krol koliko su stvari radili iza ledja a da se ne zna i nece se nikad ni saznati ... RSK je prodana kao i jug-zap dijelovi RS-a ( glamoc kupres grahovo...) 2003 sam upoznao jednog bivseg pripadnika hvo koji mi je otvorio oci oko trgovine na kupresu.....necu dalje..... elem vidim da nista nisi napisao u vezi polica... A da iz ovog ugla sada ni meni nije jasno pozadina s93 iako sam ucestvovao i pritvor zaradio.... moze jos jedno pitanje krol bio si u prvoj ceti....

Polic uzgaja neke pse...o njegovom ratovanju ne bih

da, bio sam u 1. ceti

Sargas je napisao:
Je li to ova emisija: Cirilica - Vucevic, Perisic, Cuckovic - (TV Happy 27.10.2014.)?

nije,neka sa onim izrodom,generalom Grahovcem

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2015, 11:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Feb 2014, 14:08
_Krol_ je napisao:

nije,neka sa onim izrodom,generalom Grahovcem

to je onaj što je govorio da je KGB razbio SFRJ :lol:

_Krol_ je napisao:

Sjećam se nekog dokumentarca gdje Perišić priča o nabavci S-300 1998 za PVO kao bio star sistem(Iran se salomi da ih nabavi od Rusije poslednjih 10 godina) i nije se moglo preko željeznice poslati pošto bi to Ameri vidjeli...kao ne postoje transportni avioni i brodovi...a milijarde na Kipru

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2015, 15:17 
Stara kuka
Stara kuka

Ma gledao i ja sinoc na bn reprizno i postaje mi prilicno glupo da Maric dovodi pojedince u emisiju da reklamiraju svoje pismene uradke. Ovaj gen. Grahovac vjerovatno je bio na izvoru informacija pa moze da prica ali u emisiji kad god je trebao da iznese podatke neke kupe knjigu pa procitaju.... Maric i njegova emisija sludjuju narod jer kad gledas sa strane uopste neznas sta je istina a sta laz.....

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2015, 15:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
motozeljo je napisao:
Ma gledao i ja sinoc na bn reprizno i postaje mi prilicno glupo da Maric dovodi pojedince u emisiju da reklamiraju svoje pismene uradke. Ovaj gen. Grahovac vjerovatno je bio na izvoru informacija pa moze da prica ali u emisiji kad god je trebao da iznese podatke neke kupe knjigu pa procitaju.... Maric i njegova emisija sludjuju narod jer kad gledas sa strane uopste neznas sta je istina a sta laz.....

Takav sam i ja neki utisak stekao... Maric ni jednu stvar nije doveo u pitanje, sve sto je radio je samo afirmisanje svega sto je Grahovac rekao...
Ja stvarno jesam laik u ovoj prici, ali Grahovac mi smrdi na nekog ko bez problema mijenja odore i prilagodjava se novim uslovima. On mi djeluje kao najobicniji supak...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2015, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka

Nije sala gen.Grahovca su dok je bio major zvali major NATOVAC pa sad nije cudno sto navija da Srbija udje u nato...Mozda mu je mala generalska penzija pa sad dopunjava kucni budzet pisuci i lobirajuci za nato.... Inace volio bih da ga pitam zasto to nije objavio MNOGO MNOGO ranije nego sad kad je prosao voz i kad se tih dogadjaja mali broj ljudi sjeca...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2015, 14:49 
Stara kuka
Stara kuka

Krol ides li u kas. Kozaru na obiljezavanje 1bvp? Ja nisam bio nikad a volio bih...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2015, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka

Idem naravno...i ovde sam kacio slike sada matorih drtina sa okupljanja....sad izdajemo i monografiju....ima i udruzenje....

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2015, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka

Monografija je moja dok izadje koliko kosta da kosta ... Kako da postanem clan udruzenja.... Da li je okupljanje u septembru......

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1993 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]