_зока je napisao:
Pitanje kakvim informacijama je "hranjen" tj šta mu je KOS slao. Ne mora biti nesposoban, dovoljno je da bude neinformisan ili dezinformisan. Pa jasno je da državnom vrhu nije bilo u interesu ni da se rat zaustavi, niti da se država sačuva.
Послато са 2209116AG помоћу Тапатока
Наводно, кад је дошао у Београд, блиједо су га погледали "Ти си жив?!".
Човјек је остављен на цједилу, то јесте чињеница. Као што мислим да је чињеница да се у тој ситуацији није добро снашао, при чему наравно не мислим на жртвовање војника јер војнички не би донијело вјероватно ништа, већ је "онеспособио" опрему на основни начин по П.С. (ако и то) и што рече човјек горе, вјероватно чекао да запали за БГ.
veteran 1987 je napisao:
munja.alex je napisao:
Nije izdajnik dok se ne dokaže. Ali da je nesposoban, to je definitivno. Mora se shvatiti mentalitet tadašnjih guzonja u JNA. Vojnici su služili za seljenje i pravljenje vikendaji po Jadranu. Navikli samo da naređuju. Isti taj Trifunović ne bi znao, a ni htio sam da ubaci npr. bombe u kupolu tenka. Njemu je u glavi bilo da što prije zapali za BG, tamo ga čeka veliki stan i pare....
Jako dobar opis vecine starjesina u JNA, pogotovo onih visih.
Ali ako je ista olaksavajuca okolonost to je da vi ne mozete ni zamisliti okolnosti tog vremena.
Vecina ostavljena od vise komande prepustena sama sebi a oni nisu nauceni na to. Drugo to je vrijeme takvog rasula, dezorjentisanosti, izdaje, da me cudi da ih se vecina nije snasla.
Генерал Младић, један тренутак у рату. Спремна акција, али киша лије као из кабла. Војници се жале. Младић излази из објекта, узима шљем и прилази бурету са водом које је поред. Захвата воду и полива по себи. "Војниче, сад смо исти!".
Није свако за рата...
Meni nikako nije jasno zašto je Mladić forsirao taj istočni pravac Srebrenicu itd dok ovamo padaju velike opštine Glamoč, Drvar, Petrovac,Grahovo ?
Često sam čuo od od bivših vojnika Rsk to kako su ih iz Rs a ostavili na cjedilu i nisu pomagali u obrani Dinare sem neke jadne 9lake Grahovske brigade."Mi smo išli u probijanje Koridora,na Bihaću bili godinama Kupresu a oni sem Vukova sa Vučjaka nisu prešli u pomoc". Čak za vrijeme Bljeska Karadžić izjavljuje da to nije njegov problem i ne destvuje u pomoc sa druge strane Save..Bio sam dijete u to vrijeme sjecam se dobro oluje ali ta priča se uvjek provlači kao izdaja ili po meni više nesposbnost.
Zašto se dozvoljava nakon Kupresa pad Cincara,Šatora, Dinare i ogrmnog teritorija ?
Zanima me vaše viđenje tih događanja.