Che ja tebe razumijem, posebno baš ovakvu tvoju reakciju, i to baš sada.
Jer konkretno na ovoj temi koja se tebi
nije svidjela jer se protivi
tvom zdravom razumu ti si iznio svoje gnušanje onim što se ovde piše i
vjeruje, da bi se nakon toga pojavio Fritz i pisao nešto što je podržalo samu temu, čak se iz onoga što je pisalo moglo vidjeti da i sam ima ličnog iskustva u ovim stvarima. Onda su još neki to podržali da bi se sad još javila i Dženita i pisala nešto u prilog stvari koje se
tebi ne sviđaju, a koje potvrđuju sve ovo, da bih ja dodao da je ono što je ona napisala već opisano u knjigama napisanim prije nego što smo se mi i rodili.
I ja razumijem da sad tebi nije lako. Toliko potvrda i toliko istih priča, uz pominjanje knjiga, sajtova, foruma i mnogih ljudi sa sličnim iskustvima, a sve vezano za nešto što se protivi
tvom zdravom razumu. Nije to lako.
Ovo što ti radiš, kao i onaj pokušaj
ocrnjivanja nas nekolicine na drugoj temi je po meni
potez očajne osobe koji predstavlja posljednju crtu odbrane "zdravog razuma". Jer ako ovde "padne", onda će "pasti" i mnogo toga drugog koje je u lančanoj reakciji vezano za ovo. To sam viđao mnogo puta, recimo neki tvrdoglavo negiraju neke sada već poznatije i dokazivije pojave kao što su duhovne energije, čakre, aura i slično, a to rade zato što su svjesni da ako tu "padnu" pa to priznaju da će to za sobom kao lančana reakcija povući mnoga ili sva duhovna učenja, duhovni svijet, duhovne pojave, veliku uređenost koja vlada u svemu, povući će istinitost svetih spisa, i na kraju će povući postojanje Više Inteligencija koja je sve to stvorila i uredila, bez obzira da li je neko zove Allah, Jehova, Manitu ili slično.
I onda takvi kao ti naprave bunker, utabore se na svemu što predstavlja bar i malu "opasnost" da su duhova učenja osnovana. A to onda izaziva ovo što ti ovih dana ispoljavaš: bijes, nervozu, uvrede...strah.
che.guevara je napisao:
Neko vas izgleda koordinira da drzite tu neku "mrezu" misterije
che.guevara je napisao:
...i na kraju neki novopeceni forumashi koji su mozda ni manje ni vishe nego "second account" nekih vec postojecih clanova foruma
Ako smo se nas nekolicina dogovorili da pišemo isto, ili to sve jedan od nas piše pod drugim imenima, a sve sa ciljem da provociramo
tvoj zdrav razum, kako smo mogli isplesti mrežu od hiljada ljudi koji u ove stvari vjeruju, od kojih mnogi imaju lična iskustva, koji pišu na nebrojenim stranim forumima, koji otvaraju sajtove posvećene konkretno astralnoj projekciji, kako smo mogli napisati brojne knjige, posebno one kojih ima mnogo na zapadu a ovde kod nas još nisu prevedene i objavljene, od kojih su neke pisane prije nego što smo se mi rodili? I kako još da svi pišu i doživljavaju isto ili vrlo slično? Znaš li kakva bi to organizacija morala biti?! Kakva koordinacija?! A šta sa time da smo onda sigurno morali potplatiti i neka naučna istraživanja po ovom i sličnim pitanjima, od kojih su neka i klinčka istraživanja NDE iskustava (iskustava bliske smrti), pa onda i nebrojene časopise širom svijeta koji pišu o ovakvim pojavama?
Ili ako nismo mi, ko bi mogao isplesti i onda uspješno decenijama (pa i vijekovima i milenijumima) održavati takvu mrežu i napraviti takvu koordinaciju hiljada ljudi, uključujući naučnike, doktore, inžinjere, pa sve do najobičnijih ljudi koji žive obične živote ali su imali spontana iskustva koja potvrđuju sve ovo?
I šta sa ljudima koji su slijedeći neke recepte tj. tehnike postizali rezultate (upravo tome su posvećeni brojni sajtovi i forumi, potraži na googole)?
Kao što rekoh, razumijem ja tebe. Nije ti lako.
Predlažem ti da se smiriš, ako ti ove teme ne prijaju lijepo ih zaobiđi. I ja zaobiđem ono što mene ne interesuje, što mi je glupo i što bi mi izazivalo nervozu. Nisam mazohista pa da čitam ono što me isfurava. Primijeti da ovde ima i drugih koji se ne slažu sa nama ali se ovde ni ne javljaju, zaobilaze ovakve teme. I to je pošteno sa njihove strane.