banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 15:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
I koja bi ovo zivotinja mogla biti?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 16:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da, nećemo se ovde prepucavati o istinitosti ili neistinitosti Svetog Pisma, takvih tema ima na drugim oblastima. Samo ću reći da ja, kao i ajkula, vjerujem da je Sveto Pismo itekako validno.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Mnogi vjeruju u validnost i autenticnost Protokola Sionskih mudraca.
Pa je opet ta knjiga jedan od najvecih falsifikata u istoriji.

Ne kazem da je Biblija falsifikat u bukvalnom smislu, ali da je autenticna ili bozija rijec, nikako. Jednostavno jer tako omalovazavate istocnjacke kulture iz kojih originalno poticu mnoge price i mitovi koji se nalaze u Bibliji.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 17:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ajkula je napisao:

Ne mislim da je uopste rijec o zivotinji.........

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ja cu samo reci jednorozi, satir, divovi i zmajevi, zmija koja govori, magarac koji govori... Sve se moze pronaci u Bibliji. Zasto uopste mora biti rijec o stvarnoj zivotinju. Meni je mnogo logicnije da se radi o metafori i produktu ljudske maste. Malkice mi je nevjerovatno da neko moze pomisliti da tu ima nesto stvarno. I Jona i kit i... Nebitno nije to tema.

Sto se tice teme, levijatan ili kako god da ga Biblija naziva je za mene metafora ali nemam problem s tim ako neko vjeruje u zmajeve.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
ajkula je napisao:

Ok, postujem ali onda daj svoje vidjenje tj sta ti mislis da jeste.

Walker, u SP nema jednoroga :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ima jednoroga, gdje će bez njega, sa njim je zanimljivije :)

Jov 39, 12-13
5. Mojsijeva 14,5
Psalmi 92,10

i na još par mjesta

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 18:59 
Administrator
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
_zoka je napisao:
ajkula je napisao:

Ok, postujem ali onda daj svoje vidjenje tj sta ti mislis da jeste.

Moje viđenje je da su zmajevi alegorija za ljude.....Dobri zmajevi,mudri zmajevi,krvoločni zmajevi....Sve ljudske osobine.Da su zmajevi postojali,valjda bi ostali i nekakvi fosili......Evo jedan interesantan članak koji daje jedno viđenje zmajeva....http://www.vreme.com/cms/view.php?id=928442

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Па вероватно нису постојали у том епском облику али су свакако постојали у неком другом (као нека врста диносаурса) а имамо и данас облике разних гуштера и крокодила који су се силно смањили али мање више конфигурацијски остали исти. Увећајте комодо змаја пар пута уз неке физичке измене и ето вам змаја.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 19:56 
Administrator
Korisnikov avatar

E,jbg.....uvećaj čovjeka i izvadi mu jedno oko i eto ti kiklopa.....Uvećaj psa i dodaj mu dve glave i eto Kerbera...
Ne može Biblija da opisuje dinosaure,to bi sugeriralo da su ljudi i dinosauri u isto vrijeme hodali planetom.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Сада претерујеш. Логично је да се кроз миленујеме мењала физичка конфигурација животиња. Па нису ни птице увек биле овакве какве јесу. А ко зна можда су некада људи и диносаурси ходали заједно јер Библија каже да је Бог створио човека и сва земаљска бића, али не каже и када их је створи (пошто већ узмате Библију као извор).
На крају крајева ко зна шта се крије све по непроходним џунглама (а ту сад не мислим на диносаурсе већ уопштено на разне врсте сисара, инсеката, гмизаваца, итд.)

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:

Jov 39, 12-13
5. Mojsijeva 14,5
Psalmi 92,10

i na još par mjesta

Vidi stvarno :oops: samo sto taj jednorog iz SP nije jednorog kakav je prikazan u Barbie svijetu. Ovaj iz Biblije ima razdvojene papke i preziva :D

Zoka, a sta je sa fosilima dinosaurusa? Sta je ledenim dobom koje je nastupilo poslije potopa? Sta je mamut nego veliki slon?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 20:09 
Administrator
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Vader je napisao:

Jov 39, 12-13
5. Mojsijeva 14,5
Psalmi 92,10

i na još par mjesta

Vidi stvarno :oops: samo sto taj jednorog iz SP nije jednorog kakav je prikazan u Barbie svijetu. Ovaj iz Biblije ima razdvojene papke i preziva :D
U nekim prevodima Biblije taj "jednorog" je prevođen kao bivol.King James-ova Biblija koristi termin jednorog....Što i nije neistina,jer jednorog i danas postoji :D
ajkula je napisao:
Zoka, a sta je sa fosilima dinosaurusa? Sta je ledenim dobom koje je nastupilo poslije potopa? Sta je mamut nego veliki slon?

Ne kontam pitanje.Šta je sa fosilima dinosaura?Osim što su stariji nekoliko desetina miliona godina od pojave čovjeka?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mozda da otvorimo drugu temu o tim milionima, milijardama? Ja sam slusala predavanja profesora zoologa, evolucioniste koji je do u detalj objasnio da je u pitanju greska u racunanju godina. Naveo je potop, vulkane, talozenje i svasta nesto.. ne mogu ti sad ovako napamet ali ima smisla..

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
ajkula je napisao:
Mozda da otvorimo drugu temu o tim milionima, milijardama? Ja sam slusala predavanja profesora zoologa, evolucioniste koji je do u detalj objasnio da je u pitanju greska u racunanju godina. Naveo je potop, vulkane, talozenje i svasta nesto.. ne mogu ti sad ovako napamet ali ima smisla..

Molim te nemoj i ti reci da je to bio Miroljub Petrovic, onaj sa Vikoma?

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 20:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa kad slušaš samo jednu stranu sve ima smisla,je li tako....Kreacionisti nude svoje tumačenje,koje zvuči sasvim realno i razumno dok se ne postave protudokazi...Ne kažem da sam ja u pravu ali skloniji sam ovoj strani.Jednostavno,ljudi ne bi mogli opstati uz dinosauruse.Ko je malo više vremena posvetio dinosaurusima zna šta pričam.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lik je Njemac.

Zoka, tacno tako.. svako prihvata ono sto hoce :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 10:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Silvio Dante je napisao:
Сада претерујеш. Логично је да се кроз миленујеме мењала физичка конфигурација животиња. Па нису ни птице увек биле овакве какве јесу. А ко зна можда су некада људи и диносаурси ходали заједно јер Библија каже да је Бог створио човека и сва земаљска бића, али не каже и када их је створи (пошто већ узмате Библију као извор).
На крају крајева ко зна шта се крије све по непроходним џунглама (а ту сад не мислим на диносаурсе већ уопштено на разне врсте сисара, инсеката, гмизаваца, итд.)

E ova priča ne pije vode jer sv. Georgije i donosaurusi nisu savremenici. :)
Sv. Georgije je rođen оkо 275. ili 281. a pogubljen 303. god, a dinosaurusi su nastali u trijasu, (kako nauka kaže 250 miliona godina ranije).

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
ajkula je napisao:
Sta je mamut nego veliki slon?

Ja ipak mislim da je slon jedan mali mamut.

A ovo oko zajednickog hodanja dinosaursa i covjeka....sto bi rekli, moguce ali veoma malo vjerovatno. Ma sta pricam, uopste nije vjerovatno :D

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2010, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
TaškoBL je napisao:
_zoka je napisao:
Mislim da to nije moguće.Kako objasniti riganje vatre ili letenje?Ako su letjeli,onda sigurno nisu mogli biti veličine kakvom su predstavljeni u mitovima...

Ako bih ja mogao koju. Khm,khm. Molim, bez prozivanja, govorim po sjecanju, sa dobronamjernim ciljem :lol:
Gledao sam emisiju na HRT2, prije 2 godine mozda, koja je govorila o postojanju zmajeva. Odabrao je Djelo Hadziselimovic, treba li vise reci 8) . Pronadjeni su neki "polovni" fosili u pecinama Norveske, cini mi se, nalik na zmaja. Struktura krila je sacuvana. Manji su nego u epskim pjesmama, ali opet dovoljno velike zvjerke. Ovako ofrlje krilo je imalo raspon 4-5 metara. Mogucnost da su bljuvali vatru je objasnjena da su bukvalno jeli neke stijene, minerale, sta vec i da je to prilikom izbacivanja plinova iz zeluca stvaralo omanji plamen. Zmajevi su navodno naseljavali ogroman dio Zemlje, ali su se dolaskom ledenog doba povlacili u sjevernije krajeve, jerbo se Zemlja ledila od ekvatora prema polovima. Ovo sve govorim po sjecanju, bilo bi fino ostvariti kontakt sa Djelom pa priupitati ga :)

Gledao tu emisiju daaaavno, a posto je bilo davno mozda i grijesim al zar nije spomenuo da su nasli par kostiju i u Alpama i gore na Himalajima..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]