Kada je planeta stvorena, postojale su samo dva oblika egzistencije: voda i nafta. To si bili specifični oblici života koji su se milenijumima borili za prevlast nad planetom. Na kraju silne borbe, podijelili su teritoriju, voda je ostala pri površini a nafta u dubini planete. Međutim, to nije bio kraj njihove borbe. Voda je stvorila vodeno biće. Ustvari, ona ga nije stvorila svojevoljno, to je jednostavno dio njene prirode, voda stvara organska tijela a nafta energetska bića (to će biti neke apstrakte pojave koje ću kasnije malo da doradim). I šta se desilo? Nafta je bila ljubomorna na vodeno stvorenje i namamila ga je na kopno, izvukla ga je iz vode i tu ga je inficirala energijom. Sada to stvorenje, tj. čovjek, vodi svoj život, rukovodi se svojim potrebama i nagonima ali podsvjesno još uvijek osjeća stremljena ta dva bića koja su ga stvorila i u njemu se vodi bitka između njih, njihovih potreba i sl. A on, tj čovjek, u svom kosmosu, nesvjestan uticaja svojih stvoritelja, nesvjestan te druge dimenzije u kojoj oni postoje, počinje da vodi bitku za zalihe vode i nafte na planeti.
To je otprilike suština. Naravno, sve bi to bilo začinjeno sa mnogo seksa, mnogo uzbudljivih erotskih opisa. Još bih razradio ove priče, nešto bih pojasnio ali većinu bih ostavio obavijenu velom misterije (zbog mogućih nastavaka) i ubacio bih 2-3 paralelne ljubavne, ili dramatične ljudske priče i tako.
Šta mislite?
Ovo mi je palo na um prije par minuta i razradio sam to dok sam pisao post, ako ima ozbiljnijih previda dopunite sami, nema smisla da sve sam radim