banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 14:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Jun 2012, 10:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
mislio sam ovu temu staviti u lifestyle, ali ce sigurno biti dosta spama pa cu ubaciti ovdje. kakav stil zivota vama odgovara? povucen, samo ste za svoju porodicu, sa komsijama ne pricate osim onog "dobar dan " ili ste neki socijalniji tip, cesto pricate sa komsijama, posjecujete ih, rostilji, rodjendani i sl.. znaci odomacili ste se jedni kod drugih :D

danny je postavljao neke slike kako se u svedskoj zivi, meni je ovo iskreno veoma depresivno, mislim da ne bih mogao izdrzati duze od 5 dana, tako su rekli i neki na temi gdje smo pricali o ovome. bio sam tamo gore samo u centru grada, ali sam se bas iznenadio (i malo zaprepastio) kad sam cuo da prodje po vise godina a sa komsijom nista ne progovore. :O

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

koliko god ovo lijepo, cak i iz ovih slika se osjeti koliko je dosadno tamo. mozda za neki vikend, ali mislim da ja balkanac nisam za to. meni nekako najvise lezi stil zivota, gdje se svi pomazu i bliski su, ali ne gledaju sta komsija radi, svako svoja posla. a sto se mjesta za zivot tice, one ciglene zgrade na pocetku borika sto su u zelenilu mi se cine simpaticno :)

Poslednji put menjao WrDa dana 15 Jun 2012, 11:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
WrDa je napisao:
gdje se svi pomazu i bliski su, ali ne gledaju sta komsija radi, svako svoja posla

Nema toga. Ili nista ili oboje.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
cim se u uvodnom postu kaze da se ne bi voljelo zivjeti ovdje,nisam optimista u pogledu iskrenosti ove teme,ha,ha,ha...

odmah se selim ovdje,a ne moram se socijalizovati bas sa komsijama,vec mogu u kaficima,nocnim klubovima,stadionima,javnim kucama,bazenima,citaonicama...ko sta voli...... :D :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Jul 2011, 20:55
@shalak heheeh to je onda teska odluka :)

mislim da se moze zadrzati bar dio te idile, siguran sam da ne idu svi u krajnost sa tim sta komsija radi ;) mene su uvijek opustale one drvene kucice na havajima ili u majamiju, ne pricam o onim vilama i to, vec o o onim manjim kucicama na 1 sprat, u blizini mora :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slager fino rece, ne moras se socijalizovati sa komsijama, imas mnostvo drugih opcija.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Ове куће нису ништа свемирско, него најобичније монтажне куће, које бих и ја волио да видим на овим просторима. Ем што су јефтиније од чардака који се код нас граде, ем што су љепше, ем што су боље на трусним подручјима од бетоњара које се код нас праве.

Ја себи планирам направити овакву кућу у некој ближој будућности. Мсм да има добра фирма из Д. вакуфа која баш екстра одрађује посао....

И увијек ме занимало зашто се код нас праве бетонска чудовишта од три спрата, наравно без фасаде, кад је ово јефтиније и много практичније. О љепоти да не говорим...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
NI meni nikad neće biti jasno zašto se kod nas kuće dižu u visinu. Ako već imaš zemlju, zašto je ne širiti? Ne znam, meni je ovdje gdje jesam, zasad, jako lijepo... Mada, voljela bih živjeti u Trebinju.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
mrkvica je napisao:
NI meni nikad neće biti jasno zašto se kod nas kuće dižu u visinu.

Bolja je iskoristivost toplotne energije.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2012, 13:20
Po meni je bolje što više privatnosti, a što manje guranja nosa u tuđe živote.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tpojka je napisao:
mrkvica je napisao:
NI meni nikad neće biti jasno zašto se kod nas kuće dižu u visinu.

Bolja je iskoristivost toplotne energije.

Meni su ipak ljepše prizemnice.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
preljep kvart za zivot, odmah bi se preselio da kod nas ima nesto takvo

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
јан_де je napisao:
Ове куће нису ништа свемирско, него најобичније монтажне куће, које бих и ја волио да видим на овим просторима. Ем што су јефтиније од чардака који се код нас граде, ем што су љепше, ем што су боље на трусним подручјима од бетоњара које се код нас праве.

Ја себи планирам направити овакву кућу у некој ближој будућности. Мсм да има добра фирма из Д. вакуфа која баш екстра одрађује посао....

И увијек ме занимало зашто се код нас праве бетонска чудовишта од три спрата, наравно без фасаде, кад је ово јефтиније и много практичније. О љепоти да не говорим...

Da, baš to. Ove kuće nisu skupe za napraviti a izuzetno su praktične. Po cijeloj Skandinaviji, sjevernoj Njemačkoj (nisam siguran ali čini mi se da sam i tamo vidio), Holandiji i sličnim zemljama se može naići na ovo. Mir, spokoj i tišina, a od grada si na 10-15 minuta podzemnom ili tramvajem. Ja moju kuću nikad nebi mijenjao za 5 stanova u centru Beograda, BL, Zagreba itd.. Ne vrijedi :)

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:30 
Citiraj:
sjevernoj Njemačkoj (nisam siguran ali čini mi se da sam i tamo vidio)

Ima i tamo, po Hamburgu sam vidjao, tj. slikama od Hamburga...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
mrkvica je napisao:
NI meni nikad neće biti jasno zašto se kod nas kuće dižu u visinu. Ako već imaš zemlju, zašto je ne širiti? Ne znam, meni je ovdje gdje jesam, zasad, jako lijepo... Mada, voljela bih živjeti u Trebinju.

Dođi Mrkvo u naš kraj. :D Do duše, ovdje nema skoro nijedna prizemna kuća. Sve imaju, kao po nekom nepisanom pravilu, garažu ili podrum, sprat i još jedan ili samo donji i gornji sprat.
U stvari nije nepisanao pravilno, prije je Urbanistički zavod pravio projekte i davao nacrte kuća. A sada niču kuće kako se kome hoće i koliko ima para, em široke, em visoke.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Joj Tale, nisam dugo bila... a voljela bih. :-?
Ma napraviću ja sebi kuću, jednom... :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
ma dajte, pa ni u BL vise nema prisnosti i svakodnevnog kontakta sa komsijama ... eto, zapitajte se sami, kad ste zadnji put popricali/popili kafu/rostiljali/stagod sa nekim od prih komsija ili barem iz zgrade/naselja ...

Ja evo npr. zivim u Becu i grad mi se svidio - ne zbog 300 000 nasih ljudi ovdje, ne zbog komsija, nego zbog iducih cinjenica
- odlicna infrastruktura (podzemna zeljeznica, tramvaji i busevi u svakoj ulici ili svakoj drugoj, obilaznice, koje se u kontinuitetu izgradjuju i prosiruju)
- zabavna i kulturna ponuda: za svakog ponesto! od muzeja, preko opere, pa sve do diskoteka i klubova, koji ne rade samo vikendom, nego i ostalim radnim danima!
- socijalna osvjestenost: bogata ponuda za djecu, posvuda neke ustanove i centri za razne pomoci, za invalide i td.
- zdravstvo: najveca bolnica u ovom dijelu Evrope, mnostvo drugih bolnica i klinika - u kojima se ne mora davati plava koverta!!
- posao: veoma niska stopa nezaposlenosti! ko hoce da radi, uvijek ce naci posao
i td.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2012, 13:20
Ma to se ti samo hvališ da živiš u Beču. :P Btw, imaš temu raja iz Beča pa tamo nastavi. 8)
:lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nijd dzaba pola Austrije u Becu :P

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
mrkvica je napisao:
Joj Tale, nisam dugo bila... a voljela bih. :-?
Ma napraviću ja sebi kuću, jednom... :lol:

Naćemo mi neku prigodnu lokaciju za tebe. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2012, 12:10 
Nije ni Diglesija budala...sta vrijedi komsija dobar kada je sve ostalo sje*ano...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]