Citiraj:
Udarni trojac SNSD-a Dodik, Radojčić i Radmanović kao i Čavić vatreni navijači Partizana, zvezdaši Pavić, Bosić, Mihajlica, Špirić…
Svaki novi okršaj "vječitih rivala" Crvene zvezde i Partizana pokreće i vječno pitanje "koga ima više, Delija ili Grobara?“
MONDO prenosi ko su navijači crveno i crno-bijelih među političarima RS.
Snage su izjednačene, a iako je vodeći trio SNSD-a Dodik, Radmanović i Radojčić na crno-bijeloj strani, među njima ima i političara koji su trenutno u opoziciji, poput Dragana Čavića (DP) ili Mladena Ivanića (PDP)
Isto tako, na prvi pogled je među navijačima Crvene zvezde više pripadnika opozicije kao što su Milanko Mihajlica (SRS), Branislav Borenović ili Mladen Bosić (SDS) ali zvezdaši su i Nikola Špirić i Rajko Vasić (SNSD), kao i Marko Pavić (DNS).
"Iako priznajem da u posljednje vrijeme baš i ne pratim fudbalska dešavanja, moje srce je oduvijek bilo naklonjeno Crvenoj zvezdi. Na ovim prostorima ne postoji klub koji se može podičiti makar približno istim uspjesima i trofejima koji krase klub iz Ljutice Bogdana“, kaže Rajko Vasić, prenosi "Press RS“.
Za klub s druge strane Topčiderskog brda navijaju lideri SP-a Petar Đokić, DP-a Drgaan Čavić, NDS-a Krsto Jandrić i lider Šešeljevih radikala Mirko Blagojević.
"Za Partizan sam počeo da navijam prvenstveno zbog slavne generacije koja je 1966. godine igrala finala ondašnjeg Kupa šampiona i nesrećno izgubila od madridskog Reala. I kasnije kao bokser godinama sam nastupao kao član beogradskog Partizana tako da moja ljubav prema crno-bijelima vuče duboke korijene“, priča Blagojević.
Potpredsjednik DNS-a Dragutin Rodić kaže da se ljubav prema voljenom klubu ne može opisati riječima.
"Kao što je jednom rekao Duško Radović 'Za druge se navija, Partizan se voli'. Mislim da je ovo dovoljno", istiće Rodić.
Zakleti Grobari su i lider PDP-a Mladen Ivanić, njegov stranački kolega Zoran Đerić, kao i potpredsjednik DP-a Momčilo Novaković.
"U mom srcu ima mjesta samo za Partizan. Ovi drugi ne zaslužuju ni da im se ime pomene", kaže kroz smijeh Zoran Đerić.
Predsjednik SRS RS Milanko Mihajlica je pak na suprotnoj strani.
"Vjerovatno sam jedan od rijetkih zvezdaša kojima je iskreno drago kad Partizan bilježi dobre rezultate na međunarodnoj sceni. Normalno, zna se za koga navijam kad je derbi", kaže Mihajlica.
Vatreni zvezdaši su i lider DNS-a Marko Pavić, NSP-a Zdravko Krsmanović, kao i predsjednici DP-a i PDP-a Slobodan Šaraba i Branislav Borenović.
"Samo i uvijek Zvezda. Vatreni sam Delija i godinama nisam propuštao nijednu utakmicu tima za kojeg navijam od malih nogu. Nažalost, brojne obaveze mi ne dozvoljavaju da kao nekad pratim Zvezdine utakmice", kaže Marko Pavić.
Kada bi političari iz RS igrali utakmicu Delija i Grobara u crveno-bijelom dresu našli bi se i SDS-ovci Dragan Ćuzulan i Malden Bosić, predsjednik SNS-a Adam Šukalo, kao i potpredsjednik SDP-a, Slobodan Popović.
Ko će imati više razloga za zadovoljstvo vidjećemo u srijedu kada će se u polufinalu Kupa Srbije još jednom sastati „vječiti rivali“ Crvena zvezda i Partizan.
(BLLIVE)

Nema pravila.