I ovo ko zna koje po redu tradicionalno okupljanje je bilo na nivou,
kitopsina, ambijent i gostopriomstvo su bili vrh. Hvala!
Hvala mojim dragim forumašicama što su se brinule za mene!
Kako sam išpartao Česme i Krčamarice uzduž i poprijeko?
Ovaj roštilj je bio jedinstvena prilika da posjetim ovaj kraj, koji kao krajnja tačka se vidi sa mog prozora. Google maps ipak ne prikazuje vjerodstojno uspone koji su me čekale na mom putu. Nije meni problem predstavljala vrućina koliko glad koju sam osjetio, ali i to sam uspio potisnuti. Česma je super, ljubazan narod me je puštao u dvorište da se malo odmorim i pokazivao mi put kuda trebam ići, a pogled na BL je bivao sve veličanstveniji i veličanstveniji. Kada sam se poslije mnogo napora popeo na Gornju Česmu tada sam imao čitavu BL na dlanu, a probe sa Kastela su se bolje čule nego što ih ja čujem na Bulevaru. Divno je bilo vidjeti kooonje, nekoliko kuća ih drži. Tu sam došao na krčmaričku visoravan, lijepe vikendice, ljudi se trude da imaju lijepa dvorišta, ali sve dok se ono ne asfaltira ona prašina će to kvariti. U Krčmaricama sam se izgubio, išao sam prema nekoj šumetini na vrh, ali sam poslije toga skontao put i došao pred tablu na kojoj je pisalo "Dobro došli u Laktaše." Crni Fikrete ti si sigurno zalutao, jer Laktaši su za mene ono gdje se ide autoputom. Hajde sad polako nizbrdica je, kako je kitopsina opisivao, valjda će brzo i njegova kuća i stvarno naiđem na putokaz, ALI ono što je najgore zalutam 200 m ispred cilja, i ponovo se vratim skoro pred samo uključenje na glavni put za Slatinu. Sva sreća ubrzo su me našli E! i Enter i tako se ta moja avantura završila.
kitopsinovo jelo dobrodošlice veoma ukusno, volim ljuto, nisam ga ni osjetio, s obzirom da sam već prošao to što sam prošao. Društvo je bilo tu, sa
slagzijem sam samo nastavio diskusiju, kao da se znamo 100 godina. Majstori roštilja su odlično uradili svoj posao, E!, Ziri, Enter, forumašice takođe. Skeva je bacao ljude u bazen. Kotlić je bio odličan. Popke je kao muzički profesionalac, napravio za minut vokalno-instrumentalni sastav od njega, Lije i mene i meni je to mnogo bilo dobro kako je zvučalo. 100 godina nisam vidio Ružu i mrkvicu. Lijepo je bilo upoznati NV, skevu, Flasha i Panzera. Bilo je tu i kitopsinovo društvo koje je bilo OK, ali ja se slabo razumijem u Borac i fudbal. Herco i ja smo vodili transcendentalne razgovore.
Na kraju smo mrkvica, Lija, skeva i ja otišli na DF, ali ja sam bio premoren. Skeva mi je baš gotivan lik.