danijell je napisao:
Nema potrebe sjesti i slušati o čemu se pričalo, nego je dovoljno gledati šta se piše i radi. Naravno, ne može se i ne treba svakome udovoljiti. Ali ta priča privatan je forum. Jeste. Ail onda pišite samo vi čiji je forum. Ja mislim da je forum od svih nas. Jer mnogi su od nas potrošili dosta vremena da nekim i kvalitetnijim, korisnijim... postovima, informacijama učine forum boljim, zanimljivijim... Pa čak i Milanu se znalo to desiti. Naravno, neki su potrošili mnogo više vremena da se ne raspadne sve. Preuzeti to i jeste najveća kazna na forumu. Ne brisanje nekog forumaša. Mora biti par onih koji će stvoriti okvir da forum bude što bolji. Ali opet, nije to jednosmjerna ulica. Da jeste, onda bi drugačije bilo kada je stari domen prodat. Nisu prešli samo oni čiji je forum postao i baza postova.
Ovaj dio foruma, Cafe, treba ostati za one kojima nekada ili ikada i nije cilj "bolji" forum, ali u granici normale. Brisati benigne postove na cafe je da ne koristim težu riječ. Onda bolje ukinite skroz cafe, nega bude samo on-topic forum. Manje posla za vas sigurno. Slažem se da treba mimo cafea manje tolerisati off-topic. Posebno vrijeđanje na forumu. Ali nekada je bila skoro nulta tolerancija, pa opet se vrati na staro... Ali izgubiš dio po dio forumaša. Oni sve stariji, sve ih manje. I sve više se međusobno poznaju... Nije obećavajuće. Osim ako se ne polaže u mlade nade kao maki, umetnik... Čak ni padobranaca iz Federacije nema više.
Nadao sam se da cu procitati nesto novo i ludo. Nesto sto nije poznato
Sala na stranu, ja sam licno optimista i mislim da generalno forumi nisu mrtvi.
Ovo nije FB, ovo ti omogucava kakvu takvu privatnost spram javnosti i samim tim korisinicima omogucava slobodu govora.
Naravno, ako je zelis.
To je mozda mali segmet citavog trzista ali je tu. Samo ga valja iskoristiti.