<Enter_name> je napisao:
Vas što govorite desno, pravo i lijevo u kružnom toku treba poslat na Slaviju, pa da vidim gdje ćete se isključit...
Bio sam na Slaviji i to prije rekonstrukcije. Nije problem, znam o čemu pričaš.
Nevjerovatno je koliko ste zapeli da objasnite kako kaldrma mora imati fugu i da se ne može živjeti u jednoiposobnom čadoru, a ja tražim dvjesta prasića.
Evo Mr.Speed navodi sve moguće varijante, raspisao se naširoko, a samo pola rečenice je napisao o tačno onome što smo potegli. Sve ja razumijem i poštujem što vi pišete.
Ali slučaj koji smo raspravljali je decidan i jasan: Govorimo o kružnim tokovima u našem gradu i to specifično nekoliko njih sa dvije prilazne kolovozne trake i dva "prstena" u kružnom toku. I to isključivo one koje na ulazu u kružni tok imaju saobraćajni znak sa obaveznim smjerom kretanja o određenoj traci (*ebeni plavi znak sa bijelim strelicama). Kao recimo kružni kod Centruma ili "Tulipani". Rekao sam da nemaju svi kružni tokovi ovakav slučaj sa znakovima i rekao sam da diskutujem samo o ovima koji imaju. Ostali imaju jedino znak o ukrštanju sa ulicom koja ima prvenstvo prolaza, ali to je Mr.Speed potanko objašnjavao.
Dakle, na ulazu u kružni tok stoji znak o obaveznom smjeru kretanja za svaku traku. Za desnu traku stoji da se mora kretati tako da izađe na prvom ili drugom izlazu. Ili ako baš hoćete, desno ili pravo. Izvini Enter, ali u našim slučajevim stvarno jeste desno i pravo, mada sam ja koristio redni broj izlaza u raspravi, a strane u primjeru za običnu raskrsnicu. Ti si Enter napisao :
Citiraj:
Ne baš, u zakonu piše da moraš koristiti krajnju desnu traku ako se isključuješ na prvom ili drugom izlazu, nigdje ne piše da ne smiješ napraviti pun krug u vanjskoj traci.
Ja sam pitao kako može biti da u zakonu piše da nešto MORAŠ, a onda nakon toga konstatacija NE PIŠE DA NE SMIJEŠ. Ako stoji znak (I OPET: AKO STOJI ZNAK!) da nešto MORAM, kako može biti NE PIŠE DA NE SMIJEŠ?! To sam jedino pitao. Ako imam znak koji kaže da se MORAM isključiti na prvom ili drugom izlazu, kako onda gore vi zaključujete da se mogu vrtiti u krug, odnosno proći drugo isključenje, jer, eto, *ebe mi se?! To sam jedino pitao, a vi ste krenuli pričati o tranzitnim putevima, pravilima desne strane, prvenstvu prolaza i svemu ostalom što nisam pitao, samo ne ovo što sam pitao.
Jbte, iznervirah se k'o kreten...