_zoka je napisao:
Šta je grbski? Nešto što pripada grbu? Grbski šta?
A ti polaris ako ne želiš da tema bude zaključana ne nazivaj ljude glupima i neinteligentnima bez povoda.
Господине модераторе,
Од вас очекујем ширину у схватању и прихватању појединих информација постираних на овом форуму. Покушајте се суздржати, ја вас не познајем и не обраћам се вама лично. Ја вас доживљавам као институцију модератора и обраћам се институцији коју представљате. А та институција мора имати велику толеранцију у комуникацији. јер ако бисмо све доживљавали лично.
Онда бисмо све теме закључљли послије пар топика.
Небитно је шта ГРБСКИ. Већ је битно да су то двије именице које се по правилу ЈСЗ различито третирају. Логика срБског језика каже. Без обзира што је Вук рекао шта је рекао. Не може се слијепо придржавати неких правила.
примјер:
Правилно се пише -
пијем воду из чаше - Граматичко правило
Али је правило рећи -
пијем воду ишчаше - Фонетско правило
Е сад да бих објаснио зашто ја пишем СРБСКИ
Питали новинари једног, мага, свештеника зороастранизма, зашто данашњи магови не могу да чине чуда. Свештеник је одоговорио врло кратко и јасно:
”Наш језик је доживио промјене и ријечи су се промјениле, те наше Гате (молитве) промјеном ријечи изгубиле су своју силу!"Тако и ја сматрам да бисмо требали сачувати силину значења наших ријечи, да би наше молитве имале моћ. И зато се супротстављам правилу ЈСЗ које двије исте ријечи третрају на различите начине, као што су ријечи СРБ и ГРБ.
На крају само ми себе зовемо са тим грађанским "П" и нико више на свијету. Само смо ми промијенили име свог народа и свог језика и то прије 40-так година.
Поздрав Поларис
Твртко I Котроманић