@Dce/02
To si mi ti prije par sedmica napisao, i to sam ovdje citirao, izgleda ti ne znaš čitati, to smo utvrdili.
ALI MOJE PITANJE JE: MOŽE LI SE TAKO VJEČNO, DOŽIVOTNO (HIPOTETIČKI) IZVLAČITI SA ISTEKLOM DOZVOLOM?????
Znači mogu li ja tako godinama rizikovati tih pišljivih 30 KM da ne moram plaćati 100 KM svakih 5 godina i čekati ljekarski, CIPS, pečate, uplate, itd.
Nije meni do para, nego do spore i glupe birokratije.
NoSmoking je napisao:
Ja sam, srećom, dobio vozačku dok još nisam imao dioptriju. Sad ako policajac skonta da nosim naočare,a da ne piše na vozačkoj, pravdaću se da nisam znao da trebam novu da izvadim.
Našao sam neki pravilnik o vozačkim dozvolama, nema odgovora na moje pitanje ali ima na tvoje:
(2) Ukoliko u toku važenja vozačke dozvole nastane obaveza korištenja naočala, ortopedskog pomagala i slušnog aparata, imalac vozačke dozvole dužan je u roku od 15 dana, računajući od dana nastale obaveze, nadležnom organu podnijeti zahtjev za zamjenu vozačke dozvole na za to propisanom obrascu.Dakle ako te uhvati murija, možeš se vaditi na estetske štreberske fensi brze cvike.

Evo link sa još dosta detalja:
http://www.sluzbenilist.ba/page/akt/JVo ... nh78h77wo=Ako šta saznam za ovo moje, napisaću.
Nešto kontam da se može voziti sa isteklom dozvolom, ali da može biti problema sa osiguranjem u slučaju udesa.
Ništa, raspitaću se, srediću sa kolegama u Domu zdravlja da ne piše da sam ćorav, pa da mi produži na 10 godina i da ne moram raditi ljek. pregled.