Mi koristimo ZEV servis -
http://www.zevservis.comNaplacuju 2.69KM po stanu svoju uslugu. Ako hocete da placate cistacicu preko njih, onda uzimaju 5.45KM po stanu da bi njoj isplatili (obavezno na ziro racun) 4KM po stanu. A imate i opciju da neko zadje po zgradi i pokupi pare za cistacicu i da joj se plati na ruke, jeftinije. Imaju i oni svoju firmu za ciscenje, valjda, ali mi smo htjeli zadrzati nasu cistacicu.
Poceli smo skoro, mozda 3 racuna dobili od njih. Elektronska usluga pregleda stanja im radi, ali je onako, ruzno napravljena, gadna. Debilno je sto sam odabrao uslugu slanja racuna na email, ali jos uvijek dobijam racun i postom. Kad ih pitam zasto salju postom, koja je poenta emaila - objasnjavaju mi da mi kako da primim racun na email.
Sto se tice neplatisa, oni traze da se sa racuna zajednicke potrosnje skine ono sto oni nisu platili, a da se njih poslije ganja tuzbom. Znaci prema Vodovodu mramo izmiriti cijeli racun, a mi se baviti neplatisama. Doduse to je i do Vodovda, prije im se moglo prijaviti ko ne placa, pa da oni ganjaju, a sad su to prenijeli na ZEV-ove
Sve sto se trosi sa racuna zajednicke potrosnje (neka popravka, ciscenje kanalizacije...) mora ici preko racuna, nema vise placanja na priznanicu. Samim tim sve te usluge su skuplje nego prije. Ali, sto rece Najgora, cuvamo mozgove, pa kad nece niko da se zajebava sa tim, neka plate.