banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Jul 2025, 20:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56981 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2661, 2662, 2663, 2664, 2665, 2666, 2667 ... 2850  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Maj 2020, 11:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
stranger je napisao:
Prema tome odluka nije zakonita.

stranger je napisao:
Imam li razloga za bojazan ako dođe do poziva na sud?

Malo sam zbunjen šta tačno tražiš/očekuješ od foruma?
Ako si siguran da odluka nije zakonita, zašto bi trebao imati bojazan od poziva na sud? :D

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 11:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Zar je izgradanja novog krova održavanje? Isto kao i demit fasada. Kod mene tri strane stana vanjski zid, a stan pored skoro iste površine min duplo manje vanjskih zidova. I onda je trebalo tražiti da se plati isto... Nikada se ne bi ni dogovorili.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Što niste platili sanaciju krova iz sredstava investicionog održavanja, to se plaća proporcionalno kvadraturi? Ah, da, nisi bio na sastanku.
Tako i kod nas jedni te isti se ne uključuju ni u šta, a kad većina odluči i završi nešto zadržavaju pravo da prigovaraju, umjesto da plate i zahvale se drugima koji brinu i o njihovoj imovini i komociji.

Poslednji put menjao Najgora dana 31 Maj 2020, 11:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 11:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kako sam ja skontao nije sanacija nego gradnja novog krova, samim tim nije održavanje.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A pise li u tom zakonu da se odluke ZEVa ne moraju postovati?

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kod nas je tako urađen kompletan novi krov. 14 000 KM, plaćeno iz investicionog održavanja. Ne znam šta bi se onda plaćalo iz tog fonda osim krečenja i sijalica, ako se struja, čišćenje, održavanje lifta plaća zasebno (bar kod nas je tako).

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kod mene u taj zajednićki fond pored onog novca minimalnog prema kvadraturi, svi još dodatno uplaćuju po 10 KM mjesečno. Za par godina se skupi fino novca, pa ne treba stanare ganjati za novac ako treba nešto i krupnije srediti. Samo potpis.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 11:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Najgora je napisao:
Kod nas je tako urađen kompletan novi krov. 14 000 KM, plaćeno iz investicionog održavanja. Ne znam šta bi se onda plaćalo iz tog fonda osim krečenja i sijalica, ako se struja, čišćenje, održavanje lifta plaća zasebno (bar kod nas je tako).
Pitanje je i koliko se para može skupiti u taj fond. Ja sam imao stan u Boriku, u ulazu ima 80 stanova i od tog novca koji se plaća za održavanje se može uraditi svašta, tu su komplet renovirali ulaz, od a do š. Buraz živi na Starčevici, u ulazu ima 9 stana i jedva su skupili pare da osposobe interfon. Sa krova curi u burazov stan pa je on angažovao punca koji se bavi pokrovanjem krovova da mu to riješi jer para u ZEV-u nije bilo.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To jeste prednost sa više stanova, ali ako treba potpis svih zbog saglasnosti za nešto... tu se već komplikuje.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mi imamo 35, taman da skupljamo dovoljno para, da se mogu skupiti potpisi i da se lijepo svađamo :-D

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 12:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Zar je izgradanja novog krova održavanje? Isto kao i demit fasada. Kod mene tri strane stana vanjski zid, a stan pored skoro iste površine min duplo manje vanjskih zidova. I onda je trebalo tražiti da se plati isto... Nikada se ne bi ni dogovorili.
Ako bi se tako cjepidlačilo, oni sa prvog ne bi trebali plaćati jednako lift npr. a u sanaciji krova da ne učestvuju, jer do njih ne prokišnjava.
Uglavnom, sve bih tužila ovakve kao pokretača teme :-D

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja se ne bih sramotio i zavadjao sa komšijama za 150KM. Imamo i mi jednog takvog, ni na jedan sastanak nije dosao 35 godina, i prošle godine dosao da se zali na buku od komsije iznad i trazi pomoc kucnog savjeta. Pitam ga gdje je bio proslih 35 godina, kaze nisam imao vremena. Nista nece da placa, kao nema on para. A renovirao stan, stavio mramorne klupice na prozore, non-stop u lokalnoj kafani visi, za to ima para, a ne moze dati 9KM mjesecno za odrzavanje zgrade.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 13:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Maj 2011, 18:21
Svakakve teorije imaju ljudi kod opravdavanja vlastitog neplaćanja (učešće u ratu, nezaposlenost, nezadovoljstvo ovim ili onim...) ali suštinski je problem u neefikasnosti suda i države, pa se dolazi u situaciju da odgovorni ljudi koji sve plaćaju izmiruju i ono što ovi "pametnjakovići" potroše. Onaj ko osmisli efikasan sistem za naplatu dugovanja će se obogatiti.

Послато са Redmi 4 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije cjepidlačenje, jer je razlika u par stotina maraka. Ima dovoljno materijala za svađu :)

Ja se uvijek sjetim priče nekh ljudi koji su se bavili nadgradnjom starih zgrada, pa jedna zgrada sa dva ulaza imala jedan ZEV. Mada su više dvije zgrade samo jedna uz drugu. I stanari jednog ulaza dogovorili nadgradnju, nešto kao da im srede fasadu, dobiju balkone i krov... I onda samo jedna baba u drugom ulazu kojoj ništa ne bi smetala ta izmjena... nije htjela dati saglasnost. Na kraju zbog nje sve stalo dok se nisu podijelili na dva ZEV-a. Umjesto da ganjaš da i tebi srede, pa da postane kao renovirana zgrada što nema šanse da platiš iz sredstava stanara...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tu se upravo postavlja pitanje "zajednice", ako svako gleda svoju računicu, a ne ukupni interes, npr. da sutra ako prodaješ stan tražiš bolju cijenu jer zgrada ima demit fasadu i sl.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 14:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja se slazem da trebamo svi platiti krov, kao i popravku kanalizacije, jer je zajednicki interes. Interesuje me kakav je vas stav po pitanju lifta u mom slucaju - zivim u prizemlju, vrlo rijetko - par puta godisnje odem na sprat. Niti mi treba lift niti cu ga koristiti, a treba da ucestvujem ako se bude pravio, i da placam odrzavanje lifta kao i ovi sa visih spratova koji traze da se izgradi lift?

Mozda ne bi bilo lose da napravimo neku ZEV temu pa premjestimo ovu pricu tamo?

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 15:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Maj 2011, 18:21
Nije bitno da li ti lift treba ili ne, on je dio zajedničkih prostorija - instalacija i dužan si učestvovati u održavanju.

Послато са Redmi 4 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jednako kao i ovi sa visih spratova koji hoce da ga naprave, ili u određenom procentu?
Ja sam za varijantu da se napravi neki koeficijent po spratovima, pa recimo za prizemlje 0 :-D, prvi sprat 0.2, drugi 0.4 i taaako...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Predlažem ovom što se ne slaže sa odlukom ZEV-a da proda stan i kupi kuću negdje van grada gdje neće imati puno komšija!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2020, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
blaf77 je napisao:
Ja se slazem da trebamo svi platiti krov, kao i popravku kanalizacije, jer je zajednicki interes. Interesuje me kakav je vas stav po pitanju lifta u mom slucaju - zivim u prizemlju, vrlo rijetko - par puta godisnje odem na sprat. Niti mi treba lift niti cu ga koristiti, a treba da ucestvujem ako se bude pravio, i da placam odrzavanje lifta kao i ovi sa visih spratova koji traze da se izgradi lift?

Mozda ne bi bilo lose da napravimo neku ZEV temu pa premjestimo ovu pricu tamo?

Ja bih odmah platio izgradnju lifta, saniranje krova i sl., iako sam u prizemlju. To su sve obaveze koje proizilaze iz stanovanja u zgradi. To je za opšte dobro i samo će nam tako biti bolje. Evo npr ja svake druge godine dobijem 50KM sa ZEV računa da vodoinstalater očisti vertikalu u kuhinj. Loše je urađno ispod mene i svake 2 godine se začepi ista. Jedino ja imam problema jer sam prvi u nizu i sva voda krene izbijati meni u kuhinji. Onaj na vrhu nema probelma sa time, ali i on izdvaja sredstva za to. Isto tako i sa ventilacijom: udari pljusak i meni krene kapati u kuhinji (opet sam zadnji i voda nema gdje otići nego kod mene)

Inače ZEV u mome ulazu fantastično funkcioniuše, barem po mome mišljenju. Koliko mi je poznato, svi plaćaju "harač", čak i oni koji žive vani.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56981 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2661, 2662, 2663, 2664, 2665, 2666, 2667 ... 2850  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]