Pa ovo sam i napisala. Da je gramatički jedno, a da je u struci drugačije i da to nije jedini primjer i nije samo kod nas...
I smeta nam kad za recepturu kažete da je pult, kao što bi mi smetalo da radim bilo šta a da se neki radni alat naziva pogrešnim imenom. Stvari imaju svoje ime, s razlogom, ne vidim zašto je loše insisitirati na pravom nazivu. I niko se ne bi ljutio na nekoga ko pogriješi iz neznanja, ali je provokacija i namjerno nipodaštavanje nešto sasvim drugo.
I da smetalo mi je kad bih ušla u zdravstvenu ustanovu, i sestra koja je nepismena ("kako se ono piše slovo Đ????") kaže s prezirom da im je došao trgovački putnik. A to nije jedini slučaj. A ako sam zbog toga uobražena, pokondirena i ne znam šta već, neka bude.
ajkula je napisao:
A jbt zene, pocece iz frizidera da iskace sa svojom diplomom i znanjem i pamecu i ostalim sranjima

Feniks, super, zavrsila si faks u roku ali pobogu ni prva ni posljednja, cemu to toliko isticanje? Ako se moras dokazivati na poslu zasto to radis na forumu i to vec godinama? Opusti se malo, iskuliraj, pisi gluposti ili pametuj samo nas nemoj vise silovati svojom skolom. Molim te

Ja sam bar sebi dosledna, nisam jednog dana samoproklamovana gospođa mudrica, koja zna sve, koja može sve i za koju smo mi svi balavci, jer je prošla sve i svja, a onda odjednom, puf, manja od makovog zrna...
Ja mogu i da shvatim da pretjerujem u mnogo čemu, i to i priznajem, ali svi mi imamo stvari koje nam smetaju i koje nas bole i zbog kojih smo ekstremni u određenim situacijama. Tačno, nisam jedina koja je završila fakultet, u roku i visokim prosjekom, i čak mogu i da kažem što sam srećna da sam uopšte našla posao u BL, u relativno kratkom roku, s obzirom na cjelokupnu situaciju i u BL i u državi, ali i nultu poziciju u kojoj sam bila po pitanju
mogućnosti. Pogrešno sam se nadala da ću preko škole, znanja i truda uspjeti da nadoknadim, barem djelomično, nedostatak tih glavnih
mogućnosti. I onda sam naravno udarila u armirani beton.
Mnogo veći problem je to što nisam ja sama, što ima mnogo mladih ljudi u mojoj poziciji, ili i goroj, samo što ja lajem i bičujem o tome a ispada kao da pričam nebuloze. I dan-danas mi nije jasno kako neko k'o ima privatan biznis i trebalo bi da zapošljava sposobne ljude, radije zaposli nekog k'o veze ni sa čim nema, preko štele, nego nekoga ko zna barem nešto. I ne zaposli samo jednu takvu osobu, nego više njih, a poslije se čudi što neke stvari idu kako idu. A mladim, sposobnim, obrazovanim ljudima željnim rada, niko ni šansu ne da ako nemaju
mogućnosti.