banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 27 Jun 2026, 21:45 Danas je 27 Jun 2026, 21:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 57260 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2361, 2362, 2363, 2364, 2365, 2366, 2367 ... 2863  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jan 2017, 23:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Od kuće do škole, od škole do kuće, uvek se nešto šapuće, šapuće...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 07:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
BeckaSkola je napisao:
Djeca sa sela, nenaviknuta na udobnost i tetosenje, ucena radu od malih nogu su u prosjeku kasnije mnogo zilaviji i sposobniji ljudi.
Kad imaju jednake sanse kao djeca iz grada gledajuci bilo koju oblast... zestoko ih potuku. :)

A ono... ono..... odraslo u haustorima borika, svaka druga mu "rodjeni banjalucanin", kivno na sudbinu sto jugoslavije vise nema, kivno sto je djed hvatao zjale kao portir u cajevcu, pa otac, a stvorili udoban zivot, pa pobogu, zasto i on nije mogao, zasto je sudbina njega zaobisla... zasto se sve srusilo.

Ono je kivno, ljuto sto nema priliku da lezi i nista ne radi, ono pije kafu u eklektiku u 1 sat prije podne dok mami nervozno vice sa ulice da mu pravi dorucak, ono je neokupano, ono slusa dubiozu kolektiv, ono voli malagurskog..... ono zna glavni grad holandskih antila, ali da promjeni sijalicu, to ne zna.

I tako... ljudi sa sela, od rodjenja naviknuti na borbu, prisli gradu, jacaju korijene u njemu i dizu se na drustvenoj ljestvici.... a njegovi haustori u boriku sve sivlji i sivlji...

Hahahaha, jbt pa koga sve poznaješ u BL i sa kim se krećeš kad su tog profila? Haj makar nešto pozitivno, eto ti se boriš, malo dijete iz palanke u velikom Beču. A i tamo će ti dijete (ako ostaneš i zasnuješ porodicu) biti u pričama bečkog sivila i kako im je krivo što su im prađedi bili šturmlajtnanti po nekim ćoškovima KüK, a oni ne mogu...
#usraćuse

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Јооој, кад крену паметовати ови што немају дјецу...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 10:13 
to i ja ka'em :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 10:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
A to je tačno nažalost. Ja znam jednog takvog mališana, treba u školu, taj sve živo zna na tel i tabletu, instalira, ganja. Ali ne zna držati kašike i viljuške. Da ne pričam da ne zna maketi sam nikuda. 90% vremena je zatvoren u stanu i roditelji mu uvale te moderne igračke da bi oni mogli spavati. A on je željan da se istrči napolju. Pravimo od djece velike debile nažalost.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 10:31 
Milan je napisao:
stvar vaspitanja...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 12:53 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Danas su vremena drugacija, mora se na djecu paziti, jednostavno je tako, pogledajte samo koliko pedofila i silovatelja ordinira, slucaj koji se desio u Srbiji sa Tijanom Juric, pa slucaj Paravinja itd itd itd. To su stvari od kojih ti bude muka kada citas o tome i odmah to povezes sa svojim djetetom. Nisam siguran dali je i koliko takvih stvari bilo prije rata, ali bar se nije o njima znalo i ako ih ima... Danas je valjda taj sljam dosao do izrazaja ili ih ima vise nisam ni sam siguran oko toga...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Pedofili i manijaci su postojali i ranije, cak i u vrijeme kad ste vi isli u Trst (al sa kakvim samo ono ponosom izgovara Trst jbt)

Samo nije bilo medija da to pompezno izvjestavaju a ako se i desilo nije se prica sirila dalje.

Nista manijaka nije vise danas nego prije 40-50 god ili kad god u ljudskoj istoriji.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 13:02 
Bič božji
Bič božji

Onda je možda dobro što se o tome nije pričalo, jer jebiga, ne bojiš se onoga za što neznaš i da postoji, a vjerovatno su takvi završavali tamo gdje im je mjesto, zato i razmišljam naglas, dali je toga prije bilo i ako nije, kako ih je sada odjednom toliko... Teško se sada i sjetiti svega, silovanje mentalno bolesne djevojke u Doboju, čedomorstva kao masovna pojava, otac silovao šestogodišnju kćerku itd itd itd, nije mi jasno...

Ko je spominjao Trst...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Sada neko dijete u Senti dobije šamar na malom odmoru i svi mediji bruje. Roditelji zabrinuti od Metkovića do Prilepa. Gdje onaj članak između dva rata, naša ali i svjetska, kako hoće da zabrane djeci da piju vino u kafanama jer pijani dolaze u školu. U BL.
A tek da je bilo prije i tokom ovog rata telefona i nadzornih kamera kao sada da snime svaki detalj, pa kakvog bi tu bilo materijala. Barem na Mejdanu :D Pa da sam snimio kako direktor škole mlati đaka stolicom, čovjek bi u zatvoru završio. Tada se na to gledalo kao na prevaspitavanje, sada kao nasilje. Sada ga pamte kao dobrog direktora, a loša sjećanja izblijede. Da sada neki nastavnik ošamari dijete, bio bi najcrnja ličnost ikada tih par dana. Naravno da nema on pravo udarati dijete, ali ne treba zaboraviti da nije daleko bilo kada su djecu mlatili od roditelja, komšija, učitelja. I onda još šuti da te još neko ne zakači. I to je bilo normalno. Treba vremena za borbu protiv tradicije :)
Mada, ima razlike. Prije su npr djeca policajaca ako se desi neko sranje najviše se plašila da dođe do starog. Sada se nadaju da će doći do starog da sredi to... Slično i u školi. Bilo je prije i jednog i drugog, ali mislim da je sada otišlo debelo na tu zaštitničku stranu. Možda čak iz jedne krajnosti u drugu. Prije djeca u strahu, sada o svojim pravima pričaju u prvom razredu :)
Naravno da treba zaštiti dijete, ali treba ga naučiti da se i bori. Prošao sam ja to sve sa nekim skoro do punoljetstva, pa nije da pišem tek tako. Znam dobro kakav je osjećaj kada pustiš predškolsko dijete da se malo igra sa djecom ispred zgrade, pa izađeš da provjeriš a djeca kažu da je neka teta odvela... Onda kao lud se voziš po naselju, pa se vratiš i vidiš kako nasmijano izlazi iz drugog ulaza. Zaigralo se dijete. Dođe ti da ga namlatiš, prethodne generacije govore iz tebe :) Ali se sjetiš da si i sam znao otići u prodavnicu pa se vratiš nakon sedam sati. Jbg, monopol na brzinu se oduži... :) Ali znaš da moraš popričati i da to ima više efekta. I prije su to ljudi shvatali, pa drugo, treće dijete često sa manje batina prođe. Ili pametno mlađe dijete na tuđim batinama uči :)

Što se tiče odlaska po djecu, pa sad djeca godinu ranije kreću u školu. I to treba uzeti u obzir. Mada je dobar produženi boravak za taj prvi razred kod škola koje imaju vrtić pored. Pa tete to odrade.
Nije da je prije manjeg straha bilo. Pa u sadašnjoj P.P.NJ. školi je ranije skoro svake godine jedno dijete ginulo, ili sa teškim povredama završi, na cestama oko škole dok nisu stavili ležeće. Moji radili, nije bilo babe u blizini ili slično, a sestra od prvog razreda kontra smjena... Pa išao sam. Birao duži, ali sigurniji put. :)

O Bože, zašto sam se ja o ovoj temi ovoliko raspisao. Možda je vrijeme za bebu. Ima li koja zainteresovana :)

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 14:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
osh da se mijenjamo za sestre.. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 14:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam da li ti to treba u životu :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 14:49 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
tako i ja plasim kandidate.. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 14:57 
Citiraj:
Pa da sam snimio kako direktor škole mlati đaka stolicom, čovjek bi u zatvoru završio.

da imas sina i da ga direktor u sred skole lupa stolicom tebi bi to bilo u redu? :roll:

mene je jednom direktor izbacio ispred skole na teski minus i zadesilo se da mi je bas tada stari naisao puticem, a on nervozan u pm, dosao sa ratista par dana prije...bolje da ne pricam kako se zavrsilo. :D :lol:

mene nije smio od starijih ljudi niko pipnuti, ali ako nesto ukenjam i stari sazna onda znam da sam najeb'o k'o zuti...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Dokle je došlo da danijell piše ovako i to sa 8 smajlića

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 16:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja napisao da je to u redu? I da treba tako? Naravno da je bolje da se problematičnom djecom u školi bave oni koji bi trebali biti stručnjaci. Soc. radnik, pedagog, psiholog...
Nije on udario dijete koje ga krivo pogleda, nego nekoga ko je baš pravio probleme... zato sam napisao tada prevaspitavanje i to bi tada više pravadali, jer je tako i kod kuće većina djecu "vaspitavali".
Nije davno bilo kada je Dule Vujošević hvatao igrača za vrat i to bude kao "porodična posla".
A nije dobro ni ovo sada. Sada se više nastavnici/profesori boje učenika i njihovih roditelja. I u osnovnoj školi je bliže tome da nastavnici obrazovanje svode na odrađeni fond časova...

Izbacio jedan smajlii. Ubacim ih da razbiju sivilo. Preskočiš ih slobodno. Smijem se i ružnim stvarima.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 16:10 
djelovalo mi je da ga branis ili pravdas pa sam zato to napisao...

ako dijete pravi sranja u skoli zna se, prvo ukor, smanjeno vladanje ili sta vec, a na kraju dupe u nogu pa idi u drugu skolu pravi gluposti...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 16:35 
Bič božji
Bič božji

Mozda je niz stvari koje uticu na nahero odrastanje, manjak je autoriteta na svim nivoima, od vrtica, skole, roditelja, pa na dalje, takodje misljenja sam da je i vojska ispravljala neke od mentalnih devijacija...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 16:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Владимир je napisao:
Philby je napisao:
Nemam dijete, ali smo kao djeca svi ostajali sami kod kuće nakon nastave i ne vidim da je bilo kome to smetalo.

Jebote, pa i ranije dok nismo krenuli u školu bili sami dok su starci na poslu, a sad od zdrave djece treba praviti invalide koje će neko čuvati do tridesete, a često i duže.

А остајање послије школе сат-два је исто што и само дијете од осам до 17?

Ja sam od prvog razreda ostajao sam od 15:30 otprilike. Ako sam bio prva roditelji me probude, obučem se, dok doručkujem oni odu na posao, ja onda polako u školu i poslije škole se vratim kući i čekam da dođu oni sa posla. Kad sam druga sve isto osim što se sam budim i oni budu kući kad se ja vratim iz škole. Dan škole je uvijek bio neradni i nikad me nije čuvao niko. Što pravite od djece debile?
EDIT
Jebemti, ja odem po malu u školu (živimo više od 10km od škole) kad ono puno dvorište roditelja koji su došli po djecu, a žive u istom naselju. Jbt, ja sam bio blizu škole kao klinac al' jedan Branko iz mog razreda je sa Ade dolazio u Branko Ćopić školu sam.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2017, 16:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Danas su vremena drugacija, mora se na djecu paziti, jednostavno je tako, pogledajte samo koliko pedofila i silovatelja ordinira, slucaj koji se desio u Srbiji sa Tijanom Juric, pa slucaj Paravinja itd itd itd. T

Pa toga je bilo i ranije al' nije se udaralo na naslovne strane i u prve dve minute dnevnika sa njim.
EDIT
Bečka, odakle si ti izbjegao?

Vrh

[ 57260 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 2361, 2362, 2363, 2364, 2365, 2366, 2367 ... 2863  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]