Hm, kod nas je sad malo čudna situacija oko titula.
Magistra jeste nepravilno, gramatički, ali zamisli da nekoj ženi kažeš magistre. A kao što doktora moraš da oslovljavaš sa doktore, moraš i nas magistre farmacije,
a pošto smo mi najpotcjenjenija zdravstvena struka, realno, onda rizikuješ da ti neko izvadi oči ako ne korisitš titulu.

Najgore je to što ako je ti sam ne namećeš kao takvu, odnosno ako nemaš ovaj stav zbog kojeg me je Herz prozvao ministarkom,
naročito ako imaš posla sa ekonomistima ili ljekarima, svo tvoje znanje i sposobnosti nemaju nikakve veze, ti si niko i ništa. Ali ako imaš titulu, i još bitnije imaš stav, e to je već druga stvar.
Što se tiče same titule, mimo svijeta smo, kao i obično.

Dipl. ph. se stiče po završetku fakulteta, barem kod nas, mr ph. nakon položenog državnog ispita.
Šta smo istinski, ni sami objektivno ne znamo.
Ovo je nekad bila titula ne akademska nego, kako se to kaže, nije počasna nego... grrrrr... stao mozak...

Elem, uglavnom, titula je bila zbog vrste posla a ne visine škole, i za magistra farmaceutskih nauka se išlo dalje u školu. Ali danas, zbog reorganizacije školskog sistema, magisterij je ukinut, tako da mi direktno idemo na doktorat ako ćemo se dalje akademski vazdizati, tako da nismo ni pravi mr sci. ni master nego nešto između.

питај доктора медицине или стоматологије, па чак и ветерине и рећи ће ти да си трговац са факултетом
а што се ословљавања тиче,вађење очију је скоро па редовна појава... наиме, једном приликом, крајње случајно, ненамјерно, спремајући уговор за једну, хм, госпођу фармацеута
на мјесту предвиђеном за потпис од дотичне не ставим све титуле које је накупила током година школовања и рада
ставио сам само mr ph. а драга госпођа се толико увриједила да ми је дала визит-карту на којој пишу све титуле, са ПРАВИЛНИМ скраћеницама за исте, да се лагано вратим у БЛ, и то преправим и донесем поново да потпише.... ј..е се њој што је у питању 300км и одлагање посла, НЕ