banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 22:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jun 2016, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Gledao sam na papiru,bice valjda i na sajtu uskoro.

2200-2300 ...nezvanicno...zvanicno kad cujem,javim ti na tel

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2016, 03:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
borke je napisao:
Samo ti polako ... čim uđeš u stan prvi put osjetićeš jel to mjesto gdje bi mogao da živiš i imaš svoj mir ... Sve ostalo se namjesti samo ...
Samo bježi od varijanti gdje papiri nisu uredni ... Meni su svojevremeno nudili stan tu blizu neki tipusi ovako iz Teslića ... a priča je sledeća ... e nemam papira još tu, al naš čovjek prolazi na sledećim izborima u opštinsku vlast sigurno i riješavamo ništa ne brini ...

Da ne prodaje onaj tvoj, vojno lice???
:-)

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2016, 03:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Maj 2012, 11:24
wizzy_bl je napisao:
pa ne znam bas..mozda hoce,mozda nece...puno je tu faktora...ne bih se mogao zakleti da ce biti lakse/teze

Sta pozitivno utice (sta ce olaksati sutra kupovinu veceg stana) : rast licnih prihoda, lakse je preci iz manjeg u veci stan nego kupiti prvu nekretninu, povecana privredna aktivnost (gradnja novih objekata),jeftinije zaduzivanje u buducnosti, mogucnost zamjene manjeg stana za veci na periferiju (ako ti bas treba veci), itd...

Negativno : inflacija (neizbjezno), dodatni priliv ljudi u grad-jacanje traznje, itd...

faktori na koje ne mozes uticati : rat,zemljotres,ekonomska kriza (mozes prepoznati pa kontrolisati stetu) , itd

* faktor koji takodje nije za zanemariti,nije se isto zaduziti manji iznos npr. 30 000 na 5 godina, nego 90 000 na 20 godina - sto je razlika izmedju ovakvog stana i trosobnog

- u prvoj opciji vratis 3400KM za kamatu
- u drugoj opciji vratis 34 400KM

ako racunam IRB, ako racunam obicni kredit,onda je jos vec razlika...

poenta,puno faktora za obracun,jedan se promjeni,mjenja sve ostalo....treba samo prelomiti :)

hvala svima na savjetima, moram ovih dana dobro razmisliti...da li ici na ovo,ili cekati novogradnju u Rosuljama (pa biram stan,polozaj i sve) ....ali mi to znaci jos 18 mjeseci kirije po 400KM

Mi bili u slicnoj varijanti prije 10tak godina....i odlucili se na stan na 4. spratu u zgradi bez lifta. I da, dobili smo prvo jedno, pa drugo dijete, kolica, prodavnica, stvari itd...pa i to prodje pa klinci sami jurcaju. U medjuvremenu, posto smo znali da cemo manje biti optereceni kreditom, skupili smo novac i kupili vikendicu u Slatini. To je ta razlika novca koja nam je donijela dodatnu vrijednost. Vjerovatno ce mi za 10 tak godina smetati visina na koju moram da se svakodnevno penjem, pa cu razmisljati o promjeni stana, spratnosti itd. Do tada uzivam u blagodetima brzo otplacenog stana i vikendici :))

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2016, 08:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Nije munjo odmah pored ...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2016, 09:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Što najlon - cerada visi mjesec dana sa balkona ovima dole? Hm..

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2016, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
ljevlje .. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]