Hertzog je napisao:
Kakva vojska takva i hrana, samo ste trosak drzavi, nikakva korist... Sve go klosar, koji bleji u vojsci do 35-e, pa posle ne zna sta ce, a taj period pored klosare ja koriste da odu u neku od misija kako bi zaradili neku kintu...
Valja to zatvoriti, svakako nema kadra za igrati Riziko, a kamo li ozbiljan rat voditi ili mir odrzavati
Prvo sa ovim se nebi slozio.Ako pogledas zadnje poplave koje najvise pomogao narodu,znaci vojska ima svoju potrebu,a sto se tice bolnica,nazalost prosao sam ih dosta poslije saobracajnog udesa,Banja Luka (hirurgija,zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”) ,Beograd (Banjice) pa i ovdje gdje sad zivim.Mislim da nijednom pacijentu ili bolesniku nije do hrane vec samo razmislja kako da ozdravi.Nevijerujem da iko ima zamjerku na hranu ako ima odgovarajucu njegu i terapiju.
Vecini bolesnika je to prvo u glavi,a ne hrana.Ovdje gdje sam sad,isto sam lezao u bolnici,to je vise hotel nego bolnica.hrana je sasvim ok,prilozicu nekoliko slika,na hodniku imas svedski sto cijeli dan gdje ti stoji sok,voce,keks,kafa,caj itd ali to nije nista ako ti nedobijes lijepu rijec od medicinske sestre i odgovarajucu terapiju od doktora.Dzaba ti hrana ako ti trebas pola sata da dozoves sestru da ti donese nesto ako si nepokretan kao sto sam se ja susrecao.