Castra je napisao:
Krivimo političare što je država u kurcu, a zapravo su podjednako krivi i političari i obični radnici.
Diletantizam nije samo u vodećim strukturama, već je raširen kroz cijelo društvo...
Šta su mi krivi radnici? Pa recimo to što malo rade, pa malo pričaju, pa malo telefoniraju, pa onda idu po sok, pa onda puste nekog preko reda i kad konačno dođeš na red, onda kažu sad je već 5 sati i odu pola sata na pauzu...
Bilo je 13 ljudi ispred mene na šalteru za registraciju. Za registraciju vozila ukupno ima 6 šaltera u CIPS-u. Od toga je jedan bio otvoren za fizička lica, te još jedan za pravna.
Ljudi ne rade svoj posao kako treba. Kolona od 13 ljudi koja se vuče 3.5 sata nije gužva jer je došlo puno ljudi, već je gužva jer neko ne radi svoj posao kako treba...
Drkaju kurac da prostite... Čekam u redu ispred CIPS-a, a onda me pandur pusti unutra, pa mi klikne dugme da dobijem broj za šalter. Može li veći paradoks od toga?
Prave se gužve gdje realno nema nikakvog opravdanja za iste. Ali apsolutno nikakvog. Ljudima se ne da raditi svoj posao, pa onda ispaštaju oni nemaju drugog izbora nego da tu dođu i gube svoje dragocijeno vrijeme...
Mislim, ako je vama takvo stanje normalno, onda ili ste kompletni idioti ili ne znate za bolje. Ako je ovo drugo slučaj, zovite da vam dam koji dinar i pošaljem negdje da vidite da može drugačije u tri lijepe materine...
Dođi ljeti da vadiš pasoš.