Tema mi se bas svidja. Mada je malo kvari spam.
Moji baka i deda su imali kucu na mjestu danasnje Boske. To je bila ona druga strana Gajeve koja se sastojala od niza kuca sa visokim stropom. Iza je bilo dvoriste sa strikovima za ves i garazama.
Moj otac se tu rodio, i zivjeli su tu sve do 1978 kada je taj niz kuca srusen i tu sagradjena Boska. Zauzvrat su napravili zgradu kod apoteke 1.maj i cijeli komsiluk tu nastanili.
Otac mi je pricao da je u blizini bila banzinska pumpa mada ja nikad nisam tacno skontala gdje, po mojoj procjeni negdje kod Palasa.
U toj ulici pazarnim danom bila je velika guzva jer su ljudi dolazili na pijacu, sto je mog dedu nerviralo pa je iz protesta sjedio u kuci taj dan.
Inace, bio je stari bl trgovac koji je imao radnju u Gospodskoj ulici na mjestu danasnje Komercijalne banke. Zvala se Modni magazin i prodavali su stofove.
Imam i neke slike, vidjecu da okacim. U Gajevoj je bila i poznata advokatska kancelarija starig advokata Cerica.
Mada bi moje pisanje vise se baziralo na pricama i anegdotama, pokusacu nastaviti sa temom.
Na mjestu preko puta apoteke 1.maj, gdje je sad parking, bila je livada a na sred parkinga stara kuca. Tad je postojalo samo pola te zute zgrade, dok je sve okolo bila livada prema danasnjem med.faxu. Tu je i stara kuca gosp.Nikolica koja je sagradjena 1904g. Kada se on i rodio. Bio je mislim ing sumarstva pa je u svom malom dvoristu imao desetine razlicitig drveca sto je bilo predivno. I u sredini mrezu za ljuljanje.