Danny ^_^ je napisao:
drinin vuk je napisao:
дени бураз слажем се да си у праву што се тиче забране,ал јбг ја не видим да ти будем искрен неки конкретнији примјер како нешто некоме објаснити,психологија је показала да једноставно нашем менталитету једино велике новчане казне и ригорозне казне нешто могу урадити.
Metalitet se može promjeniti. Šta misliš, gdje su oni dlakavi, dugokosi varvari - vikinzi? Pa to su ti današnji mirni i kulturni Skandinavci, zar ne? To je samo jedan primjer. Najvažnije je početi od mlađih naraštaja. Ja sam koliko toliko desno orijentisan, ali eto nijednom nisam rekao da npr trebamo tući gej osobe. Kroz igru, priču, crtiće, slikovnice i ostalo još u vrtiću pokazati im da je to nešto što nije dobro po mnogim parametrima, kako je Bog stvorio ženu i muškarca da bi produžili vrstu, kako odrastaju biće im sve lakše i lakše. Pozdrav.
Будимо искрени када су у питању неки старији народи (њихова идеја је толико падала,дакле највећим дијелом их је издајство убило,а не мјере нити шта ти ја знам)

Но то наравно не значи да и дан данас у скандинавским друштвима (познајеш дакако боље него ја) нема људи који поштују идеју Викинга и који би у неком блажем облику чинили револуције.
Проблем је наш Дени што данас готово да и нема приче, родитељима је најтеже причати

Једноставно вртићи не служе као образовно-васпитне институције него као луксуз за дјецу чији родитељи раде или у неком пренесеном својству као појединим родитељима помагало да 8 сати не воде рачуна о дјеци. Можда је ово грубо речено,али није далеко од истине. У школама нешто слично, дјеца се углавном такмиче чак и првачићи ко има бољи телефон,патике,дуксерицу,учитељице се продају за телевизоре (да тачно тако код нас првачићи гледају телевизор у школи, купују се чак мош мислити и фотеље за учитељице од стране богатих родитеља),а оцјене постају и тотално небитан параметар,додамо ли томе капиталистичке мане и технологију која убија све то...
Поздрав и теби