banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 26 Jun 2026, 03:26 Danas je 26 Jun 2026, 03:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 20033 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 998, 999, 1000, 1001, 1002
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jun 2026, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
A možda i nije?
Da Gavrilo nije opalio kritični metak, da nije bilo Prvog svjetskog, možda bi sve bilo drugačije, možda bi istorija bila drugaija, možda bismo bilo imućniji i srećniji.
Nebitno što bismo bili nečija kolonija, bitno bi bilo da li raja jede paštetu sa buđav lebac ili pečenje s' Romanije (ili jagnjetinu iz Jablanice, ko šta voli).
Ali nebitno, kad se ovo pomene, pomene se rat, i nacije, i vjere, i državnost.
Ljudi, to je sve nebitno, svi imamo dvije ruke, dvije noge, jednu glavu, dva bubrega i tako dalje, a sastojimo se većinom od kiseonika, ugljenika, vodonika, azota.
Dalje je manjina ali ključna, fosfor, natrijum, kalijum, hlor, magnezijum, sumpor i puno elemenata u tragovima.. zanimljva je biohemija i biologija, čitajte, bolje to čitati, nego Motoželjine ratne hronike.
Ali nebitno, ovo je o sportu.
Ja sam rođen u državi koja više ne postoji, ali geografski sam rođen u BiH (a Srbenda sam).
Navijam uvijek sa slabije i siromašnije (neću za Katar, naftaški kozojebi, neću za Švajs, šiptarski smećari, jedino je Kanada ok..).. da igra Srbija, za njih bi, ovako, navijam za BiH (bez obzira koja mafija khm/mhm Dodo/Zeljković stoje iza Saveza).
Sportski gledano, Alajbegović je vanserijski talenat.

Jebem vam majku svima, počevši od Hansa Holciusa pa nadalje.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 20:30 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
De ti pročitaj šta su njih dvojica napisali ..... drugi put ti možda bude jasnije.

Kako god Gavrilo je bio i ostaće najbolji strelac, a relativizacija nekih stvari neće proći Srbendo.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Rideru, ljudi kace ljiljane koji su simbol rata i progona srba u proslom ratu. Ko o ratu navlaci pricu ako ne ti sto ih nose i pokazuju. A vecina je takva. Zašto ljiljani bas na bijeloj zastavi i bas taj ratni grb. Zar nam nije dosta toga. Mogli bi svi da igramo i da se radujemo reprezentaciji ali nece nasa brace. Je*ali ih ljiljani i ta usrana zastava. Svaka koja mi dodje šaka, bice iscjepana i zapaljena. Prije toga dobro izgažena :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 21:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
De ti pročitaj šta su njih dvojica napisali ..... drugi put ti možda bude jasnije.
Impliciraš da sam glup, ali "njihovi" postovi su obrisani PA IH NE MOGU PROČITATI (ne znam ni čiji, nisam pratio forum jer sam kosio travu).. prije mog i tvog posta je moj post, koji je star pet i više godina. :)
motozeljo je napisao:
Kako god Gavrilo je bio i ostaće najbolji strelac
Strijelac sa tehničke strane gledišta jeste, a da li je to donijelo dobro ili loše, prekomplikovana tema, niko nikad neće znati i spoznati.
motozeljo je napisao:
relativizacija nekih stvari neće proći Srbendo.
Čuj ti meni "Srbendo". Je li to prijetnja? Ili obećanje? Pusti se rata i gluposti i brigada i korpusa i metaka.. nažalost je bilo to što je bilo. Prolazi ti život u brojanju eritrocita. Idi na Kozaru, šetaj šumom. Idealno za starija lica sa PTSP.

Mr.Speed je napisao:
Rideru, ljudi kace ljiljane koji su simbol rata i progona srba u proslom ratu. Ko o ratu navlaci pricu ako ne ti sto ih nose i pokazuju. A vecina je takva. Zašto ljiljani bas na bijeloj zastavi i bas taj ratni grb. Zar nam nije dosta toga. Mogli bi svi da igramo i da se radujemo reprezentaciji ali nece nasa brace. Je*ali ih ljiljani i ta usrana zastava. Svaka koja mi dodje šaka, bice iscjepana i zapaljena. Prije toga dobro izgažena :)
Znam sve, mi ne volimo njih, oni ne vole nas, ovi treći ne vole nikoga osim pare.. slušam to sranje pola vijeka.
Znam da ova država nije funkcionalna i nije normalna (da budem najblaži), ali opet kažem, sportski, drago mi je da je mala balkanska država prošla u sportu tamo gdje je prošla, je li jasno, jeste, doviđenja.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 21:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
A koliko kilometara pređeš godišnje sa Alfom?

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A koliko ti nepotrebnih postova sedmično ili mjesečno napišeš sa istim pitanjem?
Bolje pitanje je kako ti ne dosadi.. ali ozbilijno pitam jesi li bio kod pisihijatra jer te izgleda nešto drugo muči pa to ovako ispoljavaš?
Nisi ni ti u dure sa vuglom kao ni mnogi ovdje.
Odjavljujem se.
Drago mi je što je fudbalska rep. BiH prošla dalje (i uopšte se kvalifikovala na SP preko baraža), a vi serite, derite/palite, cijepajte ljiljane, ruže, karanfile, ne zanima me.. imam sutra delegaciju iz Gornje Volte.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 21:54 
Bič božji
Bič božji

Rider on the storm je napisao:
motozeljo je napisao:
Impliciraš da sam glup, ali "njihovi" postovi su obrisani PA IH NE MOGU PROČITATI (ne znam ni čiji, nisam pratio forum jer sam kosio travu).. prije mog i tvog posta je moj post, koji je star pet i više godina. :)

Postovi nisu obrisani vrati se stranicu prije pa ponovo pročitaj.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 21:57 
Bič božji
Bič božji

motozeljo je napisao:
relativizacija nekih stvari neće proći Srbendo.
Čuj ti meni "Srbendo". Je li to prijetnja? Ili obećanje? Pusti se rata i gluposti i brigada i korpusa i metaka.. nažalost je bilo to što je bilo. Prolazi ti život u brojanju eritrocita. Idi na Kozaru, šetaj šumom. Idealno za starija lica sa PTSP.

Ja sam rođen u državi koja više ne postoji, ali geografski sam rođen u BiH (a Srbenda sam).

Ovo su tvoje riječi "srbendo" i dio tvog posta.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 22:00 
Bič božji
Bič božji

Опаска... Зашто код дела Срба и даље живи југословенска илузија?
Док се у Србији и даље чују одјеци југословенства, многи се питају зашто део народа показује толико одушевљење према онима који према Србима често не показују исто поштовање.
Сваки пут када игра нека репрезентација из бивше Југославије, у Србији се поново отвори исто питање: откуд толико здушно навијање за оне који према нама не показују ни приближно исту наклоност?
Нико не спори право било коме да гледа утакмицу, да поштује добру игру или да честита спортски успех. Спорт је спорт.
Али једно је гледати утакмицу и поштовати противника, а нешто сасвим друго је заносно навијати, и уз ту радост попити чашицу ракије (како рече наш политичар...) славити и одушевљавати се победама оних који отворено показују да Србију не доживљавају ни као пријатеља, а често ни као доброг суседа.
Ту долазимо до суштине проблема. Није реч о спорту, већ о наслеђу једне идеологије која је дубоко пустила корене у српском народу.
Док су други народи након распада Југославије градили сопствене националне идентитете, код дела Срба је остала жива илузија „братства и јединства“ и ,,југословенства".
Остала је вера да су старе пароле још увек стварност, иако нас деценије догађаја уверавају у супротно.
Довољно је погледати атмосферу на концертима Марка Перковића Томпсона, масовно певање песама које величају усташтво или поруке које се могу чути на многим спортским догађајима.
Или видети клипове како смета српска застава обмотанс око појаса а младућ носи мајицу репрезентације БиХ... и како се она отима и склања.
Довољно је сетити се колико често су српски симболи непожељни на трибинама, колико пута су српске заставе уклањане или колико су Срби били изложени увредама само зато што су Срби.
А по Београду... се сасвим нормално могу видети Хрватске шаховнице и Босанска застава и мајице... али зато са сличним Српским симболима и спојена три прста се Срби хапсе у региону... и отоме се ,,мудро" ћути, као да је то нормално...
Поставимо једноставно питање: шта би се догодило када би неко усред навијача Хрватске или Босне и Херцеговине развио српску заставу?
Какве би биле реакције? Одговор зна скоро свако на Балкану.
И управо зато многи Срби не могу да разумеју одакле толика потреба појединих политичара, јавних личности и грађана да непрестано доказују своју „ грађанистичку ширину“ навијајући за оне који им ту ширину не узвраћају.
Као да је постало важније показати наклоност другима него сачувати поштовање према сопственом народу.
Овде нико не тражи мржњу. Нико не тражи освету. Али сваки народ који држи до себе мора да има достојанство, самопоштовање и свест о сопственом искуству и својој историји.
Србији нису потребни ни комплекси ниже вредности, ни комплекси више вредности. Потребна јој је национална свест... коју изгледа као народ немамо у већини.
Да поштујемо друге, али да пре свега поштујемо себе. Да гледамо утакмице без заборава. Да пружамо руку, али да не затварамо очи пред стварношћу.
Јер пријатељство се не гради на самообмани и порицању.
Оно се гради на узајамном поштовању. А тамо где тог поштовања нема, није мудро живети у илузијама које су одавно престале да постоје. Ево Ридеру прочитај и ово, можда схватиш.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
Postovi nisu obrisani vrati se stranicu prije pa ponovo pročitaj.
Ne vidim postove poslije mog, gdje se obraćaš izvijesnim "Бојан Вегара" i "Tomislav".. kosio sam travu, jedino ako misliš na postove od prije 5+ godina.
Neću dalje komentarisati jer miješaš istoriju, politiku, vjeru, kurac, jabuke, palac, kruške, sport i opet kruške.
Vegeta ti još fali.
Meni je drago jer je BiH izbacila Italiju u baražu i prošla grupu.
Da je Srbija igrala, naravno da bih za njih navijao ali od njih kita.
Neću čitati tvoju političko-istorijsku analizu jer imam delegaciju iz Gornje Volte.
A i tema konkretne priče/diskusije je sport!

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 23:04 
Bič božji
Bič božji

Бојан Вегара •

Неки дан ми се јави мајка погинулиг борца. Не познајем је, осим што ме прати на ФБ. Слушала ме негдје на промоцији и одлучила да се јави. Погодило жену све ово што нам се дешава и што половина Срба навија за душмане и што више нико, осим из чисте користи, не поштује жртву коју смо дали за ово мало муцаве слободе.
- Сине драги гледала сам те док причаш са очима пуним суза и први пут мени нису текле сузе на помен тих времена која су ми однијела дијете. Нису текле, јер први пут сам поносна и убјеђена да нисам џаба дјете дала и ти си сине толико мене учинио поносним што пишеш о свим тим нашим синовима, да кад тебе видим видим своје дјете. Ти их сине жалиш онако како их мајка жали. Хвала ти!
А вама случајним Србима који ми пишете како сам неки затуцани екстремиста желим све оно што вам комшије мисле. И док дишем пишаћу по вама и ђе вас сретнем неће вам бит пријатно.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 23:04 
Bič božji
Bič božji

omislav ·

Srpska zastava na utakmici BiH je provokacija jednako kao i zastava Armije BiH, jer zašto bi jedan narod mogao vješati svoje zastave, a drugi ne? Pa nije BiH samo muslimanska. Ili mogu svi ili nitko.
Zato ne mogu navijati za BiH. Dakle ne zato što to ne želim nego zato što se sve nemuslimane isključuje iz navijanja za BiH. Jer BiH su i Hrvati i Srbi i Muslimani, a Muslimani svojim postupcima šalju poruku da drugi nisu dobrodošli. A onda se šeretski čude kako netko ne navija za 'svoju' zemlju. Ne navijamo za svoju BiH, jer ste nam oduzeli našu BiH i stvorili nešto što nije naša zajednička država.
To je zapravo odraz stanja u državi i bh politici u okolnostima bujanja bošnjačkog islamonacionalizma i tihog stvaranja muslimanske države Bosne u kojoj nema mjesta za nemuslimane.
Tipično bošnjački, jeftino i neinteligentno što nikako ne može proći kako su zamislili - muslimanska država na teritoriju čitave BiH. To vodi u konačnu podjelu BiH. I znaju oni to. A druge optužuju već 35 godina za podjelu BiH, a sve rade da se ona raspadne do kraja. Jer, misle u metežu raspada zaposjest će barem Federaciju BiH, zato su muslimanski pristisci usmjereni danas na Hrvate, a ne Srbe kao njihove najveće krvnike. Hrvati u BiH su im prepreka u dijeljenju BiH i stvaranju muslimanske države Bosne.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2026, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aha, ok, nisi stavio u [/quote] pa ne znam sa kime komuniciraš.. do tebe je.
Kakogod, ne da mi se čitati jer imam delegaciju iz Burkine Faso tj. bivše Gornje Volte.
Odoh spavati, спокойной ночи iliti laku noć.
Jebe mi se za poginule fajtere i rat i zastave i armije i ljiljane i lipu i ruže i jablane i drugo drvenasto/zeljasto bilje.. ja komentarišem samo fudbalski sport.
Iz dužno poštovanje, ja bih da BiH sjebe USA, teško, ali more biti da bidne.

Vrh

[ 20033 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 998, 999, 1000, 1001, 1002

Sva vremena su u UTC [ DST ]