shakal je napisao:
Nema naseg Ace banovanog da sad kaze kako zdravstvo ide krupnim koracima naprijed
Ooo pa zasto opet?

kakva je to diskriminatorska i nedemokratska uredjivacka politika.
Bolnicke kuhinje generalno nisu nigdje dobre, jer da jesu zvale bi se eksluzivni restorani a ne bolnicke kuJine.
Ja se sjecam da smo i prije rata nosili hranu baki u bolnicu, vrijeme koje je zatim doslo dovelo je do toga da se ona jos unisti.
Zdravstvo je tu gdje jest, ne znam zasto bi bolnicka kuhinja imala specijalni status.
Medjutim, ne bih politizovala ovu temu, jer vidim da se na svakoj to namece, htjela sam reci. Taj npr. kuhani kupus koji se dobije, mladi sir, i jos neke stvari uopste nisu lose, poprilicno su dobro spravljene. Jogurt, caj.. sve je to isto kao i bilo gdje drugo.
Naravno to ne opravdava cinjenicu da je hrana nepotpuna, bez voca, drugih kvalitetnih namirnica i slicno, da je siromasna da je tako nazovem.
Ali ta hrana nije otrovna.
Takodje, bolesnici zasluzuju mnogo bolji tretman i ishranu apsolutno.
Rjesenje sam navela u predhodnom postu.
Citala sam negdje da su kao porodilje dobijale npr. Marmeladu ili med kojim istice rok za 3 dana pa su po fb pravile problem.
To je pretjerivanje, em je hrana u roku em te namirnice ne postaju opasne po zivot tada, mozete ih naci na svim rafama uredno u prodaji na nekoj akciji i masovno se kupuju.