banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 17:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bolnička hrana
PostPoslato: 07 Sep 2014, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 20:10
Citiraj:
Po dolasku Stanetića, projekat prodaje kuhinje je ponovo aktiviran.
Vrijednost ovog posla je 20 miliona maraka, što znači da će narednih pet godina Univerzitetska bolnica privatniku, bliskom prijatelju Ranka Škrbića, isplatiti 20 miliona za pripremu hrane za pacijente. Trenutno bivši KC za ove usloge izdvaja dva miliona maraka godišnje (duplo manje nego što će se platiti privatniku), a u tom servisu zaposleno je oko 40 radnika. Svi oni će ostati bez posla.

Kuhinja bolnice jeste u očajnom stanju, ali je ona tu svjesno dovedena da bi mogla biti privatizovana.
Tako u projektu rekonstrukcije, koji treba raditi Famed, uopšte nije obuhvaćena kuhinja.
Sve se dešava po modelu vešeraja, koji je dat AD “Praonama”, a koji je takođe osmislio Dubravac, dok je logistika bio Aleksandar Todorović, ekonomski direktor.

Eto, sad ce Skrba biti glavni kuvar. Samim tim, snicle i pecenje svaki dan.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Nema naseg Ace banovanog da sad kaze kako zdravstvo ide krupnim koracima naprijed

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
shakal je napisao:
Nema naseg Ace banovanog da sad kaze kako zdravstvo ide krupnim koracima naprijed

Ooo pa zasto opet? :( kakva je to diskriminatorska i nedemokratska uredjivacka politika. :D

Bolnicke kuhinje generalno nisu nigdje dobre, jer da jesu zvale bi se eksluzivni restorani a ne bolnicke kuJine.
Ja se sjecam da smo i prije rata nosili hranu baki u bolnicu, vrijeme koje je zatim doslo dovelo je do toga da se ona jos unisti.
Zdravstvo je tu gdje jest, ne znam zasto bi bolnicka kuhinja imala specijalni status.

Medjutim, ne bih politizovala ovu temu, jer vidim da se na svakoj to namece, htjela sam reci. Taj npr. kuhani kupus koji se dobije, mladi sir, i jos neke stvari uopste nisu lose, poprilicno su dobro spravljene. Jogurt, caj.. sve je to isto kao i bilo gdje drugo.
Naravno to ne opravdava cinjenicu da je hrana nepotpuna, bez voca, drugih kvalitetnih namirnica i slicno, da je siromasna da je tako nazovem.
Ali ta hrana nije otrovna.
Takodje, bolesnici zasluzuju mnogo bolji tretman i ishranu apsolutno.
Rjesenje sam navela u predhodnom postu.

Citala sam negdje da su kao porodilje dobijale npr. Marmeladu ili med kojim istice rok za 3 dana pa su po fb pravile problem.
To je pretjerivanje, em je hrana u roku em te namirnice ne postaju opasne po zivot tada, mozete ih naci na svim rafama uredno u prodaji na nekoj akciji i masovno se kupuju.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 13:11 
Citiraj:
Citala sam negdje da su kao porodilje

...pune hormona i pizde na svaku sitnicu, ne sve naravno...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 14:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Mnogi se zale na hranu a pri tom kuci imaju losiji izbor. Ne samo u bolnici nego inace u menzama.
Bolnicka hrana mora biti dijetetska jer dosta bolesnika ima dijetalni rezim ishrane, tako da je manje slana i uglavnom manje ukusna.
Porodiljama su najbitniji sokovi radi laktacije, a zbog klistiranih crijeva nije preporucljiva velika kolicina hrane.
Vecina ljudi ne ostaje dugo u bolnici, tako da su male sanse da ih bolnicka hrana ispati.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Lolly mangup je napisao:
Ja bih hranu obezbijedila samo onima kojima je ona uistinu potrebna, ljudima sa strane kojima nema ko donijeti i onima losijeg imovinskog statusa.
Da sam mogla ikako da tamo otkazem hranu a vjerujem da je takvih veliki broj, jer su mi moji donosili ono sto volim jesti i sto mi se tad bas jelo, vjerujem da bi hrana za ostale bila bolja i kvalitetnija. Jer ovako moraju skuhati za sve pacijente, 80% ih to ne jede i ta hrana propadne. Zato na pocetku odmah prijavis hocec hranu-neces, i to bi dovelo do usteda i vjerovatno mogucnosti za poboljsanje kvaliteta.
Nekako ne volim hranu nigdje ostavljati ni bacati, i tacno mi bilo zao kad ona zena ide hodnikom i nudi gotov obrok a niko nece, bolje da je i ne prave.

A zasto onda placamo zdravstveno osiguranje.....valjda ono podrazumijeva i hranu kad si u bolnici.I ti i ja i svi mi solidarno placamo tu porciju sto bi trebao bolesnik da pojede.Drugi par opanaka je sto zgrabe platu doktorima od 3+ hiljade maraka a bolesniku mauna.Da je bar mauna....
Problem je sto su to splacine.....nosio sam onaj usrani kupus krmcima...ni oni ga nisu htjeli.

Glupost je porediti bolnicku i vojnicku hranu....dok je to bila vojska hrana je bila vrhunska a ovo sad je grupa izvidjaca koja se prikazuje kao vojska radi flautanja americke kite.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Talija je napisao:
Mnogi se zale na hranu a pri tom kuci imaju losiji izbor. Ne samo u bolnici nego inace u menzama.
Bolnicka hrana mora biti dijetetska jer dosta bolesnika ima dijetalni rezim ishrane, tako da je manje slana i uglavnom manje ukusna.
Porodiljama su najbitniji sokovi radi laktacije, a zbog klistiranih crijeva nije preporucljiva velika kolicina hrane.
Vecina ljudi ne ostaje dugo u bolnici, tako da su male sanse da ih bolnicka hrana ispati.

E pa kao i svugdje i kod nas je slicna situacija - mada, posteno da vam kazem, jedino sto je bas dobro je bolnicka juha. Stvarno je dobro naprave, u svakoj porciji je komadic leso mesa. I stvarno je nadasve ukusna. Kod nas je jedu i doktori i med. osoblje.
Ostalo - ne zelim da komentiram.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da. Ja bih da napomenem da istu hranu jede i osoblje i pacijenti.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka

fora dobre supe je u kolicini....zato svi hvale vojnicki pasulj....kad u kazan turis toliko meso mora voda biti masna ili pasalj ukusan....
u banjaluckom kc bar na paprikovcu jedu dole u podrumu i ta hrana meni uopste ne lici na ono sto sam vidio da one raspale babe guraju na kolicima bolesnom narodu

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Cek nije isto bolnicka hrana i menza gdje dodjes kao u restoran, narucis, pojedes, popijes i platis.
A na odjelu gdje sam lezala one tete ponude i osoblje, i isto im sipaju istu hranu kao pacijenticana.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka

to stvarno ne znam....da li ili ne placaju ali ja sam nekoliko puta bio dole u vrijeme dorucka....sanse nije bilo naci stolicu da se sjedne od njih

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa znam ja. Bila sam tamo. To je klasicni restoran kao svuda. Narucis po zelji i platis.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cekaj, s druge strane ako ti isto materijala treba da spravis jedan propisan obrok i za restoran i za bolnicu, zasto bi onda hrana u restoranu trebala da bude ukusnija?
Zato sto se placa? A napravljena je od iste kolicine mesa i iste kolicine pasulja?
Zasto onaj u restoranu treba da bude ukusniji?

Mozda zato sto kuhar u restoranu ima 2x vecu placu?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Joj jest zakomplikovaste. U bolnici ima i bolnicki restoran. U kojem mozes pojesti isto par jela po izboru. To nije ekskluziva nikakva. Nesto kao obicna menza. Tu ima i hrane koja svakako nije za bolesnike. Tu mogu doci i doktori i gosti i pojesti.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka

Ja bih volio vidjeti mog druga Mirka Stanetica kako zdere onaj kupus....majke mi castio bih ga duplom porcijom

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_Krol_ je napisao:
Ja bih volio vidjeti mog druga Mirka Stanetica kako zdere onaj kupus....majke mi castio bih ga duplom porcijom

Mozda od malena ima averziju prema zelenisu..
:lol:
Ili mu svileni zeludac ne podnosi zečiji meni
:lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:25 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Lolly mangup je napisao:
Joj jest zakomplikovaste. U bolnici ima i bolnicki restoran. U kojem mozes pojesti isto par jela po izboru. To nije ekskluziva nikakva. Nesto kao obicna menza. Tu ima i hrane koja svakako nije za bolesnike. Tu mogu doci i doktori i gosti i pojesti.

kad je u pitanju bolnicki restoran, uzivam kad odem u PD bolnicu...kako one cure prave krompirusu nigdje u gradu nisam pojeo bolju..

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
_Krol_ je napisao:

:lol: 8)

:thumbright:

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lolly mangup je napisao:

E to ne znam. Mislim super da imas opciju kad si gladan, rucak katastrofa, a nema ko da ti donese (a imas nesto novaca pri sebi).
Ima doduse i dostava :wink:
A bome, kad zavrsis gore, nije ti previse do hrane...

Znam da ima brice koji sisa i brije bolesnike. Dolazi 2x sedmicno. Naplacuje nesto simbolicno.

Spoiler:
Ko je cijenjeni Mirko?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2014, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka

Ma tu bolnicku hranu od osoblja jede samo onaj kojeg niko nije pogodio dvadeseticom ili pedeseticom eto cisto da pripazi na starog roditelja ili obidje zenu sa gazom medju nogama ili onaj goljo sto se uvalio u kredite pa mora jesti sta bilo da ne krepa od gladi

cicak Mirko je direktor KBC....plucni doktor i moj ratni dr u jedinici :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]