banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 19:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Maj 2011, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
aleksej je napisao:
jeste primjetili da ove godine ima najmanje konkursa za posao ... i ako ima, na razgovor dodje kao sto kaze Nepokoreni bar 100 ljudi ... odes na razgovor i vidis u ocima komisije da je vec neko primljen :( samo da ispostuju zakonsku regulativu

ako je u pitanju privatnik, mislim da nema zakonske regulative koja regulise da se mora odraditi konkurs itd... mozda AD, ali mali privatnici zaposljavaju koga hoce, tj rodjake.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 09:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
a sto se tice teme, evo citam oglas Nove banke, traze praktikante za promociju banke u trgovackim centrima ili da stojis pored ljudi u redu i objasnjavas im pogodnosti elektronskog poslovanja... i traze apsolvente smjer bankarstvo.... realno cetverogodisnja je i vise nego dovoljna za ovo...

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Slažem se sa nepokorenim, sve ove naše firme glume neke kompanije, a ustvari su karina obična, a naročito me živciraju izrazi poput CV, menadžer devolmplent... i ostale cirkusarije.
Još mi je jače kad traže poznavanje engleskog i rada na računaru, a s engleskim i računarom radnik na toj pozicij neće se sresti nikad, a možda ni tad.
U USA kad dođeš na razgovor za posao, lik te odmjeri i kaže ti dođi za deset dana sa napisanim planom i programom kako da povećaš prodaju za 8% u narednih 10 godina, pa ako mu se rad svidi dobićeš posao, ne interesuje ga čak ni tvoja diploma, a kod nas za posao jebenog prodavača ti traže da radiš test kao da ćeš biti pilot mlaznog aviona :roll:
Srećom pa ne moram nikad ići kod nekih degenerika na razgovore, inače bi puko.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

Ali sad ce OFM...

Ajde priznaj da s nestrpljenjem čekaš svaki moj post :)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 14:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Najjače mi je bilo kad su za magacionera tražili da se radi matematički test sa integralima i proporcijama, Bože me sačuvaj! A opis radnog mjesta dužiš rukavice i slažeš palete!
Kad sam jednom pozvan na razgovor i testiranje u XY, i tuc-muc od njih 10 koliko je bilo sa mnom niko ne zna formatirati disk, sve sa fakultetom. Ja sam znao, čuj to često radim, al kad dođe do plate 450 KM!!! Rekoh za te pare ti ne išao u Ramiće, džaba i kući mogu sjediti (dođi, otiđi, jedi....veći trošak nego zarada) a oni: Vidiš ti koliko ljudi ovde sa fakultetom pa se ne buni! Jednostavno im postavio pitanje: Što ste mene uopšte zvali ako je tako? E pa nek sad oni rade i na vrata....sutra su me zvali ujutro da sam primljen na posao i da dođem raditi, reko oću - čim završim fakultet pa se degradiram i prekinu vezu.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 15:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Frenki je napisao:
aleksej je napisao:
jeste primjetili da ove godine ima najmanje konkursa za posao ... i ako ima, na razgovor dodje kao sto kaze Nepokoreni bar 100 ljudi ... odes na razgovor i vidis u ocima komisije da je vec neko primljen :( samo da ispostuju zakonsku regulativu

ako je u pitanju privatnik, mislim da nema zakonske regulative koja regulise da se mora odraditi konkurs itd... mozda AD, ali mali privatnici zaposljavaju koga hoce, tj rodjake.

Naravno da svi ne raspisuju oglase(koliko je pametna poslovna politika pojedinih-to je druga prica ),ali se bas drasticno smanjio broj oglasa.

Listam nedavno Glas i u njemu 7 (slovima:sedam) oglasa za celu RS.Jedva popunili stranicu-morali da "razvuku " slova.Pa nekad je ovo vreme bilo i po 4 strane oglasa.
Mislio sam da su se poslodavci "modernizovali" pa traze preko web-a kad na jedom sajtusa ponudom za zaposljavanje skoro ista situacija-cak prepisuju oglase iz novina.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
избјегавати све "велике фирме".
најбоље радити у неком малом предузећу гдје нема пуно људи.. још ако је газда надређени, то је до јаја.
чим фирма крене расти, и газда постави неког индијанца да као води посао, тај се онда курчи бар 5 пута више, малтретира људе и умисли себи да је неки ауторитет.

радио сам у приватном и државном сектору и не знам гдје већи циркус.
у једној пола држ. пола приватној фирми сам радио четири мјесеца за нула марака од јутра до мрака дословно, надајући се пријави и сталном послу. морам напоменути да то нисам добио.. али јесте лик који је сједио и по цијели дан и испуњавао тикете. партијски ангажман је чудо.

ужасно је то што се ради са тим енглеским језиком и "искуством са рачунарима".
комшиница неки дан ишла за неки посао трговца на разговор и тамо је пита лик као је л` познајеш рад на рачунару?
ало брате, па она треба провући производ испод бар код читача на каси..

код приватника је најгоре што немаш опис посла.
радио сам у једној фирми која се бави трговином, и радио сам дословно све.
комерцијалиста, продаја, рачуноводство, обрада кредита па чак и достава.

ето, радим тако већ пар година.. још немам уписано ни дан радног стажа.
толико о правима радника.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 15:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Državna firma je teški javašluk na državnoj su sisi pa mogu da se zaje8avaju kako hoće, za razliku od privatnika koji gleda dobit i rezultat. Ima još jedna solucija i to jako nezgodna: radiš u privatnoj firmi, a radi i gazdin rođo koji neće ama baš ništa da misli, niti da radi. Za dvije godine nije naučio ispunjavati mjenicu, i razliku između fakture i profakture, zatim se dva puta naglavio za solidan iznos. E kad je ostalim dopizdilo je8anje u glavu i izigravanje dadilje, tražili od gazde da ga najuri jer samo smeta, a on: Ne mogu, žena bi mi iskopala oči pošto joj je bliži rod! Godinu dana kasnije je pljusno na glavu zbog familije.....

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ni jedan ozbiljan poslodavac koji misli praviti ozbiljnu firmu neće familiju ni blizu firme, a kamoli da ih zaposli, to je osnovno pravilo uspješnog poslovanja, što dalje od rođa, kumova i ostalih.
Inače, nisu poslodavci ti koji ponižavaju radnike, radnici sami sebe ponižavaju i pristaju na svakakve uslove.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 16:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ima i toga, sami sebe sje8u ljudi svojom glupošću. ja se nikad npr ne javljam na mobilni kad sam slobodan ako zovu sa posla. Dođi trebaš, možeš nešto uraditi, pa onda te zovu poslije smjene da se vratiš, pa na kraju te zove kad si slobodan, slaviš slavu.... Isto ako se ne postaviš prema drugima biće daj me zamijeni, daj me pazi, daj uradi za mene...postaviš se na početku i niko te ne pravi budalom.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Nepokoreni, čitam tvoje postove na ovoj temi i ne mogu da shvatim nešto - otkud tebi uopšte posao? Mislim, ako ih doslovno sve redom šalješ u pizdu materinu, ko tebe uopšte trpi?
Ja samo recimo u svojoj branši neprestano na terenu i telefonu, a nerijetko u pola noći idem završavati poslove. Čak se unervozim kad mi baterija padne na jednu crtu pa se grebem o punjač kad god imam priliku :) Doduše, razlika je što radim isključivo za sebe i svaki čovjek mi je bitan bez obzira koliko svog vremena i živaca potrošio ne bi li ugovoreno što prije završio. Iako mi idu na neku stvar, istrpim ih i ispoštujem jer će mi kasnije trebati za nešto. Najveća satisfakcija na kraju je kad ti kolege zavide zbog rezultata dobacujući cinične komentare uz neizbježno "kako uspjevaš? Lako je tebi...ima se, može se... daj i nama malo... kako tebe svi zovu, aj' nam prebaci nešto ... itd". :) ...a svi redom sjede po čitav dan, zaključavaju u 4:00 i gase telefone. Slažem se da treba zauzeti stav, ali uz određenu dozu fleksibilnosti i spremnosti na razne kompromise koji izlaze iz šablona.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
....i btw, šta ova tema radi na caffeu? :)

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 21:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nepokoreni, čitam tvoje postove na ovoj temi i ne mogu da shvatim nešto - otkud tebi uopšte posao? Mislim, ako ih doslovno sve redom šalješ u pizdu materinu, ko tebe uopšte trpi?

Ja sam jako ljubazan i korektan i druželjubiv, a šaljem u pm kretene što me nerviraju i glume nešto što nisu i hoće da me iskoriste, posao NIKAD nisam izgubio mogu se pohvaliti da sam vrijedan, što drugi što me znaju mogu da potvrde. I šta obećam ispunim uglavnom, idobro uvijek dobrim vraćam.
Citiraj:
Doduše, razlika je što radim isključivo za sebe

E to je vidiš jako bitno, ZA SEBE a ne za pet mrsomuda koji sjede u kafani u radno vrijeme, kontaš?
Citiraj:
a svi redom sjede po čitav dan, zaključavaju u 4:00 i gase telefone

E taj ima ćaću sa parama pa ne mora da se znoji znam ja takvih bar deset, samo troši a stalno kuka.
Citiraj:
Iako mi idu na neku stvar, istrpim ih i ispoštujem jer će mi kasnije trebati za nešto

To ja radim svaki dan sa ljudima koji plaćaju pa moraš da progutaš koju, a za onog što prima platu a nema ga tu nikad...ne dao Bog da mi takvi ikad trebaju.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Mogli bi ovde kopirati i ovu temu o Papli, za neupucene.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]