mandrak je napisao:
ja sam mu jednom rekao da ce ga to stalno potenciranje kod nas u svedskoj,mi u svedskoj... "doci glave"
Sad tek razumijem koliko si to dobro rekao ali šta ćeš kad sam ja bio glup.
Schlager je napisao:
ali naravno da ne pise sam sa tog naloga Danny,vec i jos neko puno stariji i puno upoznatiji sa problematikom RS od njega,mozda ima starijeg brata ili tako nesto...ne mislim da je to ista strasno,i ja nisam otvarao novi nalog kad sam napustio sportsport.ba,vec ponekad,rijetko, nesto napisem sa burazovog,kad imam sta rec...
Imam starijeg brata, ali on ima neka druga zanimanja, u svom svijetu. Odakle je, koji je jezik njegovih predaka, šta je i ko je mu je zadnja stvar na pameti, ne zamjerim mu njegova stvar. Jedino ako se ponoći potkrada po mojoj sobi i piše na mom nalogu umjesto mene.

Ташко je napisao:
Meni je sjajno sto se on razumije u sve i svasta. I ovamo i tamo. Zna sve o politici, mafiji, zivotu, obrazovanju... Sa 14 godina, ima vec drugi posao?! Jest Svecka, ali nije Utopija. Uz to sve, tu je na forumu redovno, skola se ravna prema njemu i tako dalje...
16 godina imam i do sada sam imao 2 honorarna posla. Ja sam izgleda kriv što sam drugačiji od drugih jeli?
Bolje honorarni posao pa da zaradim sebi i da steknem navike nego da budem parazit kod roditelja i da kod njih živim do 30te godine. Još par godina, i na fin i kulturan način će mi roditelji saopštiti da bih trebao sebi početi stvarati život. Na nekulturan način to znači da bi trebao da se kupim i da palim iz kuće. Na forumu sam s vremena na vrijeme, jel to problem?
shakal je napisao:
Jebo ti sve, lik je uspio u naumu, napravio cirkus ovde i podjele, svadjate se oko toga da li je DV ili ne a apsolutno je nebitno. Nije onaj za koga se predstavlja i nije sigurno nikakav 15-godisnji djecak iz Stokholma.
E baš je to ono što ja ne želim raditi! Svaki put smirujem situaciju, svaki put kad me ti, taško, hertzog ili onaj lik isprovocirate, ja pokušam ignorisati ili odgovoriti na kulturan način. Meni u interesu nije sukob, shvati to. Taško zeza Zgembu u svakoj temi, Zgembo kaže Tašku da je curica i sukob se širi. Ne zanima me sad ko je kriv tu. A zašto bi to radili? Može li se sve rješiti normalnom pričom? Zašto praviti sukob tamo gdje ga nebi trebalo biti? Jel možemo biti civilizovani?
richa je napisao:
Nisi ti nista skrivio, samo se predstavljas za nekog/nesto sto nisi. To sto si pomogao okaci macku o rep, sta si uradio poslao link za neki film!? Hvala, reci kako da ti se oduzim. I preporucijes mi SLO sajt, a vjerujem da 95% svedjana nikad za njega ni culo nije.
Druga stvar, da muljas je postalo odavno jos od kako si kacio "svoje" slike, pa se dalo primjetiti da si se za cca godinu dana promjenio u potpunosti, sasvim druge slike lica i sl. I trece dosao si sa pricom kako ne znas dobro da pricas srpski, a nakod godinu dana ga pricas i koristis izraze bolje od 50% forumasa. Mozda si veoma napredno dijete, ne znam, ali ne vjerujem!? I cetvrto, konstanto kenjas kako je u "tvojoj" Swe sve super, bajno, sjajno....dok je ovdje kod nas crnjak zesci i solis pamet i seres kao da mi nista ne znamo. I peta stvar, veoma slican stil pisanja imas sa DV i on je isto tako pokusavao biti najpametniji i da sve zna.
Meni se nemas razloga pravdati, imam svoje misljenje (koje vidim dosta forumasa dijeli sa mnom) i to je to. Nastavi da kenjas dok te neko ne otrese odavde i lijep pozdrav i ostavi pertle da vire iz Taskovog i sakalovog paka.
Richa
E tebe sam čekao.
Citiraj:
Nisi ti nista skrivio, samo se predstavljas za nekog/nesto sto nisi.
Ja se po tebi predstavljam za nešto što nisam? Sve i da je tako, jesi ti dužan da sprovodiš neku samovolju ovdje i da u više tema upadaš i daješ stručne komentare ko sam ja i šta sam ja? Da ponovim, drugo da si to rekao u kafeu, ali ti radiš u ostalim temama to tako da je off topic.
Citiraj:
To sto si pomogao okaci macku o rep, sta si uradio poslao link za neki film!? Hvala, reci kako da ti se oduzim. I preporucijes mi SLO sajt, a vjerujem da 95% svedjana nikad za njega ni culo nije.
Bar si se mogao udostojiti da ne izlijećeš sa zaključcima, jeli? A što se šveđana i njihovog poznavanja torenta samo ću reći da je pitanje da li bi ti danas na ovakav način skidao bilo šta sa interneta da njih nije bilo. Razumiješ?
Citiraj:
konstanto kenjas kako je u "tvojoj" Swe sve super, bajno, sjajno....dok je ovdje kod nas crnjak zesci i solis pamet i seres kao da mi nista ne znamo. I peta stvar, veoma slican stil pisanja imas sa DV i on je isto tako pokusavao biti najpametniji i da sve zna.
Ja moram da kažem da je kod vas najbolje biti prosječan i povodljiv, nad takvima se niko nikada isčuđava. Ali čim ne pratiš ostale ovce, odma ti se čude.
Nisam kao ostali imigranti koji su u SWE otišli bosi i gladni ( kao i moji deda je u SWE došao sa 4 razreda osnovne škole, tako da sam ja u stvari čisti puk, nikad iznad ostalih), a vratili se Mercedesom, pa pričaju priču kako su Turci uzeli poslove i nema se para. Realno? Situacija je odlična, ne savršena ali vrlo blizu savršenstva uopšte. Posla ima za one koji su voljni raditi, gladnih skoro da nema, a 80% ljudi pripada švedskoj srednjoj klasi. Neka vam Skandinavija bude ideal kome će te težiti.
Jel bi ja sad trebao kao da kažem kako je kod nas loše, kako se i mi mučimo i kako sklapamo kraj sa krajem? To kao da se opravdam, po onome "znam ja da je loše stanje u RS, ali i kod nas u Švedskoj nije ništa bolje". Kad to čujem.. ovaj smajli sve opisuje
Od mene ćeš samo dobiti istinu, a ja ti dajem toplu sugestiju da pogledaš neki stariji švedski film ili da pročitaš neku kraću novelu, pa ćeš možda iskusiti mentalitet jednog naroda. Onda ćeš me malo razumjeti. I ja ne kažem da sam pametniji ili bolji od tebe, samo ti kažem da ćeš onda moj način razmišljanja razumjeti. Reci po čemu to imamo ja i DV sličan način pisanja?
Pa ja upravo radim suprotno, pronađi mi post gdje sam se ja inatio? Pa i kad stojim iza nečega čvrsto, neko mi dokaže da nisam u pravu, ja ga vrlo rado upitam za više informacija, da mi objasni svoju situaciju, a ako je tako, ja možda i povjerujem u njegov iskaz. Nikad nikoga ne otpisuj, poštuj sve oko sebe i uvijek probaj naučiti što više.
Citiraj:
Nastavi da kenjas dok te neko ne otrese odavde i lijep pozdrav i ostavi pertle da vire iz Taskovog i sakalovog paka.
Pravi način izražavanja, svaka ti čast.

Ja Taška i Šakala mogu iskritikovati, ali u suštini mi instinkt kaže da oni za više nisu, malo smiješno zvuči, ali oni nisu hejteri na naprednijem nivou. Oni su za zezanciju, malo niskih udaraca i kraj. Praznina i nema više razumiješ? "Rejting" neke osobe na forumu me ne zanima, ko je šta je koliko ima postova nebitno.
Ako se meni neko ne sviđa, to ću već reći u ovoj temi javno. Nemam ništa protiv vas, možda ste u stvarnom životu dobri ljudi, ali jednostavno osjećam vas potpuno odbojnim. Nije tajna, na cijelom forumu ste to ti i Hertzog. I šta bi ja sad trebao, da vas možda vrijeđam, da vas pratim po temama i spamujem vaše postove? Nikada to od mene nećeš dočekati. Ja se samo distanciram i nedam da mi budete blizu.
Želim od srca još jednom da se zahvalim članovima koji su mi pružili podršku na PP a ima ih. To su oni ljudi koji prvo dobro razmisle šta će reći pa onda to napišu. A sve i da ih je uhvatila paranoja ŠTO RAZUMIJEM, da mi ne vjeruju ŠTO POŠTUJEM, neće to uraditi na jedan ružan način ganjajući me po forumu i govoreći mi vulgarne stvari, već će se ponašati kao gospoda i na kulturan način me ignorisati.
A gospodin ili gospođa uvijek ostaju gospodin ili gospođa. Njih ne čine postovi, njih ne čini staž godina na forumu, njih ne čini da li su "neko i nešto" ili nisu. Oni se takvi rode i takvi žive, a takvih ljudi ovdje definitivno ima i zato volim ovo mjesto.
I niko ništa ne reče u vezi IP adrese, hm?