1. Volim tisinu i mir.
2. Volim nasmijati i oraspoloziti ljude.
3. Viljusku drzim u desnoj ruci.
4. Volim da pišem (bilo sta), da crtam i da čitam.
5. Obožavam knjige. Želim da imam svoju biblioteku jednog dana.
6. Fascinira me svemir i astronomija.
7. Brzo ucim strane jezike.
8. Imam jako dobro pamcenje.
9. Preosjetljiva sam na tudju patnju i bol.
10. Volim Japan i japansku kulturu i narod. Strasno me je pogodilo ovo sto se desava u Japanu.

11. Volim umne, smirene i rjecite ljude. I ljude sa kojima mogu pricati o svemu i svacemu.
12. Ne volim konflikte i nastojim da ih uvijek izbjegnem.
13. Perfekcionista sam.
14. Ne volim napola urađene stvari.
15. Mrzim prasinu. Svaki drugi dan usisavam i svaki dan brisem prasinu.
16. Volim disciplinu i red. I cistocu.
17. Ne volim ljenost. Volim vrijedne ljude .
18. Kafu pijem u hodanju.
19. Sve radim na brzinu. Ne volim i ne znam nista sporo i polako uraditi. Uvijek se negdje zurim. Hodam brzo, jedem brzo, pricam brzo...
20. Obozavam sve sto je za djecu, crtace, knjige, igracke...
21. Obozavam Mesu Selimovica i Ivu Andrica.
22. Ne volim izlaske po kaficima, klubovima, kafanama... kao ni « kucna druzenja « uz kafu. Najvise volim da budem sa svojom porodicom.
23. Previse jedem slatko.

24. Uopste ne konzumiram alkohol. Samo ponekad casa vina (eventualno sa kolom).
25. Volim piano-muziku i obozavam klavir. Ne znam odkud tolika strast za taj instrument. Iz muzicke sam porodice (sa oceve strane) , vjerovatno je to u genima.
26. Ne znam da plivam; ne volim bazene.
27. Ne vulim zvuk pucanja balona i svaki iznenadni zvuk me cini nervoznom.
28. Vecinom dobijem ono sto zelim i sto mi treba. Jednostavno dodje …jer tako zelim .
29. Volim duge setnje po prirodi.
30. Ne volim kuhano mlijeko.
31. Ne volim ogledala.
32. Ne volim i ne pratim modu.
33. Ne volim shopping. Mrzim kad moram da idem u shopping.
34. Moj muz ima vise pari cipela nego ja. :lol :
35. Volim sladoled. I Nes cafu.
36. Ne volim kad ljudi samo kukaju I zale se na zivot, a nista ne cine da to promijene ili da promijene nesto u svom zivotu da bi im bilo bolje.
37. Ne volim ogovaranja I traceve. Izbjegavam da budem u takvom drustvu ili da ucestvujem u trac-seansama.
38. Volim pravdu I istinu.
39. Voljela bih da citav zivot idem u skolu.
40. Ne volim Nove Godine. Vecinom sam u krevetu kad sad otkuca „Dong 00:00“.
41. Ne znam se veseliti na veseljima. Uvijek sam okupirana nekim svojim mislima ili , dok drugi igraju kolo, razmisljam o zadnjoj procitanoj knjizi.
42. Volim razgovre sa starim ljudima.
43. Volim kad vidim baku i deku kako se vodaju za ruke i vole kao prvog dana.

44. Nerado trosim novac.
45. Uvijek negdje imam zabaceno novca. Svaki put se nanovo iznenadim kad ga pronadjem.
46. Volim da gledam “Desperate Housewives”. Ni jednu epizodu dosad nisam propustila. A vec je 7. sezona !
47. Kao klinka sam bila « zaljubljena « u Tom Cruisea, Paula Newmana i Elvisa Presleya.

Dok mi je Brad Pitt bio odvratan. Kako se vremena mjenjaju...
48. Johnny Depp mi je omiljeni glumac.
49. Znam dobro da cuvam tajne.
50. Kao dijete sam imala bogat rijecnik i borila sam se za pravdu sve dok je ne izganjam i dok odrasli ne ostanu bez teksta. Cak mi je i baba jednom rekla "ovo dijete ce biti advokat kad poraste... a ako ne advokat , onda nesto veliko i znacajno".
51. Kao djevojcica nisam voljela da nosim haljine i suknje. Stalno sam bila u hlacama i druzila sam se sa djecacima. Nikad nisam voljela stvari ili igracke za djevojcice.
52. Vise mi prija musko drustvo nego zensko. Prije nadjem zajednicku rijec sa muskom stranom nego sa zenskom. Ali nisam muskobanjasta, tek toliko da se zna. Nemam misice i ne pljuckam okolo.
53. Ja ne bi bila ja kad ne bih poduplala broj beznacajnih stvari o meni.
54. Ali ne rekoh li ja da volim pisati .

55. Mogla bih jos nastaviti, ali valja uraditi jos posla po kuci.