Htjela sam i ja to raditi ali sam odustala na sreću. Otišla sam na taj sastanak sekte (bez uvrede), to je čista prevara. Obično ti njima trebaš platiti prvo da odeš na neki "seminar" pa poslije toga trebaš ići pričati prijateljima i poznanicima, jer su ti oni jedino tržište, kako će poslije nekog vremena uplaćivanja tog osiguranja uštediti toliko para da mogu kupiti stan...
Kad sam dotičnoj firmi rekla da ja to ne mogu raditi, nagovarali su me da ne odustajem, odnosno pitali šta je razlog da nemam možda momka koji je ljubomoran što ja zarađujem
Sve ovo na stranu, i ko jeste osoba da ima dovoljno ljudi oko sebe koje može nagovoriti da zaključuju polise, vrlo teško je tu doći do svoje zarade. Imaš neke pragove, razrede - tipična piramida (iako će ti svi oni reći da nisu) koje treba preći da bi imao neki bolji koeficijent. Takođe koeficijent zavisi i od vrijednosti polise koju prodaš, a kako ovdje ljudi uzmu onu najjeftiniju ako uopšte uzmu, i nemoguće ti je doći u neki viši stepen to su pare za koje se ne isplati "raditi". Više potrošiš na telefon i kafe dok se nalazis s ljudima. A kad ti predstavljaju koliko možeš zaraditi uzimaju neke optimalne uslove.
Moj savjet je da ne bacas vrijeme pokušavajući to.
Drugo, često se dešava da kad nastupi osigurani slučaj, ovi nađu razlog da ne isplate osiguranje. Zamisli situaciju gdje je neki tvoj prijatelj godinama to uplaćivao jer si ga ti ubijedio da je to odlično a onda nema ništa od toga. Nezgodno...
PS da se ne shvati pogrešno, nisam osoba koja misli da je bolje ne raditi, nego raditi za male pare. Radila sam različite poslove i za manje i za veće pare ali ovo je stvarno prevara, samo privid posla.