Izzard je napisao:
Ja sam za to da se tom Jet Ski hepeningu dozvoli pristup samo nama starijima koji ćemo vozit mirno u svojoj traci maksimalnom dozvoljenom brzinom a da se protjera balavurdija koja galami pršće babe na plaži i vozi na zadnjem kraju...
Ovo na brzacima mi je gola voda, oću i ja!
Potpisujem.

Meni se čini da je potrebna dozvola za upravljanje ovim motornim vozilom, tako da smo mirni - bar što se balavurdije tiče.
@old fashion men
Tačno si zadrigla seljačina

Čemu post pun mržnje i gnjeva? Pas te ganjo, ja sam izbjegao iz okoline Drvara, odrastao sam okružen prirodom kojoj na daleko nema premca, smrdio sam na izmet krava, ovaca i svinja, budio sam se sa prvim svitanjem i odlazio na počinak sa prvim mrakom, pa nisam pobjesnio kada sam otkrio da ljudi u metropolama, poput BL-a, ne žive u skladu sa prirodom i uzimaju je zdravo za gotovo. Vremenom sam shvatio da je to normalna pojava u gradovima. Gradovi su teritorije "urbanog", biću tako slobodan pa ću reći "odprirodnog", i šire se na uštrb prirode a ne u skladu sa normama koje su preduslovi za opstanak prirode. Pogledaj te solitere, te osinjake, komore za razvoj, za uzgajanje, neprirodnih procesa, unutar individue i cjelokupnog društva; tu betonsku kičmu neprirodnosti, bastion otuđenja. Pogledaj te toksične, katranizovane ceste, fabrike-furune, elektro infrastrukturu, polja elektromagnetnih emitera, kilometre praznog hoda visokonaponskih vodova... pogledaj sav užas i odprirodnost savremenog ljudskog naselja. Ti si gradsko dijete. Ti si tu ponikao i odrastao. Ti si dio svega toga. Ti si taj kancerogeni molekul koji napada organizam koji ga je stvorio - samoubica u najčistijem obliku... prvo lice destrukcije. Ali, kao takav, ti bi trebao da posjeduješ specifičnu empatiju prema procesima odprirodnjavanja. Taj zvuk, taj smrad, letjelice na motorni pogon, pa onda i JetSkija, ne bi trebali da bude nemire u tvom nakaznom biću. Tvojim krvotokom kola azbest, tvoja pluća su rešetke od katrana, tvoje oči su pune prašine... ta prljavština, taj smrad i ta buka su dio tvog bića. Ti si prljav. Ti si smrad. Ti si buka. I kao takav, predstavljaš najsavršeniji ljudski izum... u nastajanju. Tvoja egzistencija nije uslovljena prirodom ovoga svijeta, ti si biće na margini ljudske ingenioznosti i nemoći ili nesposobnosti prirode da te apsorbuje, da te asimilira i ukroti. Ti si kancer cjelokupnog ekosistema, odprirodnjen u toj mjeri da možeš da opstaneš i izvan prirode. I ti hoćeš da mi kažeš da ti smeta smarad, buka, prljavština... Taj JetSki i ta letjelica su igračke za odrasle, generatori zabave, uzbuđenja, izazova... Svega što tebi, tako bijesnom i sklonom mržnji, zasigurno nedostaje.
Dođi na basVr, zajaši JetSki
kao vrtešku šarenih boja,
i leti nad vodom, toni i roni,
plavim bezdanom spokoja.
Zajaši zmaja,
proprrrrrrrrrrrrrrrrdi nebu kroz oblake,
udahni snažno vlažni miris uzbuđenja,
ili ostani kućno drkalokurca
što po forumu vazda kenja.
P.S.
Podrazumijeva se da bi upotreba ovog vozila, koje je inače veoma opasno za plivače, bila dozvoljena samo u dijelu toka rijeke koji je propisno udaljen od naseobina, kupališta ili izletišta. Nazovimo ovaj paragraf budućeg zakona "old fashion men-ova regulativa o podobnosti lokacije".
blaf77 je napisao:
old fashion men je napisao:
Prvom koji to govno proćera pored mene polomit ću svaku koščicu.
Hajde da se jednom barem djelimicno slozim i sa tobom.
Prije godinu-dvije neki idiot je vozio jet-ski po Vrbasu tamo oko Buk-a. Da sam imao cime gadjao bi ga sa prozora vikendice - toliko buke pravi, poludio sam. Smjestim se na lezaljci u hladu, mir, tisina, i onda odjednom uaaa aaa aaa uaaaaa.
Nije Vrbas od Zelenog do Halila, ne brini, naći ćemo lokaciju na kojoj nećemo smetati ni ribolovcima. Ajde sad da se bavimo pozitivnim apektima oranja naše lijepe rijeke. Zar ne bilo divno kada bi se JetSki mogao iznajmiti za sitne pare na sat vremena, pa se predamo čarima ljetnjeg poslijepodneva - vjetar u kosi, miris raspršene vode, izazovni bukovi, veeeeeliiiiiiiikooooooo azurno nebo i prelijepo svijetlo sunce, visoko, iznad naših glava. Ha, šta kažeš?