zLo_krme je napisao:
Joj, Dzoni...
Biti fotograf po nasim svadbama je smijesno. Nemoj se time ni hvaliti..
Ovo sto si napisao da je prva fotografija kao da ti neko hoce uvaliti aranzman - pa jesi to htio da postignes? Lazni rezultat postojeceg, da niko ne moze povezati da se radi o istoj slici?
Ovo razbacivanje programa me najvise odusevilo. Pa sve ovo imas u Ps.
Privatna skola? Da ucis narod kako se pojacava zeleni filter? Hdr automatik? Oh boze boze, ima nas svakakvih...
Pa eto, kad bi recimo pozvala neke fotografe iz Sarajeva na svoju svadbu i da ti kazu cijenu od 2000 KM onda ti ne bi bilo smijesno.Ne mozes tako omalovazavati tudji rad, ustvari-nije lijepo, trebali su te to dosad naucit roditelji!

A najgore je kad nekome hoces pomoci, u to sam se sam uvjerio, tebi bi recimo dobro dosla moja skola fotografije, recimo da bi bile bolje fotografije.A sujeta, pa da-mi fotografi smo ti takvi-da tvrdimo da smo najbolji ljudi na svijetu! Zadovoljna odgovorom!?

Ah da, usput da nabacim-istrazujem sve programe, jer me mnogi privatnim porukama pitaju da instaliraju neki program koji nije velikog kapaciteta, radi slabe im memorije, ja im onda preporucim te programe koje sam instalirao i istrazio, a ako ces se osjecati bolje, tj, mirno spavati-ja isto sve svoje slike sa svadbe radim u Photoshopu, i fotkam naravno u RAW-u, koje poslije htio-ne htio ipak moram obraditi, eto vidite kako imam na sve odgovor!

I jos nesto,Postoji razlika izmedju konstruktivne kritike(pomocu koje ljudi mogu nauciti) i tvog tona glasa, tj. pisanja, koje ne mogu uzeti kao nesto od cega mogu nauciti....da mi je na moje greske rekao Zoran Mrdjenovic, koga smatram majstorom-pa hajde....