banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2620 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 131  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jul 2012, 21:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 22:30
Шајин je napisao:
alexpd, kak osi odradio ove fotke sa vrha stranice? je l' stvar u objektivu, fotošop obradi šta li? uglavnom zanima me kako nastaj uovakve fotke.

Lijepi dzoni, čemu korištenje svih ovih programa, šta to ima jedan a nema drugi, pa ih moraš sve koristiti?

Sve to ima u Photoshopu, i naravno da ga koristim, isprobavam neke programe.
Naravno da to sve ima u Photoshopu, i njega najvise koristim, isprobavam razne programe, jer me dosta raje pita koje jos programe da upotrebljavaju osim PS-a!Ja im onda predlozim.Ima dosta ljudi koji zbog svoje slabe memorije na kompjuteru i ne mogu pokrenuti PS, i onda traze neke jednostavnije programe sa manjim kapacitetom! ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 21:11 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
@Lijepi Dzoni, bavljenje fotografijom traži dosta slobodnog vremena (sem ako ti to nije posao), a meni moj posao oduzima i previše (usput pokušavam zabilježiti neke momente sa terena)... edukacija mi ne treba, za svoje potrebe znam i previše, imam dovoljno volje da sam naučim čemu služi koja opcija i kako koja utiče na konačni uradak, kolegu profesionalnog fotografa koji ima i previše opreme, a može mi pokazati ako već nešto treba (mada ja volim da sam naučim stvari, neki bi rekli na teži način); obrada fotografije me iskreno ne zanima... kao što rekoh, nisam profesionalni fotograf niti kritičar, samo sam iznosio svoje mišljenje. Ako tebi smeta to što nam se mišljenja ne poklapaju - tvoj problem ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 21:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
@Lijepi Dzoni, bavljenje fotografijom traži dosta slobodnog vremena (sem ako ti to nije posao), a meni moj posao oduzima i previše (usput pokušavam zabilježiti neke momente sa terena)... edukacija mi ne treba, za svoje potrebe znam i previše, imam dovoljno volje da sam naučim čemu služi koja opcija i kako koja utiče na konačni uradak, kolegu profesionalnog fotografa koji ima i previše opreme, a može mi pokazati ako već nešto treba (mada ja volim da sam naučim stvari, neki bi rekli na teži način); obrada fotografije me iskreno ne zanima... kao što rekoh, nisam profesionalni fotograf niti kritičar, samo sam iznosio svoje mišljenje. Ako tebi smeta to što nam se mišljenja ne poklapaju - tvoj problem ;)

Ja nikad nemam problema, izgleda da ti imas problema sa komunikacijom, kao sto sam rekao nikoga ne napadam, samo hocu da svima pomognem....dobro, ne zelim vise da objasnjavam neke stvari koje su poznate boljim fotografima....sve najbolje!

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 21:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Nemam ja nikakvih problema sa komunikacijom, čak štoviše... meni ne smeta što moje fotografije nazivaš snapshotom (kad to i jesu), moja kritika za obradu je svakako bila dobronamjerna, ali nemam baš osjećaj da je tako i dočekana... sve najbolje, takođe ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 21:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Nemam ja nikakvih problema sa komunikacijom, čak štoviše... meni ne smeta što moje fotografije nazivaš snapshotom (kad to i jesu), moja kritika za obradu je svakako bila dobronamjerna, ali nemam baš osjećaj da je tako i dočekana... sve najbolje, takođe ;)

Ma ne, ne-bas je lijepo docekana, ustvari volim kad mi neko komentarise fotografiju-to je znak da je zasluzila paznju, da je neko bacio pogled na fotografiju, kritike tipa "Wau, super, bravo, ili Uzasno lose"-ne priznajem, samo ti komentarisi, a kad kazem snapshot, naravno da jesu, ali ne zaboravi da snapshot fotografija zna biti vrlo lijepa, trenutak zabiljezen....prema tome, no sikiriki! ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
shakal je napisao:
Ova prva izgleda kao stara razglednica. :)

Nebo mi ne izgleda dobro dorađeno.
Ostatak kadra je k'o vreo avgustovski dan na ostrvskom doku, a nebo mi kaže "biće toplo ljeto..."

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 22:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

"Stara zgrada"
Slika

Na Korčuli;
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Joj, Dzoni...
Biti fotograf po nasim svadbama je smijesno. Nemoj se time ni hvaliti..

Ovo sto si napisao da je prva fotografija kao da ti neko hoce uvaliti aranzman - pa jesi to htio da postignes? Lazni rezultat postojeceg, da niko ne moze povezati da se radi o istoj slici?

Ovo razbacivanje programa me najvise odusevilo. Pa sve ovo imas u Ps.

Privatna skola? Da ucis narod kako se pojacava zeleni filter? Hdr automatik? Oh boze boze, ima nas svakakvih...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 15:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
je l' se meni cini ili su svi fotografi (i oni wannabe fotografi) malkice egoisti i sujetni?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PA napravi razliku izmedju to dvoje i samo ce ti se kasti ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 15:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A koji umjetnici nisu?

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 15:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
Joj, Dzoni...
Biti fotograf po nasim svadbama je smijesno. Nemoj se time ni hvaliti..

Ovo sto si napisao da je prva fotografija kao da ti neko hoce uvaliti aranzman - pa jesi to htio da postignes? Lazni rezultat postojeceg, da niko ne moze povezati da se radi o istoj slici?

Ovo razbacivanje programa me najvise odusevilo. Pa sve ovo imas u Ps.

Privatna skola? Da ucis narod kako se pojacava zeleni filter? Hdr automatik? Oh boze boze, ima nas svakakvih...

Pa eto, kad bi recimo pozvala neke fotografe iz Sarajeva na svoju svadbu i da ti kazu cijenu od 2000 KM onda ti ne bi bilo smijesno.Ne mozes tako omalovazavati tudji rad, ustvari-nije lijepo, trebali su te to dosad naucit roditelji! ;)
A najgore je kad nekome hoces pomoci, u to sam se sam uvjerio, tebi bi recimo dobro dosla moja skola fotografije, recimo da bi bile bolje fotografije.A sujeta, pa da-mi fotografi smo ti takvi-da tvrdimo da smo najbolji ljudi na svijetu! Zadovoljna odgovorom!? ;)
Ah da, usput da nabacim-istrazujem sve programe, jer me mnogi privatnim porukama pitaju da instaliraju neki program koji nije velikog kapaciteta, radi slabe im memorije, ja im onda preporucim te programe koje sam instalirao i istrazio, a ako ces se osjecati bolje, tj, mirno spavati-ja isto sve svoje slike sa svadbe radim u Photoshopu, i fotkam naravno u RAW-u, koje poslije htio-ne htio ipak moram obraditi, eto vidite kako imam na sve odgovor! ;)
I jos nesto,Postoji razlika izmedju konstruktivne kritike(pomocu koje ljudi mogu nauciti) i tvog tona glasa, tj. pisanja, koje ne mogu uzeti kao nesto od cega mogu nauciti....da mi je na moje greske rekao Zoran Mrdjenovic, koga smatram majstorom-pa hajde....

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Joj Dzoni, bolji si bio dok usta nisi otvorio...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 16:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Joj Dzoni, bolji si bio dok usta nisi otvorio...

Ma cini ti se, evo i tebi cu sve iz pocetka objasnit ako treba......znaci...:) :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 16:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

"Odmor"
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 18:53 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ja cu opet mog puzha da postavim ako se budete prepucavali.. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 20:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ja cu opet mog puzha da postavim ako se budete prepucavali.. :D

Samo naprijed, vidis i sam da spamuju temu, treba vise fotografija ovdje.... :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 21:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dzamija i mezarje;
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2012, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Čitav svijet se bori protiv lens flare-a a on... :D
Šalim se, nemojte vikati na mene, mlađi sam i slabiji.

Džoni ima oko, ima kadar i zna šta hoće od svojih slika. TO što ON svoje fotografije želi ovako ili onako zove se valjda umjetnička sloboda ili tako nešto, nisam siguran. O svakoj slici se može pljuvati dvije stranice, bilo da je uslikao džoni ili mrđenović (ako već njega uzimamo za neki orijentir).

Po meni bi bilo najbolje reći ovako,
džoni, vjerujem da ti to već znaš ali eto čisto da spomenem da je neke vanjske scene mora, plaža, planina itd slikati malo underexposed, čisto da bi imao manevarskog prostora oko oblaka, pijeska, snijega itd itd. Tj, da ti ona kamena obala i oblaci ne budu onako spaljeni.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2012, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzoni... Umori me samo citanje tvog posta, al posto je upucen meni, odgovoricu.
Razbacujes se ciframa :D Umirem od smijeha.
U stvari, bolje da ne pocinjem, posvadjacu se. :lol: Bitno je da ti mislis da meni treba tvoja skola ahahahh :lol: cekaj ode kafa po monitoru, a nisam na svom kompu :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2620 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 131  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]