banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 19:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 515 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jun 2011, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007, 02:35
E, i ja imam ove Eneloop i prezadovoljna sam sa njima.

A imam i ovo cudo :D
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2011, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
blaf77 je napisao:
A gdje ste ih kupovali?

Eneloop imaš u nekoliko prodavnica računara. Bilo u HG Spotu, Infocomu, mislim da sam vidio i u Alf Omu.
Cijena sa punjačem oko 30 KM.

balkanski špijun je napisao:
P.S. dopunica mala...baterije su ekstra ali punjači su teški prosjek :-(

Baterije predobre!
Ja imam onaj klasičan punjač. Treba dugo da se napune, ali mi ne smeta. Baterije stvarno "drže" dugo.
Imaju i oni "brzi" eneloop punjači sa dvije baterije, pa je to možda rješenje.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2011, 18:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Kupio sanyo eneloop u infocom-u prošle godine (čini mi se da su dvije bile 16 maraka). Zadnji put napunjene u februaru, juče izvadim aparat iz fioke i napravim sedamdesetak fotografija prije nego je počelo treptati da je baterija pri kraju. Mislim da ne treba bolja preporuka.

A kad se hvalite aparatima da i ja svoju šklopociju pokažem.
Slika
A uz njega još par objektiva ima negdje u kući samo nemam pojma gdje su.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2011, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

oooo... Yashica, Zenit, Smena... ekipa na forumu ima finih analognih aparatića! :D
Da li fotkate svi sa njima ili su ukras?

GTK_Marko je napisao:
Izgleda savrseno.
Nikad nisam slikao sa rangefinderom, volio bih probati jednom.

Nesto sam razmisljao malo kako bi bilo raditi sa filmom... Jeftinija oprema, vise se radi u glavi nego u procesoru, mogao bi svejedno sa filma na CD, tako da opet dobijam .bmp za obradu. ALI brate skupi su filmovi i preskupo je izradjivanje. Previse hoda i para za 30 slika.

Pa i nije skupo. Niti je previše hoda.
DM "paradajz" oko 2,5 KM. Ima i pakovanje dva filma (400 ASA) za oko 4 marke.
Kodak Gold oko 4 marke (ima i zanimljiv izbor na eBayu)
Razvijanje ima i za dvije, a prebacivanje na CD za oko marku.

Evo, ovih dana ja se "igram" sa ovim aparatom :D Još par frejmova i ode film na razvijanje...

Slika

PS Nije moja tetovaža :lol: , niti fotografija (izvor: flickr).
Aparat je isti kao na tetovaži :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2011, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja sam imao jedan stari Kodak jako slican ovome na slici, od djeda mi ostao, i taman kad sam nasao policu za njega i ostale skontam da ga vise nema - staroj dopizdilo da se vuca i smeta i kad je cistila neki ormar bacila ga. Jos uvijek imam neke negative sa njim radjene, oko 6x6 cm je film. Trazilo je gore na vrhu aparata. Kako mi ga je zao, em je uspomena em je lijep i star.
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2011, 12:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
http://www.fotocentar.net/proizvodi/nik ... o-959.html

Овај линк изнад па одете доле на ону понуду од 1125 марака.

D3100 TELO + AF-S DX 18-55mm f3.5-5.6G VR + SD 8GB + dSLR Digicase torba + LCD Zaštitna folija 3.0

Вриједи ли ово те паре? Може ли се наћи јефтиније нпр у БГ-у или ЗГ-у?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2011, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Sajine,to je sasvim dobar aparat,a u BL mu se vrti cijena oko 1100km,ne znam tacno napamet,znam da ima forumasa koji koriste d60 a ovo je otprilike nasljedni model pa neka se jave :)uh,ili mozda cak block out ima d3100 ili je nesto jace kod njega,vise nisam sigurna :-? generalno za cijene van BiH nisam u toku,ali neces se pokajati ako to kupis,skontala sam da volis fotkati ali nemas pojma kao ni ja :lol: tako da je meni cisto bacanje para sve ozbiljnije da kupim...juce kupih bratu za rodjendan sony W570 sasvim solidan aparatic za nas obicne smrtnike 8)

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 00:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
мало је рећи да обожавам фоткати, а оно моје понашање на роштиљу немојте узимати као моје default понашање. ипак сам био пијан. могу ја пуно боље кад сам тријезан у ријетким моментима :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 14:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2006, 21:14
Шајин je napisao:
http://www.fotocentar.net/proizvodi/nikon-d3100-telo-959.html

D3100 TELO + AF-S DX 18-55mm f3.5-5.6G VR + SD 8GB + dSLR Digicase torba + LCD Zaštitna folija 3.0

Pogledaj ovo
http://www.bmfoto.rs/product_nikond3100_3227
za malo doplate dobijas izvrstan objektiv 18-105 af-s vr i rijesio si problem za dosta dugo
18-105 se isporucivao kao kit objektiv uz Nikon D-90 ostar je ko britva jako sam zadovoljan sa njim

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

terza je napisao:
Шајин je napisao:
http://www.fotocentar.net/proizvodi/nikon-d3100-telo-959.html

Pogledaj ovo
za malo doplate dobijas izvrstan objektiv 18-105 af-s vr i rijesio si problem za dosta dugo
18-105 se isporucivao kao kit objektiv uz Nikon D-90 ostar je ko britva jako sam zadovoljan sa njim

uglavnom d3100 dolazi sa 18-55 objektivom a mozes kombinovati i sa 18-105 i kosta cca 1300-1400km,sad koliko ce on zaista to iskoristiti ,isplati li mu se davati novac za nesto sto mu realno ni ne treba...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

terza je napisao:
Pogledaj ovo

Pa onda može dodati još malo i kupiti vani D90 sa 18-105mm ;) što bi valjda bila bolja opcija zbog daljnje nadogradnje jer ima AF motor u tijelu. A još je i viša klasa.

Mislim da D3100 nema AF motor u tijelu. Ako ga nema, a želi autofokus, onda će morati nabavljati AF-S objektive koji su skuplji od Nikonovih AF objektiva.

Šajine, porazgovaraj sa terzom, čovjek ima Nikon. Pomenuti su još neki forumaši.
Bolje se posavjetuj sa njima prije kupovine.

azdajica-ny je napisao:
sad koliko ce on zaista to iskoristiti ,isplati li mu se davati novac za nesto sto mu realno ni ne treba...
azdajica-ny je napisao:
skontala sam da volis fotkati ali nemas pojma kao ni ja :lol: tako da je meni cisto bacanje para sve ozbiljnije da kupim...

Potpis ovoga gore, a treba se zapitati i da li mu uopšte treba DSLR.
A može fotkati bilo čime.

Uostalom, evo link za online izložbu fotografija od kojih je dobar dio rađen mobilnim aparatom i kompaktom: http://www.facebook.com/gradskeprice?sk=info

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2011, 23:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Sta mislite od Canon 400D sa 18-55 objektivom. Koliko polovan realno vredi, posto imam neku ponudu. Malo je izgreban i nije pazen. :)

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 02:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Ne puno. Da ne kazem malo.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 09:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ako covjek zeli kupiti DSLR ok, valjda je razmislio, pogledao malo u buducnost, dakle ako je to tako, neka, tu smo samo da mu pomognemeo

@azdajica-ny
ako vec kupuje 3100 koji se pokazao kao mnogo bilji od 5000 i 5100 i uzme 18-55 sa njim, vrlo brzo ce zeljeti da uslika nesto sta je malo dalje pa ce kupiti i teleobjektiv obicno 55-200 cca 550km
Ako uzme 18-105 rjesio je sve te probleme to je objektiv koji jednom stavis na aparat i ne skidas ga vise, ima kompletan raspon a vrlo kvalitenu sliku (u svoj klasi). Razlika u cijeni samih objektiva je cca 100km
Da se ne zavaravamo oba objektiva su kit objektivi, imaju plasticna sociva, bajonet sa kojim se kaci na aparat je takodje plasticni itd, ali ako od dva "zla" biras manje onda za 100km razlike bolje uzeti ovaj.

@Choban
za d90, nesumljivo najbolja opcija, ali ako je covjek skupio za 3100+kit, malo je velika doplata za d90, pazi on tek pocinje objektivi za nikon koji nisu af-s su danas vrlo rijetki osim ako neces na ebay
Jedini objektiv koji podrzava tvoje argumente je 50/1.8 cca 90$ to je je jedan od najboljih koje je nikon napravio sad se pojavio i u af-s verziji, njegov najblizi konkurent 35/1.8 (200$) se svakako danas radi samo u af-s verziji

Da ne zbunimo ljude "Gradske price" jesu jednim dijelom radjene kompaktom, ali ne bilo kakvim ipak je to Canon G serije koji se moze smatrarti profesionalnim aparatom i cijena novog modela je uvijek ono 500-600$ i dobar je kao drugi aparat za po gradu, a nikako kao osnovni

Eto nadam se da nismo previse zbunili covjeka

a za Canon pojma nemam, iako neki ljudi tvrde da se i sa njim moze slikati :))))))))))

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 09:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Jos nesto, ajde malo pogledaj olympus-ove i pentax-ove DSLR modele, jako su dobri, sa adapterima gutaju sve zive i nezive objektive, koliko to povrsno pratim, ljudi su prezadovoljni sa njima, ovdje ces ih tesko nabaviti ali zagreb nije daleko?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mislis na olypus pen ili tako nesto?napravismo mi citavu pometnju ali nije zgoreg da i drugi nesto nauce hehe,mada nam se Sajin i dalje ne javlja,ali koliko sam ja imala priliku vidjeti njemu treba neko obicnije "skljocalo " cim se prvi put zesce napije od aparata nista :lol: ubice me znam 8)

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@terza
Na onom linku što si postavio D3100 sa 18-105mm je 650€. Sad sam vidio da je vani Nikon D90 sa istim objektivom 700-750€ (a ako izganja povrat poreza, koštaće još manje). Tako da nije velika razlika. Za Nikonland to je izvrsna opcija.

A ebay ili oglasi za polovne objektive mogla bi biti dobra opcija, kada odluči da kupi drugi objektiv.

azdajica-ny je napisao:
ali koliko sam ja imala priliku vidjeti njemu treba neko obicnije "skljocalo " cim se prvi put zesce napije od aparata nista :lol: ubice me znam 8)

:lol:

Šajine, a da potažiš neki polovan dslr?
Možeš proći jeftinije, a i ostaće ti love za npr. neko putovanje...
ja razmišljam o toj opciji... samo ja kontam nabaviti slr 8)

terza je napisao:
a za Canon pojma nemam, iako neki ljudi tvrde da se i sa njim moze slikati :))))))))

:lol:
A može se i kvalitetno printati :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 17:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Znaci treba gledati samo da ima sto veci opticki zoom?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 17:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

z0ki (: je napisao:
Znaci treba gledati samo da ima sto veci opticki zoom?

ne, postoji pravilo koliki zum u mm onda dva puta kraca ekspozicija ako slikas iz ruke da bi dobio ostru sliku, npr ako imas na obicnom DSLR, zum od 200mm onda zbog manjeg senzora ga mnozis sa 1,5 (nikon canon) , znaci radis sa objektivom od 300mm, moras slikati sa ekspozicijom od oko 1/600 ako je ljeto u 3 popodne nije problem ali zamisli oblacno, tmurno vrijeme, bleda ti ne gine 2,8 sto takav objektiv nema, znaci stativ ti je neminovan jer moras spusati ekspoziciju da bi blenda dosla na zeljenu velicinu, da ne uvodimo pojam dubinske ostrine jos u igru

@Choban
nema svako mogucnost za kupovinu vani, evo pogledaj sad kad je kurs $ povoljan
http://www.bhphotovideo.com/c/search?Nt ... Search=yes
cca 600eura ali razmisli ozbiljno i o drugim modelima bas zbog objektiva koje imas namjeru poslije kupovati.

Neko vec smo sa Шајин-om vodili diskusiju i sjecam se da je rekao da nece da pocne da slika bez DSLR-a, ja bi na njegovom mjestu kupio nekog idiota, poluidiota za cca max 200km i poceo da slikam i sto vise citam i ucim o kompoziciji, objektivima, pratio foto forume itd, pazio da kod portreta ne ide drvo iz glave, da nekom nisam odrezao noge iznad clanka itd..., pa onda poslije nekog vremena vidio gdje sam, sta mi najvise odgovara pa tek onda istresao 1k KM ili jos vise ali bi onda znao sta imam i zasto

@Шајин
ako mislis da se samo sa DSLR-om mogu praviti dobre slike grdno se varas, da vidis samo sta se moze snimiti da obicnim idiotom od 3Mpx

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2011, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Zasto doticni ne uzme sebi neki bridge aparat? Ako tek pocinje skljocati ne vjerujem da mu je velicina senzora i noise performanse najvaznija stvar. Za 500 eura moze dobiti 16mp (uuuu 16 MP), 24-720mm 2.8-5.6, 1080p video, 8fps, raw, dslr kontrole (cak naprednije od 3100) itd. I kako su pale cijene moze uzeti sebi tripod, jacu karticu, neku torbu i sladoled.
Ja sam se odlucio za ovo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 515 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]