banjalukaforum.com
https://banjalukaforum.com/

Trazim Bakira Halidsphica
https://banjalukaforum.com/viewtopic.php?f=7&t=4751
Stranica 1 od 1

Autoru:  selim [ 28 Maj 2003, 17:36 ]
Tema posta:  Trazim Bakira Halidsphica

Ziveo u centru bio carsiska raja.

Autoru:  sanbon [ 08 Maj 2015, 20:41 ]
Tema posta:  Re: Trazim Bakira Halidsphica

Pozdrav Selime da li mozda neko od tvojih ima kontakt od Dine kcerke mehmeda brata bakira halidspahica?Moja porodica (Turkanovic) je zajedno sa vasom i jos 4-5 porodica iz banjaluke izbjegla u bos. gradisku kod unhcr, zagreb, budimpesta, ali tu je doslo do odvajanja moja grupa je isla dalje prema poljskoj jer smo znali da necemo moci uci a halidspahici i jos par porodica pokusase uci na sigurno preko austrije medjutim granicari nisu dali.
jula 22 1992 mi smo se nasli u poljskoj u svinoujscu vise grupa banjalucana i prijedorcana je bilo tu, a tu sam upoznao dinu, bilo je panike jer nisu htijeli da nas puste na trajekt bez ikakvih papira, ali na kraju uz nadonkadu su granicari stavili i nas sve na trajet i stigosmo u ystad u svedsku na sigurno tlo zar ne ispravi me ako sam nesto pogrijesio.

Spahic Safet isto carsijska raja koji je pregovarao za trajekt je skoro bio u posjeti mojoj firmi on zivi i radi u motali 3 djece 2 unuka dobro i srecno mu bilo.


koliko znam dinin brat je ozenio neku od mehmedovic idriza kceri iz sehera oni su u geteborgu ali ne mogu doci do kontakta. Sve najbolje i javi mi se ako procitas ovu poruku.

Autoru:  sanbon [ 08 Maj 2015, 21:26 ]
Tema posta:  Re: Trazim Bakira Halidsphica

nisam to vidio izvinjavam se. ali mislim da moze koristiti nekome ko bude trazio bakira.
iskoristio sam ovaj prostor da napisem par sjecanja iz poljske. nakon protjerivanja do dolaska u svedsku najvise smo se zadzali u tom gradicu na sjevero zapadu poljske svinoujscu, ko nije uspio uci preko austrije on je isao tu i cekao trajekt. ja sam bio u stvari jedna od prvih grupa i najduze sam se zadrzao.

2006 godine je udruzenje opet posjetilo ovaj grad i poklonima su se oduzili narodu svinoujsca (Świnoujście) na pomoci i podrsci u najtezim danima u zivotu, pazili su nas kao svoje najmilije a poseban poklon je isao gradonacelniku ovog grada u to vrijeme gospodinu anatolu bazikovskom. jedna lijepa topla ljudska gesta.

3 avgusta 1992 je krenuo prvi trajekt sa banjalucanima ka svedskom ystadu. period jula 22 - 3 avgusta koji sam proveo u poljskoj cu pamtiti do kraja zivota.

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/