banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: ORA SARAJEVO 85
PostPoslato: 07 Nov 2005, 23:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 23:35
Neka mi se jave učesnici omladinske radne akcije Sarajevo 85. Ima li vas još u Banja Luci? lp D :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
ma ti si lujno drugar :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2005, 13:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Ne bih se smio zakleti da je to bilo bas '85, ali tu negdje.
Ono bi Ivo Lola Ribar ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2005, 13:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
sjeca li se neko one stare fore ....kad sretnes jarana sa novom trebom
pitas ga pred njom.....hej cujem da ides na radnu akciju.....on naravno
iznenadjeno pita ....ma daj otkud ti to.....a onda mu sapnes na uho .....
.....vidim hodas sa novom lopatom.....itd

Vrh

Tema posta: Tako je EZAN
PostPoslato: 12 Nov 2005, 00:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Bilo je to 84-85 , na Iliđi ,vrela Bosne. Vi ste bili ORB Ivo lola Ribar, a mi smo bili Slava Klavora iz Maribora. Bili su tu još Veliko Gradište, Inđija, Našicei neznam ko još. Skupa smo išli na koncertz za Bembašu(?) i na utakmicu Sarajevo: C. Zvezda. Ai na dva dana išli smo u Zagreb sa grupom Nervozni poštar. Puno smo se tada družili i rado se sećam tih dana. Sa nekima sam se još čuo posle akcije. Onda su došli oni događaji koje ne bih da spominjem i sve veze su se izgubile .Hvala bogu ima sad intet, pa se mogu neke veze uspostavit. Nadam se da če se ko još javit, ja ću rado da odgovorim Puno pozdrava svima, naročito brigadirkama Darko
Ako neko zna Vesnu neka joj skrene pažnju na taj sajt

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2005, 04:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Okt 2005, 04:10
pozdrav i tebi.zar to nije bilo 87' a ne 84',bili smo smjesteni na iidzi u sumarskom fakultetu.vesnu ne pamtim kad sam je zadnji put vidio u b.luci.mislim da se udala.ja sam tad bio mlad.ako imas kakvu sliku stavi je da se sjetim nekh osoba...

Vrh

Tema posta: re esp
PostPoslato: 12 Nov 2005, 14:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Baš sam kontaktirao s jednom brigadirkom iz Velikog Gradišta, koja ima bilten ORA i bilo je 85-te. Ona me je našla po adresi. Verovatno je da su njezini podaci tačni. Puno samčuo o zbivanjima u B Luci i jako me je potreslo. u Mariboru bili su mnogi koji su pobegli odtuda. Baš sam jednoj porodici ovde našao stan i posao i sa njima sam često razgovarao o vašem gradu. Bio sam tamo samo jednom na tri dana i mogu reči svidio mi se puno. Jedino što nikad nisam razumio bilo je ono šse desilo! Ali o tome neki drugi put ! l p Darko

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2005, 02:52 
Početnik
Početnik

bilo je 86',proverio sam.bile su brigade iz indjije,nasica,skopja,vel.gradiste,maribor i b.luka.iz maribora znam zdravka i zorana.komadant ora sarajevo 86 je bio stevo stevic a u komandi staba su radili suljo,sara,senad,ciza,rusimir,meca,marina...pozdrav...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2005, 10:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Lijepi pozdravi ...
Mozda je i bila ta '85.
Imena se ne sjecam, na zalost .... a i slika je malo. Definitivno je to bilo na Ilidzi, sumarski faks.
Dobro se sjecam puta sa Nervoznim postarom i Hendom. S njima sam "spavao" u istoj sobi.
Komandant i traser nase brigade bili su Alijagic Muharem i Balaban Nikola. (mislim da se dobro sjecam)

'87 - bila je akcija u Banjaluci. Ako me pamcenje sluzi bila je neka brigada iz Maribora.

Vrh

Tema posta: re- Ezan
PostPoslato: 14 Nov 2005, 14:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pozdrav i tebi. Puno smo se zadržali oko te godine 85. ili 86. Jeste bilo je u šumarskom fakultetu i sve ostale stvari su tačne, jedino tamo gde je esp upisao štabne radnike, nije bio Senad, nego je bila Senada, to ja dobro znam. Ja sam na toj akciji bio zamenik komandanta odnosno komandantice brigade iz Maribora. Ha,ha Ezan, dobro si to upisao "spavao", jer neznam tog, koji je tada spavao. Bilo je stvarno ludo, i kako vidim za neke od nas i nezaboravno. Moram priznati, puno sam imena zaboravio ali se sećam, maogih faca. Od banjalučana najviše se sećam Vesne Aleksić(pozdrave za nju ako je ko vidi) i jednog starijeg brigadira, malo jačeg i volio je puno popit sa nama. Bio je ko tata u vašoj brigadi. I bila su i dva klinca oko 11-12 godina. :drinking: Baš sam ovog ljeta s porodicom otišao u Veliko Gradište, da vidim stare drugove iz onih dana, kad još nije bilo važno ko si i odakle si. Bilo nam je ljepo. Strašno smo bili primljeni i vratičemo se još. Želim još jednom ili bar još jednom, da vidim Banja Luku i ako nađem nekog iz Inđije, da vidim i te ljude. Ali kad če se to desiti, bogami neznam. Nadam se, da će se još neko javiti i da ćemo napisati još uspomena na te dane.Nadam se, da razumijete moje pisanje, pošto sam vaš jezik učio pre 25 godina i neke sam stvari več zaboravio, pošto nisam nešto puno vežbao odtada. Pozdrav, do čitanja Darko

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2005, 02:08 
Početnik
Početnik

veliki pozdrav za tebe iz b.luke...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2005, 22:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

esp je napisao:
veliki pozdrav za tebe iz b.luke...
:wave:

:wave: Recite mi kako se živi kod vas. Ovi moji ovdašnji Banjlučani malo su mi se izgubili, pošto sam ja preselio , oženio se i imam dvoje klinca. Nekako ne nađem vremena , da sve stignem. Kako je B. luka. Iz moje posete najviše se sečam Ferhadije(dali je izgrađena?), Robne kuče, mislim, da se zvala Boska ili tako nešto. A najviše sečam se diskoteke odn. bara u skloništu hotela Bosna. A na tom putu od hotela prema đamiji i onom naselju dalje, bilo je nekoliko bureklija i čini mi se jedan lepinjar, gde sam ja uvek morao nešto da pojedem. Čuo sam, da vas se puno razselilo. Šteta. Jednog dana svima nama biti žao za onim što smo imali. al šta se može moramo s tim živeti.Moram, da završim. ali ču se opet javit. veseo sam, da vas ima koji pamtite one lepe dane. lp Darko :lol:

Vrh

Tema posta: Re: ORA SARAJEVO 85
PostPoslato: 14 Dec 2008, 14:45 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Dec 2008, 14:41
SLOVENAC je napisao:
Neka mi se jave učesnici omladinske radne akcije Sarajevo 85. Ima li vas još u Banja Luci? lp D :fadein:

dali ti je poznata brigada Ive Lole ribara našice

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2008, 21:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

sramek je napisao:
SLOVENAC je napisao:

dali ti je poznata brigada Ive Lole ribara našice

Kako da ne , bila je u Sarajevu te godine.Jedino za ime nisam siguram...ali verovatno vi bolje znate za svoju brigadu Ne mogu se sada izprve setiti nikoga iz te brigade, ali ako uspijem naći Bilten(izgubio se tokom više selidbi) , koji je negde "poniknuo", možda se po imenima setim i nekog lika. drago mi je, da se možda polako i nešto počne događati u ovoj "temi"
lp iz Maribora
...napiši još što, možda se neka sećanja probude i možda se neko još ohrabri, da nam se javi......Ne mogu vjerovati, več 3 godine sam prisutan na ovom forumu :D ....

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2008, 21:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Dec 2008, 14:41
komandir brigade bijo zenska ostalo javim drugi put ako te sta zanima

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2009, 21:58 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Jan 2009, 21:54
Pozdrav,
ja sam Mirko iz Zagreba, rođen 1967.,bio sam u sarajevu 80, bratska brigada zagreb beograd JURICA I LOLA

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]