banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Dec 2004, 09:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2004, 19:28
Pozdrav svima!U pitanju su ljudi koji su 91/92 otisli odavde i za koje nikada nista nisam saznala,a isli smo 8 godina zajedno u razred ili smo se druzili jos od djetinstva!
SANJA RUZDIJIC,iz Borika,76',DAMIR SMAILAGIC,iz Cesme,76',MLADJENOVIC ZORAN,iz Borika,76',DRCA TAMARA,iz Nove Varosi,76',GANIBEGIC ENES,iz Mejdana,73',OSMANCEVIC AIDA,iz Borika,76',BUCO ALMA,iz Borika,77'.
Ako znate nesto o nekome od njih molim vas da mi napisete!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2004, 15:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ej,ljudi pa nije valjda da niko nista ne zna o ovim ljudima!!!!!Pa nisu valjda tek tako nestali sa lica zemlje?????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Dec 2004, 16:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Nov 2004, 18:42
pretpostavljam da ovi ljudi nisu vise u bl, ili vecina.
evo sta ces. ako znas bar grad gdje zive, probaj na forumu tog grada, lakse ces ih pronaci. idi na google search. ukucaj naziv grada-forum.
tako sam ja bar radila, i uspjela sam da stupim u kontakt s par ljudi.
srecno!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 18:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Mar 2004, 13:15
bez uvrede, ali.... sta ocekujes>>>>???
prvo OTJERAS ove ljude iz njihovog kraja a onda ih trazis da im kazes koliko ih volis,,,,mislim literalno naravno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 18:26 
Početnik
Početnik

tough je napisao:
prvo OTJERAS ove ljude iz njihovog kraja a onda ih trazis da im kazes koliko ih volis,,,,mislim literalno naravno!

kako mozes tako nesto da kazes, cura je lijepo pitala.
stidi se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2004, 23:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kakav si ti bolesnik,covjece,prvo ja nikoga nisam tjerala niti smatram da iko ima prava na to,ljudi koji su otisli,sigurno nisu otisli zato sto sam ih ja otjerala!Ako je tebe neko otjerao,onda je to sigurno bilo zbog takve tvoje naravi i ni zbogceg drugog!Dobro ti je djevojka rekla,stidi se svoje gluposti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 03:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
E ova tough je stvarno...ne bih da vrijedjam, ali ko je vec neko vrijeme na forumu zna sta mislim. :roll: :roll: :roll:
Vidim katjar niko ti ne odgovara, rado bih ti pomogla ali mi imena nista ne znace.Mislim tu sam negdje generacija s vecinom spomenutih pa bi ih trebala znati,ali...Mozda ako imas koju njihovu sliku, znam it's a long shot,al' ko zna?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 11:14 
Pripravnik
Pripravnik

vidis niko od vas nije procitao recenicu- mislim literalno-, al sto vi izvrcete stvari to niko, preuvelicavanje i uvelicavanje stvari je u vasoj kulturi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 11:16 
Pripravnik
Pripravnik

ja_sam je napisao:
tough je napisao:

kako mozes tako nesto da kazes, cura je lijepo pitala.
stidi se.

kako mozes istinu da kazes -hoces reci???
i naravno da nemislim da je ONA licno progonila ljude, opet preuvelicavanje, o isuse!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 18:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
tough je napisao:

Nije bitno u kojem smislu govoris ili mislis komentar je ispod svakog nivoa ponasanja. Srami se sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 20:54 
Pripravnik
Pripravnik

< what>

ko ovdje i cega treba da se srami, kao smo vec kod toga?????

ps. cudno je kako se vi vrjedjate na istinu, naravno to se podrazumjeva u svim aspektima koji se ticu vas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 21:33 
Pripravnik
Pripravnik

katjar je napisao:
Kakav si ti bolesnik,covjece,prvo ja nikoga nisam tjerala niti smatram da iko ima prava na to,ljudi koji su otisli,sigurno nisu otisli zato sto sam ih ja otjerala!Ako je tebe neko otjerao,onda je to sigurno bilo zbog takve tvoje naravi i ni zbogceg drugog!Dobro ti je djevojka rekla,stidi se svoje gluposti!

:lol: :lol: :lol: :lol: jedna stvar je za sigurna, -ne bih da sam ti -.
da govorim vise , nema potrebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2004, 23:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Citiraj:
jedna stvar je za sigurna, -ne bih da sam ti -.

ovdje vjeruj niko ne bi ni u najgorim noćnim morama poželio da si TI, tako da se ne moraš brinuti o tome, niko se ne bi mijenjao za tvoju kožu tough.
Citiraj:
da govorim vise , nema potrebe.

ne da nema potrebe već bi bilo poželjno da se suzdržiš komentara, tough.
ti si slučaj sa šifrom. ko kuća jasnom i vidljivom.

sto se potrage tiče, Aidu Osmančević sam poznavala "zdravo za zdravo", čula sam daavno prije par godina da je u Americi,..toliko ti mogu "pomoći" koliko je tačna informacija to ne garantujem. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 01:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
tough je napisao:
< what>

ko ovdje i cega treba da se srami, kao smo vec kod toga?????

ps. cudno je kako se vi vrjedjate na istinu, naravno to se podrazumjeva u svim aspektima koji se ticu vas.

Nesretna djevojko, ja kao osoba nemam cega da se stidim niti od cega da bjezim, vjerujem tako ni mnogi drugi na ovom forumu. Ljudi sa savjescu i obrazom se stide ne samo svojih postupaka negi i rijeci.... dakle opet ti kazem stidi se sebe i svojih rijeci. Ova tema je zamisljena iz najljepsih ljudskih osjecanja i pobuda a to je da se nadju stari prijatelji , ako ti to smeta a ti se poklopi i bjezi na politiku. Izabrala si nick "tough" zbog cega , zar stvarno mislis da to i jesi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 10:47 
Pripravnik
Pripravnik

Slusaj balkan express, prvo mi je malo nejasno sta moj komentar ima sa tobom i zasto se uopste upetljavas u njega, znas i sama da imas najmanje pravo da mi kazes ko sam ja i kako se osjecm i sta da radim, ali to ipak radis bez obzira sto odslikava veoma nizak nivo tvoje licne inteligencije.Ne brinem o tebi ipak.
Sve ono sto rekoh o ljudima u Bosni koji su se izgubili ili koji su ubijeni, ili jednostavno bili forsirani da napuste Bosnu je zato sto ih je neko forsirao, nema potrebe da trazis te ljude sad jer ih neces naci u istom statusu u kojem si ih ostavio, to i samo to je bila poenta , ja znam da nemam pravo da pricam o ovome jer nikada nisam bio na njihovom mjestu, ali imam pravo da dam ideju. Stvari su se promjenule, zanima me sta samo kazes takvoj osobi i ako je pronadjes?? hey sta ima, mozemo li nestaviti gdje smo stali etc. Glupost, i ja imam prijatelj il dva koja su se izgubila al nemam komentara i rjeci da kazem tim ljudima tako da cu ih radije voljeti tako sto cu ih pustit da zive svoj zivot. Uostalom nije svako kao vi, molim te izmisli opet neku druguosobinu koju ti mislis da sam ja, jer je prilicno zabavno gledajuci ljude kako mi govore KO SAM???vjeruj mi ipak znaci mi nista jer ionako sve ovo sto pisem je tebi nista tako da hajde da ovo ostavimo na miru, jer za prepirkom nema potrebe. i tako je najbolje

ps. ja tebi rekla nisam da trebas da se stidis necega( to si pogresno shvatila i misprocitala) ali da ti jesi rekla meni, pitam se sta to pravi tebe???MOzda samo nesrecnom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 14:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
tough je napisao:
... nema potrebe da trazis te ljude sad jer ih neces naci u istom statusu u kojem si ih ostavio, to i samo to je bila poenta , ja znam da nemam pravo da pricam o ovome jer nikada nisam bio na njihovom mjestu, ali imam pravo da dam ideju. Stvari su se promjenule, zanima me sta samo kazes takvoj osobi i ako je pronadjes?? hey sta ima, mozemo li nestaviti gdje smo stali etc. Glupost, i ja imam prijatelj il dva koja su se izgubila al nemam komentara i rjeci da kazem tim ljudima ...

Tough, NIKO od nas nije otjerao svoje prijatelje :roll: Rat je poceo a mi smo bili mladi. Nismo imali nikakav uticaj na rat. Jel' tebi to tako tesko da shvatis?!? Samo iz mog razreda je u jednoj godini otislo oko 15-ak cura, sve tri nacionalnosti. Da li to znaci da ne trebamo da nastavimo druzenja i kontakte koje smo do tada gajili? :roll: Ja sam licno 93.god otpratila najbolju drugaricu kad je kretala za Njemacku. Plakale smo obje i ni jedna nije bila sretna sto se desava to sto se desava.. Jedno vrijeme smo izgubile kontakt pa smo ga opet uspostavile. I imale smo I TE KAKO sta jedna drugoj da kazemo. Onda je ona otisla za Ameriku i ponovo smo izgubile kontakt. Doslo je do izmjene brojeva telefona u BL, ja sam se odselila iz BL, tako da ni ona mene nije mogla naci. A trazila me je. Nakon dvije godine traganja, stotine poziva ( nek mi oproste svi oni ameri koje sam nocu budila :oops: ) ponovo smo se pronasle. I jos uvijek IMAMO sta reci jedna drugoj.

Da li ti je sada bar malo jasnije o cemu se ovdje radi? O PRIJATELJSTVU koje nikakva nevolja i rat ne mogu ugasiti. O prijateljstvu izmedju dvije drugarice razlicitih nacionalnosti.... To sto ti nemas sta reci svojim prijateljima je tvoja stvar, ali ako si sa tim ljudima dijelila i dobro i zlo, suze i smijeh, brige i radosti onda ces imati i nakon 30 god. sta da kazes.

Ne zelim te optuzivati niti osudjivati, ali citajuci tvoje postove dolazim do zakljucka da si prihvatila mentalitet ljudi u cijoj zemlji zivis. Sve je racionalno i proracunato. Mozda grijesim. ... Ali tako mi se cini..

Prijatelji zauvijek ostaju prijatelji... Nisi odrasla u Bluci, nisi dozivjela rat na svojoj kozi i to ti jos manje daje za pravo da pricas o temi kao sto je ova. Na ruzan nacin si se ponijela prema katjar, prema svima nama koji i dan danas tragamo za nekim ljudima koji su ostavili trag u nasim srcima, nasim mislima.

I nemoj gledati ovaj forum kao vid dokazivanja ili nametanja. Ovdje ljudi komuniciraju. A komunikaciju treba nauciti :wink:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 16:51 
Pripravnik
Pripravnik

(((sve super svi u ljubavi WOW
gee pitam se kako ste ikada zapozeli rat kad se ovako volite )))
indijanka , potpuno cjenim tvoj komentar i smatram da si djelimicno u pravu ako je to ono u sta vjerujes i sto smatras ispravnim, ja zaista nemam nista protiv toga, niti imam cilj da ti promjenim misljenje, molim te cjeni i ti moj stav i cinjenicu da ni ja nemjenjam svoje.

Zao mi je sto ja nisam balkanski nastrojena osoba , sto ne volim SVIJU i ne ponasam se kao SVI,znaci briga me sta drugi ljudi tz prijatelji rade jer sa mojoim trenutnim zivotom nemaju nista , razumijes, ti ljudi su samo proslost.

Ja mozda nisam dovoljno "osjecajna" osoba za tebe ali sto manje ljudi me okruzije ja sam srecnija, opasnost je tamo gdje su ljudi, ovo je naravno nevezano ali istinito.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 17:38 
Pripravnik
Pripravnik

This flower is scorched
This film is on
On a maddening loop
These clothese
These clothes don't fit us right
I'm to blame
It's all the same
It's all the same

You come to me with a bone in your hand
You come to me with your hair curled tight
You come to me with positions
You come to me with excuses
Ducked out in a row
You wear me out
You wear me out

We've been through fake -a -break down
Self-hurt
Plastic , collections
Self helf, self pain
EST, psychics, fuck all
I was central
I had control
I need this
I need this
A paper weight, junk garage
Winter rain, honey pot
Crazy, all the lovers have been tagged
A hotline, a wanted ad
It's crazy what you could've had
I need this
I need this

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 17:53 
Početnik
Početnik

a ko je po tebi zapoceo rat???
glupo je o tome raspravljati. cinjenica je da obican narod nije kriv, a jedini je stradao.
jeste li skontali , da su veci " pacenici " i veci nacionalsiti oni " preko ", odnosno ljudi koji nisu ni bili u ratu??? ne kazem ni da je njima bilo lako, imali su u ratu, rodbinu, roditelje itd. al zamisli sve to i jos da si u svemu tome????
ja sam stupila u kontkat sa prijateljicom poslije 12 godina. bojala sam se susreta i reakcija. bilo je sve nekako " zategnuto ", ali kad smo obe krenule da placemo....... a imale smo samo po 8 godina kad smo se posljednji put vidjele. a koliko vidim ovdje ima mnogo ljudi koji su imali vise godina kad su se rastajali sa prijateljima. a to je jos cvrce.
a to sto kazes da su se ljudi promijenili, ma samo ti se cini, ti prijatelje vjerovatno nisi ni imala, s obzirom na tvoju narav.
pozdrav svima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2004, 17:57 
Pripravnik
Pripravnik

jel ti mislis da "pozdrav svima" fraza te cini fantasticnom osobom.
Ti nemas pojma ko sam ja, zato bolje ti je ne nagadjaj "moju narav".

Takve kao ti ja gutam zive!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]