monstrum je napisao:
Adelone - nemam vremena u zivotu pisati dugacke postove i obrazlozenja, ni prosipati pamet - meni to ne treba.
Ma, naravno..... Vi shto niste ishli u gim svoju pamet ne morate dokazivati, kao mi gimnazijalci... Samo mozak na pashu.....
monstrum je napisao:
Rekao sam ono sto znam iz iskustva sebe, i iskustva ljudi u ciju rijec i procjenu potpuno vjerujem.
Vau, pun si iskustva..... De i nas poduchi, uchitelju nash nasushni.....
monstrum je napisao:
Gimnazijalci - ufurani su, ne svi, ali ne mozes govoriti da nisu.
Ako gledamo po ufuranosti, ima milion ljudi koji su ufurani, a da nisu gimnazijalci. To shto ti mislish da su gimnazijalci ufurani jer misle da su pametniji od drugih, to je tvoja stvar. Samo chovjek koji ne zna svoje vrijednosti moze da se prca zbog tog.... Mislim, smijeshno je govoriti da oni imaju neki psihichki poremecaj jer previshe uche ili ne znam ti shta sve josh.... Evo, uzecu sebe za primjer, imala sam jako teshke profesore, ali nit sam bubachila, nit ishta.... Malo rada (umnog - naravno

) nikom ne shkodi.... Svako ko se malo potrudi moze sebi da izvuche dvicu iz nekog predmeta pod uslovom da ne zeli vishu ocjenu. Za vishu ocjenu se trebalo malo vishe raditi, ali ja sam imala dobre ocjene samo iz predmeta koje sam voljela, tako da mi to nije predstavljalo problem. Sve shto ne volim sam batalila do daljnjeg....

Oni malo lijenji (opet sebe uzimam za primjer) ce chekati do kraja da odgovaraju, pa ce za svoje znanje iz npr. istorije dobiti dvicu jer su morali odgovarati 150 strana umjesto 20 koje je neko odg na pochetku i dobio 5. A opet, gledajuci na predmete na kojima se moralo malo potruditi i zagrijati stolicu, nije svako mogao proci..... Ljudi su najcheshce bjezali iz gim zbog matematike, ali sve se moglo nauchiti.... Nije svako mogao, taj ko je na vrijeme potrazio mjesto u ugostiteljskoj znao je svoje mogucnosti. Cijenim kada ljudi na vrijeme znaju na chemu su i fino odu gdje im je mjesto - gdje se manje radi, a ima solidan uspjeh. Nije za svakoga, to stoji, ali se ne moze reci za osobu iz gimnazije da ima psihichki poremecaj ako je pozeljela vishe znanja i opshte kulture..... Ne budi smijeshan.....