monstrum je napisao:
pisac je htiJo da kaze da ogroman broj NEgimnazijalaca smatra da skolovanjem u gimnaziji kod odredjenog broja djece nastaju psihicki poremecaji tipa "danas nas gledate, sutra cete nas slusati"
nema dalje
E pa pisac je lupio glupost!
Koliko sam upucen, gimnazija je i dalje srednja shkola. Shto znachi da onaj ko zavrshi gim, malo kome moze da shefuje (sem ako nema neku privatnu firmu, a za shto mu ne treba ni gim).
Shto dalje implicira da po nekom pravilu gimnazijalci trebaju da upishu fakultet, da ga zavrshe i tek onda da se nadaju da ce ih neko slushati!
Pa valjda ako neko upishe i zavrshi gim i ima imalo ambicija zivotu, nada se da ce kad zavrshi fax, jednog dana, negde nekom biti shef i da ce ga ljudi slushati. Odnosno da ce mu se godine uchenja jednog dana isplatiti!
E zashto neko ko je npr upisao metalsku, smer autolimar (naravno ne potcenjujem nikoga, jer svako ima svoj izbor) ima pravo uopshte da kaze "pazi onog gimnazijalca, nafuran, ima psihichki poremecaj. Misli da ce meni biti shef i da cu ga ja slushati!"? A u sedmici, od 5 shkolskih dana, 3 dana ima praksu (udara chekicem po limu) a ostala dva se zajebava po shopingu!!!
Ako mi iz gim imamo takav komplex (ili kako ovaj gore reche psihichki poremecaj) da ce nas u zivotu morati neko slushati, shta je sa ljudima koji upishu trogodishnju srednju shkolu ?
Shta ti ljudi kontaju? Da ce postati predsednici? Da ce biti rata, pa ce biti novih Roguljica, Dushanica...?
Ja sad ne kontam ko tu ima poremecaj nekih vrednosti!?!