banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 20:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2004, 21:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Feb 2004, 16:16
" na molbu da ne igramo Srbiju nitko se nije osvrtao.A mislim da su je sve generacije mrzile.To su najruznije igre.E tada je meni kao tako mladoj osobi sve bilo jasno,a opet nista jasno. "

Nemas ti pojma sta su igre i sta je bilo dobro. kako se uopste mozes nazivati ljubiteljem folklora i to kao niko nije volio srpske igre,
sve su bile podjednako dobre samo je bilo bitno unijeti srce i dusu u njih i ono sto one predstavljaju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 05:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Feb 2004, 15:00
Citiraj:
Nemas ti pojma sta su igre i sta je bilo dobro. kako se uopste mozes nazivati ljubiteljem folklora i to kao niko nije volio srpske igre,
sve su bile podjednako dobre samo je bilo bitno unijeti srce i dusu u njih i ono sto one predstavljaju
[/quote]

Draga Laura,ti nemas pravo presudivati o tome da li ja znam sta su igre,a pogotovo ne nazivati me nekim ko nije ljubitelj folklora.
Mislim da nisi razumjela poentu.

A sto se tice Srbije da ti malo pojasnim:sasvim jednostavni koraci,jednostavna koreografija,ruzne nosnje,igrala se bezbroj puta...To su bili razlozi zbog kojih je nismo bas voljeli.Mozda sam se s rjecju -mrzili- pogresno izrazila.
I nitko ziv se nije trgao da je igra na nastupu,dok je za sve druge igre bila prava borba.

Neces nam mozda otkriti u kojoj grupi si igrala i kada?
Ako ti je ime stvarno Laura i ako nema vise Laura onda znam ko si.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 05:56 
Početnik
Početnik

Otkrila sam jednu svoju fatalnu gresku.Naime pisala sam SRPSKE IGRE,a zapravo sam mislila na SRBIJU.Mozda si me iz tog razloga pogresno procijenila.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 15:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Ja mislim da je razlog tome sto su te igre dosta spore i monotone.
Nisu bile ni moje omiljene a ne sjecam se da se iko otimao za njih dok Sopske su svi obozavali.... ja sam ih igrala na svakom nastupu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 16:04 
Početnik
Početnik

:P Sopske su fenomenalne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 20:27 
Početnik
Početnik

ne znam syta bi ti znacilo i da ti kazem gdje i kada sam igrala kad sam bar 15 godina starija od tebe sto zbaci kad sam ja nastupala u bijelom svijetu ti si piskila gace mozda, izvini za ovo piskila nista uvredljivo, ali svaka igra koja se tada igrala u svijetu od Juznog do Sjevernog pola i nazad predstavljale su dio nase zemlje koja se tada zvala SFRJ i bila je jako bogata raznovrsnim nosnjama, igrama, koreografijama i svi su se divili nama i kada igramo Srbijanske i Makedonske bunjevaccke, glamoccko, vlasske , vranjanske i sve ostale a vjeruj mi bilo ih je mnogo od Vardara pa do triglava, Da se razumijemo nisam nostalgicar svako ima svoje igre svoju kulturu i svoje obicaje nama ostaju nase i srbijanske jer drugi su otisli i odnijeli svoje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 22:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
laura je napisao:
, Da se razumijemo nisam nostalgicar svako ima svoje igre svoju kulturu i svoje obicaje nama ostaju nase i srbijanske jer drugi su otisli i odnijeli svoje

Bosna i Hercegovina je oduvijek bila Juga u malom... zasto ne igrati i ostale igre kad ljudi sa ovih prostora nisu precrtani/ izbrisani sa papira. Ako ista treba da nas spaja to je kultura (muzika, film, u ovom slucaju igre/ ples).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 22:28 
Početnik
Početnik

ne znam kada si se ti probudila ja sam 1991 , mozdav tvoj sat malo kasni koju godinu, ali ovdje bio rat i ovdje se ljudi ubijali i ovdje svako ima svoj jezik svoju kulturu i svoje obicaje , to ti je kao da kazes ircu da treba da igra igre iz skotske ili svajcarcu da jodluje ili poljaku da igra kazacok ne mjesati babe i zabe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 22:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

:lol: e moja laura, ja sam se probudila davno, a ti izgleda da spavas pravi "medjedji san" (bez uvrede).

1. svajcarci (valjda to treba da znas ako nista a ono preko tv- a) su majstori u jodlanju... dakle uporedjivanje- propalo.
2. Irci, skoti, englezi, ameri... igraju "waterdance" samo tako :D
3. poljaci i kazachok- objjasni mi kakve veze imaju oni sa rusima (sem da su slaveni) pa cu ti ovo oprostiti.
4. objasnila sam ti da smo Juga u malom, to znaci zivjelo, a bogami jos uvijek zive, razni narodi i narodnosti(ovo ko u skoli). Ako nista barem onima koji cine danas i 1% treba da ih respektujemo.

Dakle LAURA, ja zivim u 2004, a ti? Koprena na ocima ili nesto drugo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 22:58 
Početnik
Početnik

ameri igraju i srbijanske ako treba jer nisu nacija nemaju svoju kulturu ono sto imaju donijeli su isti irci skoti engelzi i naravno afrikanci, a poljaci i nemaju nista zajednicko sa rusima zato poredjenje i postoji a svajcarci jodluju kao i ti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2004, 23:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

:D :D neka te...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2004, 04:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

[quote="laura"]ameri igraju i srbijanske ako treba jer nisu nacija nemaju svoju kulturu ono sto imaju donijeli su isti irci skoti engelzi i naravno afrikanci, a poljaci i nemaju nista zajednicko sa rusima zato poredjenje i postoji a svajcarci jodluju kao i ti[/quote

Laura odlutala si malo zaista, Poljaci i Rusi ne zive u istoj zemlji a u BiH ipak jos uvijek zive Srbi, Hrvati Muslimani, Slovenci, Cigani, Jevreji pa boga mi i drugi, zasto se onda te igre jos uvijek nebi igrale.

PS.Ameri su veca nacija nego sto bi ti to mogla i zamisliti, cak i starija od te nase SFRJ(koju ja neizmjerno jos uvijek volim, samo nju i ni jednu drugu).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2004, 05:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Respect BE. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2004, 08:08 
Početnik
Početnik

Ma uzalud vam je Lauri objasnjavati.Ona ima svoj zatupljeni stav, iako je kako kaze nekoliko godina starija.

Zahvaljujem se Amili na podrsci!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2004, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
ne mogu da vjerujeeeemm :o :o :o

da citam ovakve stvari :o ljudi koji su se bavili folklorom da pishu o nacionalistickim stvarima, a poznato je da su ljubitelji folklora ljudi pacifiste...

a zasto se sada kod nas igraju igre sa nashih podrucja uglavnom....pa s toga sto te vrste igre sada imaju publiku...
ne igraju se igre iz turksog perioda..jer postoje drustva iz federacije koja obradjuju tu tematiku... i opet se svi super izigraju na susretima folklora :D
to je tako i ne treba podizati price oko toga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2004, 15:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ne slazem se sa tobom ali eto svako ima svoje misljenje.
Prije par mjeseci ovdje u USA je gostovalo KUDM Akus Seljo iz Sarajeva, igrali su Sotu, Baranju, Banat, Vranje, gradske muslimanske igre, CG , pjevali su makedonsko devojce itd. Zasto tako nebi moglo i u Maslesi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2004, 15:10 
Početnik
Početnik

Ne pravimo mi od ove teme nacionalisticku.Stvar je u tome da je Maslesa postala takva,sto ja licno mislim da se nije smjelo dogoditi.Ne u takvom drustvu kakvo je Maslesa!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2004, 15:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Jan 2003, 13:42
Nekada ne tako davno sjecam se da se u Maslesi igrala i jedna ukrajinska igra koju je preuzeo od KUD Taras Sevcenko ciji sam tada bio i ja clan.Da li se ona igra ili i ona vise nije na repertoaru.Da li ima ovdje neko iz generacije Maslese koji su bili na ZOI 84

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2004, 17:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja sam bila.... a koja je to igra , ja je se ne sjecam?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2004, 21:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Jan 2003, 13:42
Izvinjavam se BE malo mi je memorija juce bila slabija strana jer sam pobrkao neke stvari.Nadam se da neces zamjeriti davno je to bilo pa sam zaboravio da je Vaso Popovic bio koreograf tada u Pelagicu pa sam zbog toga napisao da je Maslesa igrao tu igru.Greska je do mene jer je Pelagic to igrao.BE kazes da si bila na ZOI sjecas li se jos toga nije bilo lose tada .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]