Caos cekavci,
Ne znam da li se prekasno javljam , ali sam tek danas nabasala na ovu stranicu. Ne mogu opisati kakvo hipersegamega odusevljenje je vladalo I vlada jos uvijek mojim bicem , dok sam citala , sve ono sto si u dijelova komada tri opisao. Drasko Ajder, pretpostavljam , tvorac ove triologije:)
Nemam rijeci , svaka cast . A tek kada sam vidjela Zeljku da se prikljucila , mojoj sreci nije bilo kraja. Pa gdje ste narode , sta , radite, u kojem dijelu svijeta obitavate ?
Posto sam ostala sve ove godine u kontaktu sa nekim od autenticnih cekavaca, ove dogodovstine iz njihovog ranog mladalackog perioda sam potpuno zaboravila.
Sve me je vratilo u te dane, koji su za mene bilo prilicno nezabavni , jer sam u skoli morla sjediti u prvoj klupi, imati sve petice, i nosati kragnu ala stoljnjak, odgovarati samo kad me se pita i pri tom biti fina. Hehe, kakve peripetije, na srecu, srednja me je vratila u zivot.
Ako vas je ikada interesovao nastavak, ja ovoliko znam ....
Bane C. je nastavio ici sa mnom u razred i u srednjoj, sada je pravnik. Vladimira V. Sam srela prosle godine, nakon 15 godina, u nekoj kafani na kraju Borika gdje radi i jos uvijek potpuno isto izgleda, sa Sinisom je ista stvar (zaboravih prezime). Jelena Savic je postala arhitekta u medjuvremenu, Sanju Tepic srecem cesto ,kao i Jelenu Rajak i Tacu, cula sam da je Majda Osmancevic policajka i da zivi negdje na Starcevici, ne znam da li je to urbana legenda ili istina , ali spominje se. Vesna N.radi na pijaci, mislim da se udala i ima dijete. Mirjana heh , sta je sa njom nemam pojma, tek ne vidjam je lately, Golub tj. Vlado Golubovic je u Bl , sporadicno sretanje kao sto katkad vidim Bojana Sasica. Covjece Drasko , otvorio si mi oci za neke ljude , protekciju , nepotizam i ostalo, al sto jeste jeste tada smo jos bili skoro pa potpuno neiskvareni glede lkorupcije i kriminala u osnovnim skolama , pogotovo u razredima do 5 .
Sa nama su isli u razred Predrag Durakovic zvani Pega, Zlatana Hodzic ,menscini, ( bila je lik, jela tommy majonezu ili kecap , ne mogu se sjetiti sta , iz tube)
18. jeste Tijana Susnica, i nju cesto vidjam , cak se i pozdravimo
26. Nerma Isic , otisla u Cesku , dalje se ne sjecam.
Miro se cini mi se preziva Milanovic, vise nikada u zivotu ga nisam srela.
Ja Zeljka imam, ne znam ni sama otkud mi , slike sa Haninog 6. rodjendana, fino na slici njeni mama i tata i brat, valjda mi je nekada dala za uspomenu , sve skupa sa familijom.
Imam jednu strumpfetu koju si mi nacrtala na maenom komadicu papira I neki zenski lik. Aaaaa da imam spomenar iz osnovne, sve sa antologijskim pitanjima I odgovorima tipa slusas li majkla dzeksona , sta mislis o nastavniku ziki , ko ti je simpatija I folira li se majda ili ne ?
Presretna sma da sam iz naftalina izvukla ovakve stvari , jer ih je sve manje . ko god da je pokrenuo inicijativu svaka mu cast (pretpostavljam miroslav), a svi ostali koji su podrzali sjajno sjajno sjajno !!!!!!
Puno, punoooo, punoooo , pozdrava I javite se kada stignete , zanima me gdje su cekavci