banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 20:52 Danas je 15 Jun 2026, 20:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2007, 09:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2006, 16:58
Helena je napisao:
Ajde sad se svi fino predstavite.... :wink:

Trazite da se predstavim, pa zar se to nevidi iz prilozenog, ja sam jedan sretni Pinguin. :D :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jan 2007, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
11 minuta je napisao:
I ja sam tu. Generacija 1980,a sestra mi je isla sa 1978, pa dosta ljudi prepoznajem sa slike, :lol:

koji razred? da nismo išli zajedno? ja sam bio C, čini mi se. istražim još pa javim. :lol:

Vrh

Tema posta: znam malo kasnim...
PostPoslato: 05 Feb 2007, 08:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Feb 2007, 08:16
ima li iko iz VI d?

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2007, 19:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
queen bee je napisao:
ima li iko iz VI d?

Ima, ima :D
Javi se na private.

Vrh

Tema posta: nekad i sad :)
PostPoslato: 08 Feb 2007, 18:58 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2007, 18:05
Caos cekavci,
Ne znam da li se prekasno javljam , ali sam tek danas nabasala na ovu stranicu. Ne mogu opisati kakvo hipersegamega odusevljenje je vladalo I vlada jos uvijek mojim bicem , dok sam citala , sve ono sto si u dijelova komada tri opisao. Drasko Ajder, pretpostavljam , tvorac ove triologije:)
Nemam rijeci , svaka cast . A tek kada sam vidjela Zeljku da se prikljucila , mojoj sreci nije bilo kraja. Pa gdje ste narode , sta , radite, u kojem dijelu svijeta obitavate ?
Posto sam ostala sve ove godine u kontaktu sa nekim od autenticnih cekavaca, ove dogodovstine iz njihovog ranog mladalackog perioda sam potpuno zaboravila.
Sve me je vratilo u te dane, koji su za mene bilo prilicno nezabavni , jer sam u skoli morla sjediti u prvoj klupi, imati sve petice, i nosati kragnu ala stoljnjak, odgovarati samo kad me se pita i pri tom biti fina. Hehe, kakve peripetije, na srecu, srednja me je vratila u zivot.
Ako vas je ikada interesovao nastavak, ja ovoliko znam ....
Bane C. je nastavio ici sa mnom u razred i u srednjoj, sada je pravnik. Vladimira V. Sam srela prosle godine, nakon 15 godina, u nekoj kafani na kraju Borika gdje radi i jos uvijek potpuno isto izgleda, sa Sinisom je ista stvar (zaboravih prezime). Jelena Savic je postala arhitekta u medjuvremenu, Sanju Tepic srecem cesto ,kao i Jelenu Rajak i Tacu, cula sam da je Majda Osmancevic policajka i da zivi negdje na Starcevici, ne znam da li je to urbana legenda ili istina , ali spominje se. Vesna N.radi na pijaci, mislim da se udala i ima dijete. Mirjana heh , sta je sa njom nemam pojma, tek ne vidjam je lately, Golub tj. Vlado Golubovic je u Bl , sporadicno sretanje kao sto katkad vidim Bojana Sasica. Covjece Drasko , otvorio si mi oci za neke ljude , protekciju , nepotizam i ostalo, al sto jeste jeste tada smo jos bili skoro pa potpuno neiskvareni glede lkorupcije i kriminala u osnovnim skolama , pogotovo u razredima do 5 . :)

Sa nama su isli u razred Predrag Durakovic zvani Pega, Zlatana Hodzic ,menscini, ( bila je lik, jela tommy majonezu ili kecap , ne mogu se sjetiti sta , iz tube)
18. jeste Tijana Susnica, i nju cesto vidjam , cak se i pozdravimo
26. Nerma Isic , otisla u Cesku , dalje se ne sjecam.
Miro se cini mi se preziva Milanovic, vise nikada u zivotu ga nisam srela.

Ja Zeljka imam, ne znam ni sama otkud mi , slike sa Haninog 6. rodjendana, fino na slici njeni mama i tata i brat, valjda mi je nekada dala za uspomenu , sve skupa sa familijom.
Imam jednu strumpfetu koju si mi nacrtala na maenom komadicu papira I neki zenski lik. Aaaaa da imam spomenar iz osnovne, sve sa antologijskim pitanjima I odgovorima tipa slusas li majkla dzeksona , sta mislis o nastavniku ziki , ko ti je simpatija I folira li se majda ili ne ? :)
Presretna sma da sam iz naftalina izvukla ovakve stvari , jer ih je sve manje . ko god da je pokrenuo inicijativu svaka mu cast (pretpostavljam miroslav), a svi ostali koji su podrzali sjajno sjajno sjajno !!!!!!
Puno, punoooo, punoooo , pozdrava I javite se kada stignete , zanima me gdje su cekavci :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2007, 18:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ćao Ivana.
Drago mi je da ti se dopada ovo što smo ranije pisali. Mene je "povukao" Nifaris sa svojom pričom, možda se još neko priključi kasnije, bilo bi baš zanimljivo. Čovjek zaista ima odlično sjećanje, i ja se sjećam nekih stvari ali ne baš svega.
Što se tiče nepotizma i protekcije, do 4. razreda toga nije bilo ili je bilo vrlo malo. Ljudi su ipak ljudi čak i kad su djeca. Uvijek tu neko nešto muva sa strane i krišom. Bilo je i tu nezasluženih ocjena zarađenih na lijepe oči, ali to je sve zanemarivo. Prava korupcija i nepotizam počinju negdje od 6-7 razreda. A i to je sve dječija igra naspram ovog sadašnjeg vremena. Samo mogu zamisliti šta se sada dešava u osnovnim školama.
Zlatana se prezivala Midžić čini mi se i jeste bila je faca. Ako imaš neku sliku osim onih koje su već okačene, bilo bi lijepo da je negdje postaviš i podijeliš sa nama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2007, 18:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Feb 2007, 08:16
zar smo samo 11 Minuta i ja is D razreda?
:(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2007, 13:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa izgleda da drugi nemaju hrabrosti da se jave, hehehehe. Ili ne prate temu?! :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 22:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Mar 2007, 22:19
ima li koga iz osmog dva,generacija 1980?
neki poznati likovi iz tog razreda?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2007, 09:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
Supporter je napisao:
Citiraj:
НAСТAВНИЦA БИОЛОГИЈЕ ИВAНКA ТЕШAНОВИЋ 40 ГОДИНA ПРОВЕЛA У УЧИОНИЦИ

Иванка је извела многе генерације. Да су је сви ђаци вољели, говори и графит који је једно јутро освануо на зиду школе "Иванка, врати се..."

Slika

ЉУДИ заборављају многе детаље из живота, али сви памте прве учитељице и најдраже наставнице. Тако ће се многе генерације ђака сјећати своје наставнице биологије и хемије Иванке Тешановић.
Послије 40 година проведених у учионици, Иванка је недавно отишла у пензију. Да су је сви ђаци вољели, говори и графит који је једно јутро освануо на зиду школе "Иванка, врати се...".
- Недостаје ми школа, моји ђаци, дневник, школско звоно... Још сањам учионицу и дјецу. На растанку је било и суза... Често одем у школу да видим ђаке и колеге - прича Иванка.
Иванка је од малих ногу сањала да ради са дјецом. Послије завршеног другог разреда гимназије отишла је у учитељску школу, па на педагошку академију. По завршетку школе била је учитељица у Турјаку код Градишке, касније је предавала биологију и хемију основцима у Српцу и Залужанима, а 12 година пред пензију провела је у Основној школи "Вук Стефановић Караџић" у Бањој Луци.
- Дјеци су дражи насмијани наставници, они који имају времена да попричају са њима. Никад нисам повисила тон, увијек сам лијепо разговарала са дјецом и кад је било проблема, рјешавали смо их разговором. Дјеца не воле кад се наставници, како они кажу, "деру на њих" - каже Иванка.
Дјеца су радознала. Често траже одговоре које ни наставници не могу лако да има дају.
- Била сам пресрећна кад видим да су дјеца заинтересована за рад и кад се изненаде што им је час тако брзо прошао. Млађе генерације су слободније, више знају и боре се за своја права - прича Иванка.
Да би се постигао не само добар успјех у школи, већ и помогло дјеци да стасају у честите људе, потребна је сарадња наставника, родитеља и дјеце.
- Родитељи треба често да долазе у школу, без обзира на то има ли њихово дијете проблема или не. Важно је да родитељи разговарају са дјецом о свим проблемима, да им пруже подршку, да знају с ким се њихово дијете дружи и да упознају родитеље дјечијих другара - каже Иванка.
Наставница Иванка је извела многе генерације ђака. Најдраже јој је, каже, кад данас сретне неког од бивших ученика или кад чује да је неко успио у животу.
- Многе од њих и не препознам, јер су то сад одрасли људи. Понекад се неког сјетим по осмијеху, очима или их питам у којем реду су сједили. Једнако се памте и добри ђаци, као и "мали мангупи" - прича Иванка.
У организацији листа "Просвјетни преглед" из Београда Иванка Тешановић је, као једина наставница из Републике Српске, у 2000. години проглашена за "најдражу наставницу".
- Ова награда је била подстрек за рад и труд. Тешко је описати колико ми је ово признање значило - казала је Иванка Тешановић.
Као наставница биологије Иванка је често са дјецом ишла у природу, водила их на екскурзије. Увијек им је, вели, било лијепо. Њени ђаци никад нису правила проблеме, па су јој из агенције "Бис турс" за одлазак у пензију поклонили путовање на Тару.
- Добро је да се уводи интерактивна настава, али је треба комбиновати са ранијим начином испитивања. Кад се ради у групи, нека дјеца се истичу и добију добре оцјене, док су друга тиха и не могу да покажу шта знају. Школе треба да буду опремљене и уређене, да се дјеца ту осјећају као код куће - истакла је Иванка.
Без обзира на све проблеме у школству, Иванка каже да би се опет опредијелила за овај позив. Своје пензионерске дане Иванка проводи читајући, хеклајући или шетајући поред Врбаса. Кад дође прољеће, вели, посветиће се узгајању цвијећа, радовима у врту и воћњаку у Трну.

Iz Glasa.
Mislim da se nje svi sjecamo, sto neko vec rece, kome ona nije predavala, mnogo je propustio, danasnji klinci u toj skoli bas imaju za cime zaliti.
kraljica.... bila mi razrednica od 5-8, nisam ni znao da je otisla u penziju. Vidjao sam je dok se nisam preselio iz borika prije 6-7god

Warren Buffett

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 17:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ivanka, legenda.
I danas je sretnem i ispricamo se. Interesantno kako se zena svakoga sjeca, ipak sam ja zavrsila osnovnu skolu prije mnogo godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 10:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Jul 2006, 10:55
Ej ljudi,

Imam i ja infomaciju, nažalost tužnu vezanu za cekavce i dekavce:-)
Naime jedna tužna vijest je ta da je Mirjana Kovačević, uvijek nasmijana i plaha djevojčica počinila samoubistvo .......bas sam bio potresen kad sam tu vijest čuo......
Sto se tiče "upitnka "vezanih za prezimena pojedinih drugova-rica iz rezreda.....naime , Haris se preziva Pašalić, Sanela se preziva Tahirović,Darko se preziva Miljanović i postojale su ,a nadam se da još uvijek postoje Lejla Kurjak i Jelena Agotić.... :)

Pored ranije izloženog imam jedno pitanje, a to je : ko se krie iza nicka Lost inTime?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ima par godina kako se Mirjana ubila...ili sam ja malo..pomjesala?? :-? Mislim..sigurna sam da ima par godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 14:31 
Početnik
Početnik

Da......ima mozda godina / dve maximalno.......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 15:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2004, 16:03
Novembar 2003, Helena.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 15:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znam da mi je neko rekao...i nisam mogla vjerovati.
Dobro za vecinu ljudi znam gdje su, sta su. E da, prije sam vidjala Pegu (Pedja), ali nisam ga vidjela godinama.
Fungunboy, znas li ista o njemu??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 16:54 
Početnik
Početnik

Eh da, Pegu sretnem s vremena na vrijeme u setnji gradom, gotovo da je isti kao ranije, samo je gotovo potpuno izgubio kosu.......cime se bavi ne znam.....ali sigurno je da mu zivot nije lak..........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 16:58 
Početnik
Početnik

BTW veliki pozdrav za djevojku koja mi je prije par godina dosla na vrata i prestavila se kao moja skolska prijateljica Zeljka, nekada velika ljubav mog komsije i prijatelje Z.Pucara :-) Bilo je zaista fenomenalno vidjeti te nakon toliko godina!!!

United forces Djuka&Bane

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 17:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Joj Djuka...nikad necu zaboraviti njegov smijeh - ni tona ni slike..hahahaha. Uhvati se za stomak, otvori usta, rasiti od uha do uha....ne dise, ne ispusta nikakav zvuk :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2007, 18:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2004, 16:03
fungunboy je napisao:
BTW veliki pozdrav za djevojku koja mi je prije par godina dosla na vrata i prestavila se kao moja skolska prijateljica Zeljka, nekada velika ljubav mog komsije i prijatelje Z.Pucara :-) Bilo je zaista fenomenalno vidjeti te nakon toliko godina!!!

United forces Djuka&Bane

Ooo Bane,

meni je poslije bilo zao sto se nisam najavila. Ali sta ima veze, da smo se dogovarali da se nadjemo, nikada se ne bi desilo. I meni je drago da smo se vidjeli, i da sam vidjela Pucara.

Vrh

[ 265 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]