doodler je napisao:
1. Ako je zavrsio fakultet ne znaci da je nesto na njemu i naucio.
2. Ako pere case sa zavrsenim fakultetom znaci da nije nista naucio na tom fakultetu.
3. Problem i nastaje kada dobije posao u struci samo zato sto je zavrsio fakultet, a ne i zbog toga sto zna nesto.
4. Moze da radi bilo gdje vani posao u struci iako nije zavrsio fakultet! (Znam pouzdano)

Logicno rjesenje:
Zavrsi fakultet, nauci da radis svoj posao i nece biti problema...
konacno jedna pametna!
"mama sa osmijehom" : nemam ja nista sa kovertama niti podrzavam postojanje istih. ohladi malo. Dok sam ja probijala krevete od sjedenja i ucenja u istoj pozi 8 sati min svaki dan, drugi su se setkali kojekuda, pili po kafanam, izlazili, putovali...
Danas ne uzimam koverte, niti planiram, samo posteno radim svoj posao.
I svaki dan mi bar 5 ljudi kaze u lice "ziva i zdrava bila, bog ti dao" , jer mu zivot ucinim podnosljivim i zdravim. To nijedna koverta ne moze da nadoknadi.
Kriminalci svercuju drogu, oruzje , sume, vode kafane, trosi svoj jezik na njih a ne na ljude koji uce po 25 godina i rade za platicu.
Korumpiranih primjera ima, istina, ali ja ne podrzavam takve i prestani sa generalizacijom.
Ispade d aje sramota voljeti svoj grad i smatrati da mozes ovde zivjeti normalno sa cinjenicom da priustis sebi najnormalnije stvari u zivotu, kao sto su jedan odmor godisnje...