banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 01:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
Citiraj:
Tako se ponasa vecina mladih ljudi u BL (vjerovatno i u cijeloj BiH), sto meni iskreno nije jasno . 100 % stojim iza toga da se u zivotu moze uspjeti. Ne govorim da je lako zaraditi velike pare, ali moze se fino zivjeti, samo ljudi (mladi) treba da se trgnu i da nesto pokusaju da urade osim sto sjede na kafama i kukaju kako je tesko . To je najlakse ...

Upravo tako! Ko god je bio bar malo vani, vidio je sigurno jednu stvar. A to je da mladi ljudi RADE. Od svoje 18-te pa nadalje. I dok studiraju rade, nije bitno sta. Svaki dan ustaju u 7-8 i rade do 5-6. Ne moze se ispijati 4-5 kafa dnevno i 4-5 piva uvece, kriviti sve i svakoga i ocekivati sa se nesto desi u zivotu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
da,ljudi vani rade,ali isto tako svim tim ljudima je omoguceno da rade part time,da izaberu vrijeme kad im odgovara da idu u skolu,i ja sam radila do 5 pa od 6 slusala predavanja,ali mi je bilo daleko lakse jer je sve prilagodjeno studentima,a ne u bl gdje iz nocne odem na predavanje ne znam ni kud sam posla ni gdje sam dosla,a u grupi milion studenata,prof otalja predavanje(ako se uopste pojavi)tako da ...a za to ispijanje kava...to ne bih komentarisala,opet nisu svi isti i ne treba generalizovati...btw primjecujem da sve vise ljudi i u bl studira i radi istovremeno,naravno nesto uvijek ispasta jer nema sanse da radis 10h dnevno i pratis redovan studij

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
ima i ovdje part time poslova, samo nisu bas nesto extra placeni, ali boze moj, sve ima svoje-bolje ista nego nista..otprilike 5 h dnevno radis,pa ko nema puno obaveza na faxu, moze svaki dan da radi i zaradi solidnu platu.. ja sam mogla tako dok se nije zahuktalo na faxu, sad vec rjedje mogu ista da stignem, sta znam, vaznije mi je da odradim fax kad je vec pri kraju..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2007, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
jednom davno....

kada sam ujutro otisao na posao...
i vratio se kuci....

uhvatila me neopisiva ceznja za inostranstvom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 13:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
simplicity je napisao:
meni apsolutno nije jasno kako neko ko je u RS zavrsio fax , toliko ulozio u sebe truda i para, moze da ode vani i d ase pomiri sa tim da pere case u restoranu npr. Bolje raditi za DZ u struci nego degradirati sebe...ne znam, svi smo razliciti, ali ja imam jako ostre principe po tim pitanjima. :wink:
U RS se moze solidno zivjeti, istina sa puno truda, rada, ali ko je vrijedan za njega ima posla.
Imam rodbinu u USA i prije neki dan sam bila sa njima, slusala pricu o zivotu tamo,znaci srednji stalez,nista extremno,i prica o svim tim silnim taksama koje ih more , te federalne te drzavne...te ovo te ono, svatih da oni samo barataju sa vecim ciframa onog sto arade i onog sto vrate drzavi kroz razne vidove tih taksi, kredita, renti i sl. A ono resto sto ostaje je zapravo skoro proporcionalno nekom zivotu situirane porodice sa zanimanjem visoke spreme ovde u RS.

pitacu te za misljenje cim ukinu "koverte" :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 14:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2003, 02:53
1. Ako je zavrsio fakultet ne znaci da je nesto na njemu i naucio.
2. Ako pere case sa zavrsenim fakultetom znaci da nije nista naucio na tom fakultetu.
3. Problem i nastaje kada dobije posao u struci samo zato sto je zavrsio fakultet, a ne i zbog toga sto zna nesto.
4. Moze da radi bilo gdje vani posao u struci iako nije zavrsio fakultet! (Znam pouzdano) :)

Logicno rjesenje:
Zavrsi fakultet, nauci da radis svoj posao i nece biti problema...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
doodler je napisao:
1. Ako je zavrsio fakultet ne znaci da je nesto na njemu i naucio.
2. Ako pere case sa zavrsenim fakultetom znaci da nije nista naucio na tom fakultetu.
3. Problem i nastaje kada dobije posao u struci samo zato sto je zavrsio fakultet, a ne i zbog toga sto zna nesto.
4. Moze da radi bilo gdje vani posao u struci iako nije zavrsio fakultet! (Znam pouzdano) :)

Logicno rjesenje:

konacno jedna pametna! :wink:

"mama sa osmijehom" : nemam ja nista sa kovertama niti podrzavam postojanje istih. ohladi malo. Dok sam ja probijala krevete od sjedenja i ucenja u istoj pozi 8 sati min svaki dan, drugi su se setkali kojekuda, pili po kafanam, izlazili, putovali...
Danas ne uzimam koverte, niti planiram, samo posteno radim svoj posao.
I svaki dan mi bar 5 ljudi kaze u lice "ziva i zdrava bila, bog ti dao" , jer mu zivot ucinim podnosljivim i zdravim. To nijedna koverta ne moze da nadoknadi.
Kriminalci svercuju drogu, oruzje , sume, vode kafane, trosi svoj jezik na njih a ne na ljude koji uce po 25 godina i rade za platicu.
Korumpiranih primjera ima, istina, ali ja ne podrzavam takve i prestani sa generalizacijom.
Ispade d aje sramota voljeti svoj grad i smatrati da mozes ovde zivjeti normalno sa cinjenicom da priustis sebi najnormalnije stvari u zivotu, kao sto su jedan odmor godisnje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 17:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2007, 21:09
simplicity je napisao:
meni apsolutno nije jasno kako neko ko je u RS zavrsio fax , toliko ulozio u sebe truda i para, moze da ode vani i d ase pomiri sa tim da pere case u restoranu npr. Bolje raditi za DZ u struci nego degradirati sebe...ne znam, svi smo razliciti, ali ja imam jako ostre principe po tim pitanjima. :wink:
U RS se moze solidno zivjeti, istina sa puno truda, rada, ali ko je vrijedan za njega ima posla.
Imam rodbinu u USA i prije neki dan sam bila sa njima, slusala pricu o zivotu tamo,znaci srednji stalez,nista extremno,i prica o svim tim silnim taksama koje ih more , te federalne te drzavne...te ovo te ono, svatih da oni samo barataju sa vecim ciframa onog sto arade i onog sto vrate drzavi kroz razne vidove tih taksi, kredita, renti i sl. A ono resto sto ostaje je zapravo skoro proporcionalno nekom zivotu situirane porodice sa zanimanjem visoke spreme ovde u RS.

Pranje casa nije degradacija..kad to radis u inostranstvu :lol:
mora se od necega poceti!
vani imaju takse i troskove ali ne vidim da ih to ometa u zivotu i da se zbog toga ljudi vracaju ovamo?!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2007, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
fantomacan je napisao:
ajkula je napisao:
simplicity je napisao:

Sipmlicity, lazes sebe ili nas?!? :)

Laže sve, i sebe i druge, ko se želi baviti politikom to se podrazumijeva. Samo je zastupala stav stranke. I to je ogledalo društva, došlo je do toga da razni poltroni i na ovakvim mjestima recituju stavove stranaka. U suštini to je opet na neki način tačno, ko želi da se vrijedno baci na lizanje dupeta stranačkim šefovima, može dobro živjeti.

Ово је добро :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
doodler je napisao:

Logicno rjesenje:

biće i onda problema.... :) zavisi šta ti tražiš od života :wink: , a ne od rada
i fakulteta

ne znam zašto ljudi misle da se sav život zasniva na rad u i fakultetu, bez obzira što se možda većina života zasniva na tome, ne mora značiti i da je to najvažnije :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
XIX century je napisao:
ne znam zašto ljudi misle da se sav život zasniva na rad u i fakultetu, bez obzira što se možda većina života zasniva na tome, ne mora značiti i da je to najvažnije :fadein:

Aleluja!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2008, 12:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
:hello1:

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 05:51 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 03:46
zivim vani vec 11 god...sta da vam kazem materijalno imam dosta ali vremena nemam da u tim stvarima uzivam...dosta je pritiska, covjek se nemoze opustiti....a zivotni stil i sistem ovde na zapadu je sjeban...mozes imati sve ali sve i izgubis preko noci...onog momenta kad vise nemozes da odplacujes kredite iz bilo kojeg razloga..mozes se slikati...svi ti skoce za vrat...citav zivot nesto odplacujes stalno si u dugu....za skolarce da nepricam...skolovanje skupo...univerzitet neke na kraju kosta i preko $50,000....a svi novopeceni koji dodju ovde su na pocetku skromni....poslje par godina svi istim putem...kreditne kartice...auta na kredit, kuca na kredit.....itd....ovaj sistem te natjera u to sve....jedna trecina moje plate ide drzavi kao porez...ipak mislim da cu se vratiti jedan dan....neznam ali zasitio sam se ovog zapada....volio bi malo ispijati kafe svaki dan i imati malo slobodnog vremena...prosetati malo umjesto stalno voziti auto... ja mislim da je covjek sretniji kad zivi malo skromnije. na zapad mogu kad hocu, raditi i zivjeti kako sad zivim...idem na spavanje, ranim na posao....pozdrav

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 10:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
ja zivim evo vec 15 1/2 godina u Njemackoj. Otisla sam sa 17 i morala sam odmah da se usklopim u ovaj sistem. Moras ako hoces da ovdje egzistiras i nesto postignes. Isla sam raditi i onda i ovdje u skolu, ganjala sam da mi priznaju i onu iz Banjaluke, sto na srecu jesu. Raditi da, to moras, nema da sada idem i citav dan brojim neke zvijezde. Tacno jeste da ako hoces, mozes brzo postici puno, ali i izgubiti jos brze sve sto si imao. Ko sad pravi dugove i zasto, je licno privatna stvar. Ja gledam da ne ulazim u takve stvari, bas zato sto se situacija mijenja i niko ne zna kako ce mozda sutra biti. Ali gledam da sa onim sto zaradim sebi svoj zivot ugodnim napravim. Pa necu od jutra do mraka rintati i onda sebe pitati zasto i sta sad imam od toga?! Da li je to sada putovanje ili neka druga stvar, je svejedno. Nazalost nisam mogla da studiram, to je ovdje jako skupo i ko to moze mora da se rastegne ko zvaka da prezivi taj svoj studium.
Ali i bez njega mogu dobro da zaradim i ne mogu da se tuzim. Zivot nije jednostavan, moras jako puno da radis, ali moras i gledati da zivis.. Kako je sada u Banjaluci sa zaradama, ne znam ....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Sva vremena su u UTC [ DST ]