Lisac,za pocetak - dobro nam dosao.
Tesko je dati nekome dobar savjet,bez obzira na iskustvo,jer svaka ljubav je prica za sebe i svaki covjek razlicito dozivljava odredjene stvari.
Uz to cijela prica sadrzi malo podataka i predstavlja samo tvoje vidjenje stvari,bez sagledavanja druge strane medalje.
Po meni je raskid zbog razlicite vjere jedan od najbesmislenijih razloga da se zrtvuje ljubav.
Zbog toga ti savjetujem da se boris za tu djevojku i za vasu ljubav,ako osjecas da je to ono pravo.
Ono sto mene zanima je:
- da li su tvoji roditelji na eksplicitan i neugodan nacin stavili do znanja tvojoj djevojci da su oni protiv vase veze
- da li si ti ista poduzeo da zastitis svoju djevojku od komentara ili hladnog ponasanja svojih roditelja
- da li ste otvoreno razgovarali o svemu,sta je njoj konkretno zasmetalo i sta je bila ta kap koja je prelila casu njenog strpljenja
- da li si spreman u slucaju da se pomirite jasno staviti do znanja roditeljima da si odrasla osoba i da je ta djevojka tvoj izbor,te je zastititi od njihovih i najmanjih netrpeljivosti prema njoj (jer ako nisi nema smisla ni obnavljati vezu)
- prije koliko ste se razisli i sta ona osjeca prema tebi trenutno
- koliko je tebi licno bitno sto je ona druge vjere
Ako su se tvoji roditelji ponasali odbojno prema njoj u tvom prisustvu,a ti nisi nista poduzeo,vec si se drzao kao da se to tebe ne tice,onda je njeno povjerenje u tebe i tvoju ljubav poljuljano,a to se tesko da ispraviti.
U svakom slucaju pokusaj otvoreno razgovarati s njom,iskreno i od srca,ali samo ako si spreman boriti se za svoju ljubav bez izuzetka.
Roditelji nam zele ono sto oni misle da je najbolje za nas,ali ponekad u toj zebnji za nas i nasu buducnost,iako s najboljim namjerama,jednostavno pretjeraju.
Ipak,u jednom trenutku u zivotu svako od nas mora izabrati svoj put sam.