skitnica je napisao:
da li je neko gledao Jarmusch-ov "Night on Earth", treca prica, u Parizu?
slijepa djevojka ulazi u taksi, razgovara sa taksistom koji joj postavlja razna pitanja, pa i o seksualnom zivotu
na kraju se pitas ko je slijep
a ko vise uziva u seksu se i ne pitas, to je jasno

Gledaaaaaaaala! Sjajno! Svaka čast na poređnju skitnice!
Ono što ja mogu da kažem iz svog malog i skromnog iskustva sa osobama sa invaliditetom jeste svega par odrednica koje "zamijetih"...
- Roditelji koji imaju dijete sa
težim invaliditetom, u par slučajeva su se razveli, jedan od roditelja bi napustio porodicu (obično bi to bio otac).
- Roditelji koji imaju dijete sa invaliditetom, jako su požrtvovani, izuzetno svestrani, nastoje život sa djetetom provesti u što bogatijem i raznovrsnijm zabavnom sadržaju.
- Roditelji koji imaju dijete sa invaliditetom su najčešće osobe pune humora, spremne na šalu i na sopstveni i tuđi račun, nisu optrćeni svakodnevnim glupostima kojima se optrećuju, uslovno rečeno, roditelji zdrave djece.
- Odrasle osobe sa invaliditetom imaju jak nivo samopoštovanja, sigurni su u sebe, rjeđe pate od anksioznih stanja i preziru sažaljenje.
Ja sam bila u kontaktu sa djecom oboljelom od cerbralne paralize, težim slučajevima, zakovanim za invalidska kolica, i zaista ne vidim načina da bi oni mogli da uspostave jake socijalne i ljubavne veze i odnose, prosto priroda njihovog obolenja to ne dozvoljava. Dakle nije u pitanju hoću/neću biti s takvom osobom, nego je to nemoguće. Takođe sam bila u kontaktu sa djecom oboljelom od progresivne distrofije mišića. Tu je opet drugačije, ali zato je i invalidnost jako širok pojam.
Sa druge strane, znam samo jednu mušku odraslu osobu koja pati od
lakšeg oblika crebralne paralize, u početku sam imala poteškoća da sa razumjevanjem čujem glasove koje izgovara, poslije je naša komunikacija bivala sve razgovjetnija, prosto se nekako prilagodiš i izoštriš čula da ga bolje čuješ i razumiješ, iako u početku bude neprijatno ponavljati "Molim?", "Izvini, možeš li da ponoviš?".. ali ove osobe su toga itekako svjesne i nije im teško biti strpljiv i ponoviti riječi ili rečenice. Ova osoba koju poznajem, jednostavno odiše vedrim, veselim raspoložnjem, uvijek je spremna na šalu, humor, izuzetno je bistra, jako ugodan sagovornik i uuuuuuuuuuuuuuvijek se šali na spostveni račun. Sjećam se recimo, jedne prilike sam ga pitala: "Kako si?" Na šta je odgovorio: "Ćuti, nisam dobro nikako." "Zašto, šta je bilo?" kaže... "Ma, izgleda da imam cerebralnu paralizu.

"
Da odgovorim na pitanje... Da.