....
Jarac je izveo Gogu u najskuplji restoran u gradu. Dvorana je blještala od bjeline, kristala i dama koje su tu bile. Kad je Goga ušetala i krenula prema svom stolu, svi muškarci u blizini su na trenutak zaboravili šta su htjeli da kažu. Jarac (Stanko) je sjedio na ivici stolice držeći se rukama za sjedište, oči su mu se caklile dok je ona prilazila. Grudi su mu se nadimale, zamišljao je kako mu ona gola prilazi dok njega lepezama hlade tri robinje a on lagano puši lulu... ma ne lulu, havanu. Sa čašom viskija....ili šampanjca u ruci. Ne smije zaboraviti da skine čarape, bilo bi glupo da maharadža leži na divanu sa čarapama na nogama.
-Dakle, Stanko, čime se vi bavite? - upita Goga.
-Ma, dajte, pređimo na per tu, molim te - iskezi se Stanko.
-Dobro, Stanko, čim se baviš ti?
-Pa, ja sam još kao jako mlad preuzeo tatin biznis i razvio ga. Bavimo se svačim.
-A koji je bio tatin biznis?
-Proizvodnja čačkalica, ali sad radimo mnogo više.
-Šta radite još? - Goga je htjela da je načisto.
-Paa, vidiš ja sam ti stručnjak za ekonomiju. Ja se bavim finansijskim aspektima našeg rada, a to s proizvodnjom radi tata. Nisam htio da ode čovjek u penziju. - pohvali se Stanko.
-Voliš svog tatu, a?
-Ma ne, ali nisam imao srca da ga otpustim.
-Znači ti si direktor.
-Pa to nije
zvaničan opis mog radnog mjesta. Ja sam viši savjetnik za unutrašnje finansije.
-Molim?
-Ja sam visoki savjetnik za unutrašnje finansije.
-Šta radiš ti, čovječe? - upita Goga, sluteći čim se tatin sin bavi.
-Komplikovano je to za objašnjavati ženama, nije ni bitno.
-Onaj odrpanac ti maše kroz prozor - Goga pokaza na debelog koji je maznuo Klempu.
-Nikad ga nisam vidio... slušaj, ti naruči, ja moram do toaleta.
...
-Evo štene, gospodine baš kako ste naručili - reče debeli.
-Daj da vidim.
Debeli izvuče narogušenog Klempu ispod kaputa.
-'ajde de, uzeću ga - Stanko pruži novčanicu debelom i uze Klempu.
-Ali, obećali ste više...
-Iš, vratar, otjeraj ovog.
Debeli se odmah povuče.
Sad će da padne na ovo, kako sam se samo dobro sjetio da joj kupim štene, baš sam originalan. A još sam i jeftino prošao, moram da se pohvalim tati. Stanko je tako mislio dok je marširao nazad u restoran. Dao je Klempu jednom konbaru da mu sveže mašnicu i naložio da ga donese za njihov sto kad krene "njegova pjesma".
Sad ima da je zavedem, biće moja, biće moja... Stanko je pocupkivao na svom putu ka stolu. Njegov grandiozni plan je trebao da se sprovede u djelo za par minuta.
-Gdje si dosad? - upita Goga
-Ćao, mače, ne sekiraj se, tvoj panter je stigao - uzvrati Stanko dok je sjedao na svoj 'panterski' način, gledajući Gogu ravno između očiju.
-Slušaj, ja ću... - Gogu prekide muzika koja se razlegla iz zvučnika koje su konobari dovukli njoj tik iza leđa. Elvis Prisli, It's now or newer.
-Iiiiits nau or neveeeeer, kam hoooold mi taaajt - drao se Stanko dok je ustajao sa stolice.
Goga je sjedila širom razrogačenih očiju. Jedan konobar joj je gurao Klempu na rame, po Stankovim instrukcijama.
-Kis mi maaaj darliiiiiiing, bi maj tunaaaaajt - Stanko je teatralno mahnuo rukom ispred Goginog lica, da bi, kako je zamišljao, kleknuo na jedno koljeno na viteški način. Klempo je spazio ruku u prolazu. Ham! Opet promašaj, Klempo je još bio mali, ali kad poraste, biće svašta.
Stanko je počeo da vrišti, konobari su krenuli da hvataju Klempu koji je pobjegao Gogi u krilo.
-Nevjerovatno, još me niko nije tako osramotio - reče Goga, dok je držala u naručju Klempu. Klempo je režao i kevtao na konobare koji su pružali ruke da ga zgrabe.
Goga lagano i dostojanstveno odšeta, sa sve Klempom. Nije imala srca da ga ostavi onom ludaku.
...