Sargas je napisao:
I ja isto, mada ne zbog obilježavanja nego jednostavno zbog bola koji naneseš porodici ovakvim činom. Ne znam, ne mogu da zamislim taj problem koji bi me natjerao da dignem ruku na sebe. Šta to ima da se ne može nekako riješiti?
Problem je sto osoba u tom trenutku ne razmislja racionalno, ne razmislja uopste.
Kad te nesto natjera na bol, npr svi oko tebe ti stalno prigovaraju i napadaju te, mozda ti ubace u glavu da trebas ovo uraditi, trebas ovakav biti a ti to nisi pa ides protiv sebe, ostavi te tvoj voljeni, to se nareda mozda a ti si emotivna osoba i nikad prije kroz to nisi prosla/o, kad se osjecas nepozeljno, ljudi traze izlaz, obicno lagani.
Ja za to i dalje krivim sistem, takvi ljudi misle da su sigurni u ovom sistemu gdje radis, zaradis, kupis hranu, platis racune za vodu i struju i sve super i misle da ce tako zauvjek da bude.
Lagan zivot, sve imas isplanirano samo se ukljuci.
Pa cim se nesto desi da nije po tvom, odma stres, kriza i panika hvata i daj brz izlaz.