banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 20:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jan 2009, 19:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
DOBOJ - Edhem Čamdžić hladnokrvno je ubio najmanje osam zarobljenih srpskih vojnika iz neposredne blizine, tvrdi svjedok ovog zločina...

http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... jnika.html

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2009, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ове информације су и прије биле актуелне, било је више свједока, само што овај злочин никад није био истражен. Поред Суда БиХ оваквог какав јесте, нема шансе ни да буде икада истражен. Чисто да се зна ко је на челу исламске гарнитуре у Бањој Луци.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2009, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
sa kim mi zivimo, u kakvoj drzavi i sa kakvim sugradjanima ...strasno. da je u pitanju srbin, davno bi dobio 40 godina kazne. POTPUNO JE JASNO DA U NIZU INSTITUCIJA KOJE RAZBIJAJU OVU BJEDNU DRZAVU GLAVNO MJESTO ZAUZIMAJU SIPA I TUZILASTVO BIH, hvala im na tome. pravda mora biti jednaka za sve, ako je pravda rezervisane samo za muslimane, onda me zaboli q. za takvom pravdom, drzavom i suzivotom. zadnja tacka odrzivosti suzivota sve je blize, evo konkretno, mogu je muslimani udaljiti (neki, kao ovaj jadni i posteni covjek koji ce na kraju postati zrtva sipa/tuzilastvo fundamentalista i pokusavaju) al na nacin da izadju pred pomenute institucije i zatraze pravdu. oce q. vide samo sebe i srebrenicu, zato ce i bosne uskoro biti q.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2009, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja bih dodao na sve ovo i intervju Miroslava Lajčaka koji otvoreno napada Dodika. Ovo ne pišem zato što volim Dodika, nego zato što nikada nije Silajdžića javno opomenuo , a Hare je pravio samo takve gafove. Kada Srbin nešto skrivi onda taj Srbin ima ime i prezime, kada Bošnjak nešto skrivi onda se Lajčak obraća svim političarima.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2009, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
I na to sve gad se pojavljuje na RTRS za vrijeme bajrama sa cestitkom Bajram serif mubarek olsun i misli u sebi("e srbi, srbi, budale ste bili i budale ostajete")
O boze hocemo li ikad doci do pameti...

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2009, 23:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2008, 21:26
o ovome se govori 13 god vec ali niko nista nepoduzma,a muftija se slobodno seta bl

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 14:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
scommesse je napisao:
o ovome se govori 13 god vec ali niko nista nepoduzma,a muftija se slobodno seta bl

E,da je meni poznat neko ko mi licno ubi dijete,brata ili sl. ,ne bi se taj nahodao.....ni da je reis. Zanima me samo,cemu sud u Banjaluci,policija i sl. ako je covjek dokazano kriv,tj postoje dokazi za gorenavedene tvrdnje?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
SÄFFLE je napisao:
scommesse je napisao:

E,da je meni poznat neko ko mi licno ubi dijete,brata ili sl. ,ne bi se taj nahodao.....ni da je reis. Zanima me samo,cemu sud u Banjaluci,policija i sl. ako je covjek dokazano kriv,tj postoje dokazi za gorenavedene tvrdnje?

Мислим да БЛ суд нема надлежности за овакве случајеве и да ово спада у надлежност суда Бих за ратне злочине. Евентуално би суд у БЛ могао да изда налог за хапшење али то би резултирало само дизањем тензија јер би дотични изашао напоље након пар сати.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Imam jako lose misljenje o Camdzicu kao efendiji i kao covjeku. Medutim treba ustvrditi prvo krivicu pa onda osudivati.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
Imam jako lose misljenje o Camdzicu kao efendiji i kao covjeku. Medutim treba ustvrditi prvo krivicu pa onda osudivati.

da, da, treba prvo pobiti svjedoke a onda ustvrditi kako je sve izmisljeno, stara vatikanska skola. srbe osuditi na "cuo sam... i rekla kazala" a za ostale traziti, osim svjedoka sa izjavom, video zapis, forenzicke nalaze i nalaze komisije za bla, bla

momak @saffle je dosta realan ali uzimanje pravde u svoje ruke ne rijesava objektivne probleme pravde za sve i javnog isticanja spremnosti cjelokupnog drustva na katarzu. ocekivati od drugog da bude dobar, prihvati dio odgovornosti a sam ostati polucivilizovana zivotinja vodi bosnu u q. ovo NIJE IZOLOVANI SLUCAJ vec standard ponasanja tuzilastva bih i kada kazem da nema i nece biti bosne mislim na kumulativni efekat koji godinama slojevito, od slucaja do slucaja, ubija bilo kakvu volju u srpskom narodu za suzivot
jos cu jednom odgovoriti i filozofu a i onima koji smatraju moje stavove sovinistickim: ja nisam sovinista ali imam veoma izostren osjecaj za pravdu koji ce u obzir uzeti i srebrenicu ali i konjic i sjekovac i sarajevske kazamate. lazne vrijednosti kao sto je npr. lazni pluralizam i tolerancija u vrhu drzave i drzavi, pokusaje iskrivljavanja istorije, pokusaje dominacije, saginjanje glave i konformiranje prezirem iz dna duse. na soviniste reagujem jos sovinistickije, na podlace jos podlije. veoma sam spreman za dijalog, samo nema sagovornika.....

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:

da, da, treba prvo pobiti svjedoke a onda ustvrditi kako je sve izmisljeno, stara vatikanska skola. srbe osuditi na "cuo sam... i rekla kazala" a za ostale traziti, osim svjedoka sa izjavom, video zapis, forenzicke nalaze i nalaze komisije za bla, bla

momak @saffle je dosta realan ali uzimanje pravde u svoje ruke ne rijesava objektivne probleme pravde za sve i javnog isticanja spremnosti cjelokupnog drustva na katarzu. ocekivati od drugog da bude dobar, prihvati dio odgovornosti a sam ostati polucivilizovana zivotinja vodi bosnu u q. ovo NIJE IZOLOVANI SLUCAJ vec standard ponasanja tuzilastva bih i kada kazem da nema i nece biti bosne mislim na kumulativni efekat koji godinama slojevito, od slucaja do slucaja, ubija bilo kakvu volju u srpskom narodu za suzivot
jos cu jednom odgovoriti i filozofu a i onima koji smatraju moje stavove sovinistickim: ja nisam sovinista ali imam veoma izostren osjecaj za pravdu koji ce u obzir uzeti i srebrenicu ali i konjic i sjekovac i sarajevske kazamate. lazne vrijednosti kao sto je npr. lazni pluralizam i tolerancija u vrhu drzave i drzavi, pokusaje iskrivljavanja istorije, pokusaje dominacije, saginjanje glave i konformiranje prezirem iz dna duse. na soviniste reagujem jos sovinistickije, na podlace jos podlije. veoma sam spreman za dijalog, samo nema sagovornika.....

Nazalost se moram sloziti sa onima koji misle da imas mnogo sovenistickih stavova,objasnicu ti zasto.

Uzmimo da je Camdzic stvarno pocinio ovaj zlocin, to nedaje tebi za pravo da optuzujes jedan cjeli narod. U ratu su zlocine cinili svi,i nepostiji kolektivna odgovornost (kompletno srpsko rukovodstvo je opstuzeno za zlocine raznorazne) medutim to nedaje meni za pravo da optzujem cjeli srpski narod.

Da se vartimo na pocetak,ko god da je kriv treba da odgovara,u to nema sumlje,nazalost nekada pravda nestigne,medutim postoji bozija pravda od koje niko nemoze pobjeci. A svako koje pocino neki zlocin,sigurno mirno nespava.

I mi obicni ljudi koji smo iskoristavani na svaki moguci nacin,treba da se okrenemo ka buducnosti,jeli od toga se zivi.

Pozdrav

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Oно што мене плаши у свему овоме је да се не понови случај "Осијек" где је недавно главни сведок против Главаша "случајно" настрадао у Кортини у скијашкој несрећи...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gledajući kako slučaj Dudaković ide sporo, ovaj slučaj će ići još sporije, jer se radi o vjerskoj ličnosti.

A šta bi značili ovi slučajevi za odnose u BiH?

Simbolično gledano VRS ne bi bila jedina crna ovca u BiH, a svešetnik koji je blagoslovio Škorpione, a on nije mogao znati da će ovi ubijati nedužne ljude bi bio ljubičica u odnosu na banjalučkog muftiju.

Ali ostaje da se vidi. Bošnjacima treba biti jasno da otaljavanje suđenja optuženim za zločine nad Srbima ne vodi miru u zajedničkoj državi.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 20:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2008, 21:05
Lokacija: Univerzitet "Posejdon"- friske diplome na kilu i po pola kile
urbana_extravaganca je napisao:
Oно што мене плаши у свему овоме је да се не понови случај "Осијек" где је недавно главни сведок против Главаша "случајно" настрадао у Кортини у скијашкој несрећи...

Gordan Čačić nije bio svjedok protiv Glavaša, već svjedok u procesu koji se vodi protiv Glavaša, i to
svjedok odbrane, (dakle trebao je svjedočiti u Glavaševu korist).
Ostale pravne nedoumice i pravne savjete naplaćujem. 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 20:36 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
:D

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nazalost se moram sloziti sa onima koji misle da imas mnogo sovenistickih stavova,objasnicu ti zasto.

Uzmimo da je Camdzic stvarno pocinio ovaj zlocin, to nedaje tebi za pravo da optuzujes jedan cjeli narod. U ratu su zlocine cinili svi,i nepostiji kolektivna odgovornost (kompletno srpsko rukovodstvo je opstuzeno za zlocine raznorazne) medutim to nedaje meni za pravo da optzujem cjeli srpski narod.

Da se vartimo na pocetak,ko god da je kriv treba da odgovara,u to nema sumlje,nazalost nekada pravda nestigne,medutim postoji bozija pravda od koje niko nemoze pobjeci. A svako koje pocino neki zlocin,sigurno mirno nespava.

I mi obicni ljudi koji smo iskoristavani na svaki moguci nacin,treba da se okrenemo ka buducnosti,jeli od toga se zivi.

Pozdrav

kao i obicno, i kao sto sam naveo u postu, iole dobar pokusaj komunikacije zacinite lazima. gdje ja to optuzujem jedan cjeli narod? i da, usput si dodao da je kompletno srpsko rukovodstvo optuzeno, bla,bla, srecom alija nije jer je umro na vrijeme? nije ni milosevic kriv, umro je nevin. ti nisi:1. dovoljno inteligentan da skontas moj post 2.svjestan si istine ali je u ovom trenutku generalizacija o buducnosti bla,bla najbolja 3.nasao si direktno sebe u onima kojima su alija, oric, dudakovic & co. idoli pa valja relativizirati tezinu mojih stavova 4. dosadno ti je.
te floskule o bozijoj pravdi ostavi po strani, mene interesuje dudakovic u zatvoru, da se prestane govoriti pozitivno o izetbegovicu, da sud i tuzilastvo bih rade po zakonu (da se ne desava da likvidator i vlasnik privatnog zatvora u zivinicama bude drzavni tuzilac) i jos mnogo toga mora da se desi da bi ruka pomirenja bila iskrena. ovaj camdzic da ima imalo morala i etike povukao bi se dok istraga traje jer su optuzbe preteske i opipljive-covjek je valjda zivi dokaz? hare i medijska falanga potpomognuta arapskim dolarima satanizovali su srpski narod, lazima i konstrukcijama preuvelicavali srpske zlocine a muslimanske kompletno negirali. i sad se srbi trebaju konformirati sa ovakvim stavovima i reci dobro, ajd, tako je, idemo dalje. a? ne, dok god ne osjetite isti teret kao sto ga srpski narod osjeca, lazi, prevare, obmane i nepravde, necemo moci dalje. to ti odgovorno tvrdim i to je vidljivo iz politicke situacije u zemlji. nije bunt i zelja za samostalnoscu rs neopravdana- eto ti gore stotine razloga i nihov broj se ne smanjuje nego se konstantno povecava

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2009, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
@manitu uci da svira:

Одавно нисам чуо рационалније ставове на форуму. Имам идентичан поглед на ствари о којима се говори овдје.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:

Pozdrav

kao i obicno, i kao sto sam naveo u postu, iole dobar pokusaj komunikacije zacinite lazima. gdje ja to optuzujem jedan cjeli narod? i da, usput si dodao da je kompletno srpsko rukovodstvo optuzeno, bla,bla, srecom alija nije jer je umro na vrijeme? nije ni milosevic kriv, umro je nevin. ti nisi:1. dovoljno inteligentan da skontas moj post 2.svjestan si istine ali je u ovom trenutku generalizacija o buducnosti bla,bla najbolja 3.nasao si direktno sebe u onima kojima su alija, oric, dudakovic & co. idoli pa valja relativizirati tezinu mojih stavova 4. dosadno ti je.
te floskule o bozijoj pravdi ostavi po strani, mene interesuje dudakovic u zatvoru, da se prestane govoriti pozitivno o izetbegovicu, da sud i tuzilastvo bih rade po zakonu (da se ne desava da likvidator i vlasnik privatnog zatvora u zivinicama bude drzavni tuzilac) i jos mnogo toga mora da se desi da bi ruka pomirenja bila iskrena. ovaj camdzic da ima imalo morala i etike povukao bi se dok istraga traje jer su optuzbe preteske i opipljive-covjek je valjda zivi dokaz? hare i medijska falanga potpomognuta arapskim dolarima satanizovali su srpski narod, lazima i konstrukcijama preuvelicavali srpske zlocine a muslimanske kompletno negirali. i sad se srbi trebaju konformirati sa ovakvim stavovima i reci dobro, ajd, tako je, idemo dalje. a? ne, dok god ne osjetite isti teret kao sto ga srpski narod osjeca, lazi, prevare, obmane i nepravde, necemo moci dalje. to ti odgovorno tvrdim i to je vidljivo iz politicke situacije u zemlji. nije bunt i zelja za samostalnoscu rs neopravdana- eto ti gore stotine razloga i nihov broj se ne smanjuje nego se konstantno povecava

Nemam vremena starac da se sa tobom raspravljam,ti sam sebe vise puta komprimitujes. Zar je toliko tesko svatiti,ako je neko kriv neka mu sude. Da bih nekoga osudio potrebni su dokazi,vrlo jednostavno.

Neznam kave lazi ti spominnjes,gdje sam ja spominjao Iztebegovica,kakve on veze ime za Camdzicem :roll: :roll: :roll: :roll:

Spomenuo sam da je kompletan srpski politicki i vojni vrh OPTUZEN, sto neznaci da su svi osudeni,neki jesu,neki ma se sudi,a neki su u bjekstvu.

Medutim to neoznacava srpski narod kao zlocinacki,naprotiv narod je tu namanje kriv. Gledaj u buducnost,gledaj u sutra,postoje raznorazni suduvi,Hag,Sud BiH,Sudovi u Srbiji itd koji sude za ratne zlocine,i njima treba prepustiti da zavrs tu pricu.

Pumo pozdrava......

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Banjalučki beharu sve je to u redu što ti kažeš, ali ovde dolazimo do jedne stvari koju vi bošnjaci teško prihvatate ili je uopšte ne prihvatate.

I BH vrhu se polako počinje suditi, međutim to se nikako ne uklapa u dosadašnju logiku koja se plasira svijetu. Jedni su bili samo žrtve, drugi su bili samo agresori. A pogtovo će bošnjačkom vrhu biti teško dokazati da su htjeli multietničku BiH, a ruke su im bile natopljene sa srpskom i hrvatskom krvi.

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2009, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Banjalučki beharu sve je to u redu što ti kažeš, ali ovde dolazimo do jedne stvari koju vi bošnjaci teško prihvatate ili je uopšte ne prihvatate.

I BH vrhu se polako počinje suditi, međutim to se nikako ne uklapa u dosadašnju logiku koja se plasira svijetu. Jedni su bili samo žrtve, drugi su bili samo agresori. A pogtovo će bošnjačkom vrhu biti teško dokazati da su htjeli multietničku BiH, a ruke su im bile natopljene sa srpskom i hrvatskom krvi.

Ja sam protiv svakoga zlocina,i svi koji su cinili zlocine treba da budu kaznjeni. Ljudi su u ime moga naroda cinili zlocine,Za mene je Naser Oric zlocinac,i mene je stid sto takav covjek uopste postoji,jeli je pocino ogromnu stetu svima,a pogotovo svome narodu.

Ja cu prihvatiti svaku odluku suda,bez obzira na koga se to odnosilo,jeli su to cinjenice. Nazolst problem je u tome sto neki zlocinci i danas dan velicaju,bez obzira sta su pocinili.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]