manitu uci da svira je napisao:
Banjalucki_Behar je napisao:
Nazalost se moram sloziti sa onima koji misle da imas mnogo sovenistickih stavova,objasnicu ti zasto.
Uzmimo da je Camdzic stvarno pocinio ovaj zlocin, to nedaje tebi za pravo da optuzujes jedan cjeli narod. U ratu su zlocine cinili svi,i nepostiji kolektivna odgovornost (kompletno srpsko rukovodstvo je opstuzeno za zlocine raznorazne) medutim to nedaje meni za pravo da optzujem cjeli srpski narod.
Da se vartimo na pocetak,ko god da je kriv treba da odgovara,u to nema sumlje,nazalost nekada pravda nestigne,medutim postoji bozija pravda od koje niko nemoze pobjeci. A svako koje pocino neki zlocin,sigurno mirno nespava.
I mi obicni ljudi koji smo iskoristavani na svaki moguci nacin,treba da se okrenemo ka buducnosti,jeli od toga se zivi.
Pozdrav
kao i obicno, i kao sto sam naveo u postu, iole dobar pokusaj komunikacije zacinite lazima. gdje ja to optuzujem jedan cjeli narod? i da, usput si dodao da je kompletno srpsko rukovodstvo optuzeno, bla,bla, srecom alija nije jer je umro na vrijeme? nije ni milosevic kriv, umro je nevin. ti nisi:1. dovoljno inteligentan da skontas moj post 2.svjestan si istine ali je u ovom trenutku generalizacija o buducnosti bla,bla najbolja 3.nasao si direktno sebe u onima kojima su alija, oric, dudakovic & co. idoli pa valja relativizirati tezinu mojih stavova 4. dosadno ti je.
te floskule o bozijoj pravdi ostavi po strani, mene interesuje dudakovic u zatvoru, da se prestane govoriti pozitivno o izetbegovicu, da sud i tuzilastvo bih rade po zakonu (da se ne desava da likvidator i vlasnik privatnog zatvora u zivinicama bude drzavni tuzilac) i jos mnogo toga mora da se desi da bi ruka pomirenja bila iskrena. ovaj camdzic da ima imalo morala i etike povukao bi se dok istraga traje jer su optuzbe preteske i opipljive-covjek je valjda zivi dokaz? hare i medijska falanga potpomognuta arapskim dolarima satanizovali su srpski narod, lazima i konstrukcijama preuvelicavali srpske zlocine a muslimanske kompletno negirali. i sad se srbi trebaju konformirati sa ovakvim stavovima i reci dobro, ajd, tako je, idemo dalje. a? ne, dok god ne osjetite isti teret kao sto ga srpski narod osjeca, lazi, prevare, obmane i nepravde, necemo moci dalje. to ti odgovorno tvrdim i to je vidljivo iz politicke situacije u zemlji. nije bunt i zelja za samostalnoscu rs neopravdana- eto ti gore stotine razloga i nihov broj se ne smanjuje nego se konstantno povecava
Nemam vremena starac da se sa tobom raspravljam,ti sam sebe vise puta komprimitujes. Zar je toliko tesko svatiti,ako je neko kriv neka mu sude. Da bih nekoga osudio potrebni su dokazi,vrlo jednostavno.
Neznam kave lazi ti spominnjes,gdje sam ja spominjao Iztebegovica,kakve on veze ime za Camdzicem
Spomenuo sam da je kompletan srpski politicki i vojni vrh OPTUZEN, sto neznaci da su svi osudeni,neki jesu,neki ma se sudi,a neki su u bjekstvu.
Medutim to neoznacava srpski narod kao zlocinacki,naprotiv narod je tu namanje kriv. Gledaj u buducnost,gledaj u sutra,postoje raznorazni suduvi,Hag,Sud BiH,Sudovi u Srbiji itd koji sude za ratne zlocine,i njima treba prepustiti da zavrs tu pricu.
Pumo pozdrava......