banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jul 2025, 15:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 10 Jan 2011, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Danijela Vuruna, razrednica Svjetlane Pećanac (13) iz Aleksandrovca, učenice koja je skočila u Vrbas zbog jedinice iz matematike i ukora nastavnika, izjavila je da se ne osjeća krivom zbog svojih postupaka, te da je savjesno radila svoj posao. Ministarstvo prosvjete i kulture RS zatražilo disciplinski postupak protiv pedagoga škole i odjeljenskog starješine.

Danijela Vuruna je pojasnila da kobnog dana Svjetlana Pećanac nije bila jedina koju je čekao ukor nastavnika zbog trganja stranica i prepravljanja ocjena u knjižici.

http://www.banjalukalive.com/hronika/nastavnica-nisam-kriva.html

Citiraj:
Slobodanka Teofilović, pedagogica u Osnovnoj školi "Georgios Papandreu" iz Aleksandrovca, tvrdi da dobija prijeteće poruke sa Facebook profila trinaestogodišnje učenice Svjetlane Pećanac, koja je skočila u Vrbas.

Djevojčica je to uradila, kako su kazali njeni poznanici, zbog negativne ocjene iz matematike i ukora nastavnika.

"U jednoj od poruka pisalo je: 'Ja sam nemirni duh i neću se smiriti dok ne uradiš ono što sam ja uradila'", kazala je za "Nezavisne" Teofilovićeva, koju je nekoliko drugara nestale djevojčice optužilo da je bila gruba prema Svjetlani.

http://www.banjalukalive.com/hronika/pedagogici-prijete-sa-facebooka.html

A ima i divlje djece. Sačuvaj Bože.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 11:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:

"U jednoj od poruka pisalo je: 'Ja sam nemirni duh i neću se smiriti dok ne uradiš ono što sam ja uradila'",

ahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha sjajno! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 12:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
I ja sam to pomislio...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
TURSKA policija privela je u Istanbulu doktora Jusufa Sonmeza zbog sumnje da je sudjelovao u operacijama vađenja organa na Kosovu kao dio međunarodne mreže trgovaca ljudskim organima, javila je turska agencija Anadolija, a prenosi RTS.

Uhićenje Sonmeza u turskim medijima objavljeno je pod naslovom "Uhićen doktor Frankenstein".

Tužitelj EU Jonathan Ratel izjavio je prošli tjedan da je velikom broju siromašnih ljudi koji su dolazili iz inozemstva na Kosovo obećavano da će dobiti novac u zamjenu za prodaju bubrega. Oni bi pristali na operacije, a organi su potom ilegalno prodavani.

Euleks je krajem prošle godine podigao optužnicu protiv sedam ljudi navodno umiješanih u međunarodnu trgovinu organima u kojoj je turski doktor bila središnja osoba koja je obavljala operacije na ljudima koji su organe prodavali.

U optužnici koju je sastavilo Euleksovo tužiteljstvo navodi se kako su "donatori" iz Rusije, Moldavije i Kazahstana u Prištinu dolazili zbog obećanja da će im biti plaćen po 20.000 dolara za organe, ali većina nikada nije dobila nikakvu nadoknadu.

Euleks je i raspisao međunarodnu tjeralicu za Sonmezom, navodeći da je cijeli posao ugovoren na međunarodnoj konferencije liječnika u Istanbulu 2006. godine. Operacije su obavljane u prištinskoj klinici Medikus.

"Kada je bilo potvrđeno da su kirurzi spremni za operacije, zatočenici su pojedinačno izvođeni iz sigurnih kuća, ubijani, a njihova tijela su brzo prebacivana u kliniku", navodi se.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/uhicen-doktor-frankenstein-kirurg-koji-je-vadio-organe-ljudima-na-kosovu/532692.aspx

Pocela se sklapati slagalica.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 20:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
У Градишци синоћ напад на градску џамију, потврђено за БХТ1
Полиција на терену утврдила је да је испред улаза у џамију Текија подметнут пожар, који се срећом није проширио. Како сазнајемо, због сумње да је починио кривично дјело изазивања опће опасности приведен је Петер Гвозден, који је од раније познат полицији због сличних кривичних дјела. Меџлис исламске заједнице Градишка најоштрије осуђује вандалски чин покушаја паљења градске џамије. То је четврти напад на ову установу, а градишки Бошњаци од институција траже да санкционирају починитеље. (БХТ1)

Citiraj:
VANDALIZAM Čaršijska džamija tri godine na meti pijanog Vidosava Aleksića
Prekjučer sa željeznom šipkom dugom nekoliko metara došao pred džamiju i počeo redom lupati prozore
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
B. SPASENIĆ 04/12/2010 11:30:00

Muslimani u banjalučkom naselju Čelinac uznemireni su i uplašeni nakon prekjučerašnjeg napada na džamiju u ovom mjestu i osuđuju sve zvanične općinske institucije što okreću glavu od vandalskog ponašanja koje godinama trpe i što ne žele zaštiti ovaj vjerski objekt.

U posljednje tri godine džamija u Čelincu i vjernici koji tu dolaze u više navrata su bili na meti vandalskog ponašanja pijanog Vidosava Aleksića (66), koji je i prekjučer oko 16 sati, kao što je naš list već pisao, sa željeznom šipkom dugom nekoliko metara došao pred džamiju i počeo redom lupati sve prozore na ovom objektu, kao i imamskoj kući koja se nalazi u neposrednoj blizini.

Prema riječima vjernika, koji zbog vlastite sigurnosti nisu željeli da im otkrivamo identitet, nekoliko puta su zbog ovakvih ili sličnih problema tražili stalni policijski nadzor, ali ga nikada nisu dobili.

- Kada je udario u prvi prozor, ja sam zaustavio auto i svirnuo mu, smatrajući da će on ustuknuti i prestati. Kada sam vidio da nastavlja lupati, pozvao sam policiju, a zatim otišao kući po oca, te smo pozvali i efendiju. Policija je došla nakon petnaestak minuta i privela ga, a uviđajna ekipa stigla je tek nakon dva sata - kazao je jedan od očevidaca.

S obzirom na to da u vrijeme napada na džamiju nije klanjan namaz, niko nije ni povrijeđen, ali je pričinjena znatnija materijalna šteta. Vjernici u Čelincu ističu da već duže imaju problema s Aleksićem, koji je u nekoliko navrata privođen, ali uvijek vrlo brzo pušten.

- Ovo treba biti odgovornost opštinskih vlasti, Centra za socijalni rad i Boračke organizacije iz Čelinca, koja ga je smjestila u zgradu u neposrednoj blizini, a ne vodi računa o njemu. Ljudi se osjećaju uplašeno i iznevjereno, nama ne trebaju priče o projektima povratka, a da niko ne može zaštititi jednu džamiju - kazali su Čeličani.

Nezaposlen i bez porodice

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka oštro su osudili posljednji napad i okarakterizirali ga kao krivično djelo oštećenja tuđe stvari, napominjući da je na licu mjesta obavljen uviđaj, a da se čeka odštetni zahtjev od IZ u Čelincu kako bi bila utvrđena materijalna šteta i podnesen izvještaj protiv Aleksića.

- Osumnjičeni je poznat odranije po sličnom ponašanju. Policija iz Čelinca inicirat će sastanak s Centrom za socijalni rad kako bi bio smješten u neku socijalnu ustanovu. Radi se o nezaposlenoj osobi, bez porodice i sklonoj prekomjernoj upotrebi alkohola - istakli su u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Vandalizam bez premca.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 10:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
OFF>

Ne znam samo zasto vam smetaju nazivi skola???

Halpert je napisao:
Kad smo ja i moji najmiliji čuli za postojanje OŠ pod imenom ''Georgios Papandreu'' popadali smo od smijeha, to je smješnije negoli OŠ ''Srbija'' na Palama :lol:

Srbija je ucestvovala u izgradnji skole na Palama vise nego Republika Srpska, i iz tog razloga nosi pomenuto ime. Ako niste bili u njoj stata je, jer je skola fenomenalna, i drago mi je sto i drugi ulazi u Republiku Srpsku. Komsija ulaze u tvoje dvoriste vise nego ti sam. :-? :-? :-?

Mi Srbi smo lud narod, gdje ćeš školu nazivati po živom političaru.

HM?

Pa Papandreu i Vlada Grcke su dali milione za rekonstrukciju i dogradnju skole. Ne znam zasto vam to smeta?

Prije nego sto je Desanka Maksimovic preminula imali smo na desetine skola koje su nosile njeno ime... Nije da poredim politicara i cijenjenu knjizevnicu, sto je neuporedivo, komentarisem na to sto si rekao "ziv politicar''.

Za vasu informaciju, postoji i OS ''Holandija'' u Slatini... Pa eto, smijte se jos malo.

Eto se tice djevojcice, ne mogu da vjerujem da se ovako nesto desilo. Odgovornost treba da preuzme citavo drustvo...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 22:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Dec 2010, 21:17
U sklopu akcije Centra javne bezbjednosti Banja Luka pod nazivom 'Kula',pronađena je moderna ilegalna laboratorija za uzgoj i proizvodnju indijske konoplje u Rekavicama kod Banja Luke. Lice sa inicijalima A.V. lišeno je slobode i saslušano. POGLEDAJTE FOTOGALERIJU na http://www.banjalukain.com/hronika/u-re ... e-konoplje

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 23:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gizzzmo je napisao:
OFF>

Ne znam samo zasto vam smetaju nazivi skola???

Halpert je napisao:
Kad smo ja i moji najmiliji čuli za postojanje OŠ pod imenom ''Georgios Papandreu'' popadali smo od smijeha, to je smješnije negoli OŠ ''Srbija'' na Palama :lol:

Srbija je ucestvovala u izgradnji skole na Palama vise nego Republika Srpska, i iz tog razloga nosi pomenuto ime. Ako niste bili u njoj stata je, jer je skola fenomenalna, i drago mi je sto i drugi ulazi u Republiku Srpsku. Komsija ulaze u tvoje dvoriste vise nego ti sam. :-? :-? :-?

Mi Srbi smo lud narod, gdje ćeš školu nazivati po živom političaru.

HM?

Pa Papandreu i Vlada Grcke su dali milione za rekonstrukciju i dogradnju skole. Ne znam zasto vam to smeta?

Prije nego sto je Desanka Maksimovic preminula imali smo na desetine skola koje su nosile njeno ime... Nije da poredim politicara i cijenjenu knjizevnicu, sto je neuporedivo, komentarisem na to sto si rekao "ziv politicar''.

Za vasu informaciju, postoji i OS ''Holandija'' u Slatini... Pa eto, smijte se jos malo.

Eto se tice djevojcice, ne mogu da vjerujem da se ovako nesto desilo. Odgovornost treba da preuzme citavo drustvo...

Pare za gradnju skole je dao posteni grcki narod a ne politicar Papandreu ili bilo koji X Y Z politicar, srpskom seljakluku nikad kraja.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2011, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/231608 ... -pljackasa

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OFcsbR7MZkg[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2011, 13:52 
Nije mu bas puno pomoglo protiv vatrenog oruzja nazalost.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2011, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
БАЊАЛУКА – Три особе су лакше повређене у пожару који је јутрос избио у Рафинерији нафте у Босанском Броду, јавили су бањалучки електронски медији, позивајући се на изворе у полицији Републике Српске (РС).

Наводи се да је пожар избио због покретања једног електромотора, али да није изазвао већу материјалну штету.

Хрватски портал Индеx.хр објавио је да се у Рафинерији нафте у Босанском Броду јутрос око 8.30 сати чула детонација и да је букнуо пожар.

Позивајући се на очевице са хрватске стране Саве, Индеx.хр је објавио да се видео црни дим који је излазио из производних погона.

Такође се наводи да су у пожару озлеђене најмање три особе, а да је пожар угашен 15-ак минута после детонације.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2011, 04:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FQtObOqn-uo[/youtube]

Snimak vrlo traljavog upucavanja pljačkaša banke.

danijell, ne znam odakle si prenio vijest, ali kaže se Brod, a ne Bosanski Brod.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/nas-mali-andjeo-je-tiho-i-mirno-otisao-na-nebo.html

Počivaj u miru...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2011, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
U Sarajevu je otvoreno radno mjesto za Betmena, a hrabri kandidat za posao se može prijaviti do drugog februara.

U neobičnom oglasu stoji da su građani Sarajeva primorani da potraže pomoć Betmena zbog učestalog nasilja, pucnjava, ubistava i sličnih kriminalnih radnji.

Uslovi za radno mjesto Betmena su barem tri godine radnog iskustva u "sličnim zanimanjima", visoka stručna sprema, poznavanje borilačkih vještina, sposobnost skrivanja identiteta, loše pregovaračke vještine, koje će uroditi nasilnim rješavanjem sukoba, i - sopstveno vozilo vozilo.

Budućem zaposlenom garantuje se stalni radni odnos, primanja prema učinku, velika stopa kriminala i mogućnost zapošljavanja prijatelja i rodbine kao pomoćnika.

Od budućeg Betmena očekuje se da sprječava kriminal na ulicama Sarajeva, pomaže građanima u nevolji i da redovno obilazi područje Sarajeva kako bi na vrijeme mogao zaustaviti pokušaje ubistava, pljačke i slično.

Ukoliko smatrate da zadovoljavate uslove, a možda želite da promjenite životnu sredinu, evo odmah šanse za posao.

Svoj CV možete poslati na batmanbranisarajevo@yahoo.comOva adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

(net.hr)

Eto posla za Blockout, on je Metnem.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 16:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
John Paul Getty III., milijarder i nasljednik velikog naftnog carstva, poznatiji kao 'zlatni hipi', preminuo je u 54. godini života nakon zatajenja rada vitalnih organa.

Unatoč svojem velikom bogatstvu, Getty je svjetskoj javnosti bio najpoznatiji po otmici koja mu se dogodila u Italiji kada je imao 16. godina zbog čega je prozvan i 'najtužnijim bogatašem'.

Od 1981. godine Getty je trebao intenzivnu medicinsku njegu zbog moždanog udara izazvanog predoziranjem heroinom. To ga je smjestilo u invalidska kolica te gotovo oslijepilo. Preminuo je u svome domu u Buckinghamshire u Engleskoj.

Bio je unuk milijardera John Paul Getty I., osnivača kalifornijskog muzeja koji nosi njegovo ime te jednom najbogatijeg čovjeka na svijetu. Mladi je Getty III. većinu svog djetinjstva proveo u Rimu gdje se kretao u umjetničkim krugovima i družio s ljevičarskim boemima te gdje je u srpnju 1973. godine - nestao.

Njegova je obitelj prvo mislila kako se radi o neslanoj šali njega i njegovih prijatelja. Sam je Getty više puta bio izbacivan iz škola, a često se znao šaliti s prijateljima da će napraviti vlastitu otmicu kako bi izvukao novac od bogatog djeda. Međutim, otmica je bila stvarna.

Njegovi su otmičar tražiti otkupninu od 17 milijuna dolara, iznos koji njegov djed John Paul Getty I. nije želio platiti.

- Imam 14-tero unučadi. Ako platim sada i jedan peni, imat ću 14 otetih unuka - govorio je
.

John Paul Getty II., otac Gettyja III., nije mogao platiti sinovu otkupninu jer se u tome trenutku nalazio na odvikavanju od droge u Londonu.

Da otmica nije lažna postalo je jasno nakon što su jedne talijanske novine zaprimile paket u kojem se nalazio pramen Gettyjeve kose, njegovo odrezano uho i pismeno upozorenje.

- Ovo je Paulovo prvo uho. Ukoliko kroz deset dana obitelj i dalje bude vjerovala kako se radi o šali, šala će biti Paulova, a onda će i drugo uho pristići na vašu adresu. Drugim riječima, poslat ćemo vam ga cijelog u paketu - stajalo je u otmičarskom pismu.

Otkupnina je isplaćena tek nakon što je Getty I. uspio isposlovati s otmičarima da je smanje na 2,8 milijuna dolara u gotovini. Novac je posudio Gettyju II., Paulovom ocu, uz upozorenje kako se radi o 'pozajmici' te da očekuje povrat u četiri posto kamata. Novac nikada nije otkriven.

Nedugo nakon toga, vozač kamio primijetio je Gettyja III. na cesti oko 160 kilometara južno od Napulja. U zatočeništvu je bio pet mjeseci, a kada je želio djedi zahvaliti na spasu, ovaj je odbio primiti poziv.

John Paul Getty III. rođen je 1956. godine i bio je prvo dijete John Paul Getty Juniora i njegove supruge, glumice Gail Hariss koja se do sinove otmice već bila razvela.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2011, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
како људи не знају уживат у парама.
цијела фамилија наркомани а убер богати..
туга.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2011, 08:29 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Jul 2008, 11:45
АЛЕКСАНДАР je napisao:
како људи не знају уживат у парама.
цијела фамилија наркомани а убер богати..
туга.

Видиш да знају. 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2011, 09:08 
Ne znaju to raditi gospodski...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2011, 20:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Противзаконито умножавали књиге

МОСТAР - Aгенција за истраге и заштиту (SIPA) претресла је у четвртак шест копирница у власништву Д. О., Е. Ћ., Т. Д., Д. В. и М. С. због сумње да су се бавили илегалним умножавањем књига, саопштено је у петак из SIPA.
У саопштењу се додаје да је том приликом одузето 35 копир-апарата, девет процесора, четири штампача, скенер, машина за увезивање, машина за лијепљење књига, хард диск и већа количина универзитетских књига разних аутора.
- Полицијски службеници SIPA ће против власника претресених копирница поднијети Тужилаштву БиХ извјештаје о почињеном кривичном дјелу недозвољено кориштење ауторских права - наведено је у саопштењу. Н. Т.

Sloboda za kopirnice, uaaaaaaaaaa bagrooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]