ElPadrino je napisao:
Ovo za Delu, ne znam šta bih rekao. Nakon svega urađenog mislio sam da će mi biti svejedno, ali opet su tu neke pomješane emocije. Da nije bilo upliva u politiku i da se tu nije ukaljao, bio bi dasa koji je uvijek bio ispred i prvi, a nikada po strani. Ovako će asocijacija na njega biti oni klipovi i Vico Zeljković. Ako ništa, može mu se odati počast da nikada nije bio lažan. Bodenje i dvije pucnjava, oba puta nije ni pomislio svjedočiti i optuživati. U današnje vrijeme, kada se policija zove zato što se dvije komšinice svađaju ispred zgrade, to je nezamislivo. I naravno da će se opet neki pametnjakovići upecati na ovo kako ga branim.
Meni je samo bolesno da se radujemo bilo čijoj smrti. To čini mi se govori o našoj nemoći.
Iiii evo ga, poraz našeg društva.
Nije tebi ili nekom tvom nijednom pukao plesku ili izbio bubreg = dobar je lik. To je naš mentalitet, niko govno ne naziva govnetom, već je u najgoru ruku feces, ako baš prigusti da moramo imenovati. Jest on kriminalac ološ i sve, al nije mene dirao = ok je on.
Taj "dasa uvijek ispred i prvi" je tukao, maltretirao i ponižavao sigurno nekoliko desetaka osoba, od čega postoje video zapisi za nekoliko nedjela. Da ne pominjemo čime se sve bavio, to znaju svi, dakle ničim legalnim, moralno ispravnim ili normalnim, pa čak da mu je jedini grijeh zlostavljanje ljudi, a nije.
Naravno da nije svjedočio ni potezao sud, jer nije baš toliki balvan da ne zna kakvo je naše sudstvo i da legalnim putem ne može ništa da se postigne.
Na kraju krajeva, tu je solidarnost kriminalaca - vrana vrani oči ne vadi (u najvećem broju slučajeva) - a taman posla da druga strana krene tražiti svjedoke i kopati po Delinim poslovima - koliko se njemu isplatio taj scenario? Sigurno je bilo isplativije da šuti, nije taj ništa radio iz "časti" i poštenja kao ni svi takvi.
Božji ljudi, ološ je ološ. Zna se šta je kriminal, šta je pravo a šta krivo, šta je moral.