filozof sa vrbasa je napisao:
Ja razumijem vasu srdzbu, pogotovo ljudi koji su nekog izgubili na taj nacin.
Evo pogledajte ljude koji su osudjeni jer su ubili nekoga ko se zvao Fatima ili Janko za vrijeme rata, dobiju 40 godina zatvora i onda traze presudu po zakonu SFRJ gdje je maximum 20 godina.
Cim traze takvu pogodnost znaci da se ne kaju.
Potom ubice koji leze zbog toga jer su ubili nekoga radi para, 20 godina vrh.
Sta onda ocekivati od ovih koji su NENAMJERNO nekoga zgazili?
Ovozemaljska pravda jednostavno nas ne moze zadovoljiti, osveta bilo koje vrste nista nece ispraviti.
brkas babe i zabe, ne moze se suditi po zakonima koji nisu postojali u vrijeme cinjenja zlocina, to ima samo u BiH - po tvojoj logici bi sad trebalo suditi svima koji prije 10 godina nisu nosili kacigu dok su vozili biciklo jer je sad takav Zakon...
zna se dobro kad se neko nenamjerno zgazi, to se moze desiti nesretnim slucajem dok vozac postuje sve zakone i pravila u ZOBS i propisano je kako kazniti u tome slucaju, ovaj Lučić je kriv jer je sam izazvao nesrecu prekoracenjem brzine , presao je na pjesacku stazu a ako se doda jos da nije voznju prilagodio uslovima na cesti (vlazan kolovoz) nista ga oprati ne moze
sto se tice one zene iz PD sto je satrala djeda i unuku, Branka Balaban, ona je u
pobjegla u Srbiju a to da se lijeci u nekakvim ustanovama je patka, jer nije smjela napustiti BiH a imamo i mi ustanove za lijecenje psihickih bolesnika