manitu uci da svira je napisao:
prilicno korektno,nema tu sustinske razlike... jedino oko omladine...vidis ,mozda smo ti i ja bili isti takvi na prelazu izmedju neozbiljnog i ozbiljnog zivota(piju,izgledaju besciljno...)16,17,18...
Nema sumnje da sam i ja u tim godinama izgledao kao klošar (
duge kose i u pocijepanoj kožnoj jakni sa gomilom heavy metal aplikacija po sebi btw.) i pravio razne pizdarije. Sve to ide u paketu i savršeno mi je jasno da tako mora biti...
manitu uci da svira je napisao:
...ali ove koje ja znam sa 23,24 i vise ugl .imaju viziju ili hvataju niti,neko vise ,neko manje uspjesno..generalno je zbog ukupne situacije(ekon,polit.soc..itd,itd.) prije bilo lakshe napraviti prelaz ....daj im sansu i daj im primjer
Tri godine svog života sam posvetio djeci
na prelazu, bavio se njihovim problemima, bio dio njihove svakodnevice... Nadam se da sam za to kratko vrijeme bar nekima ukazao na pravi put...
Ono što mene brine je činjenica da
velika većina ne zna ni kud bi, ni šta bi. Da, postoji
manji dio koji ima viziju, ali... premalo... premalo...
Opet, ne želim to doživljavati tragično. Samo želim da što više ljudi oko mene postane svjesno problema koji nas okružuje! Jer svako rješavanje problema počinje sa uočavanjem istog!
A ja polazim od sebe. Dajem šansu! I dajem primjer!!!manitu uci da svira je napisao:
...dobar primjer je da je pedofilija zlo i da ga treba osudjivati na svakom koraku
Da zaključim:
Pedofilija jeste veliko zlo i treba ga osuđivati i progoniti na svakom koraku!!!